Приготування смачних пиріжків – процес досить тривалий хоча б тому, що гарне дріжджове тісто має встигнути підійти, а на це, як правило, йде не менше години. Заощадити час можна, готуючи пиріжки не в духовій шафі та у фритюрі або простий сковороді/жаровні з великою кількістю масла. Саме цим ми і займемося в даному матеріалі, присвяченому пиріжків з різними начинками смаженою на сковороді.
Пиріжки з дріжджового тіста, смажені на сковороді
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 475 мл; інстантні дріжджі - 1 1/2 ч. ложки; сметана - 5 г; вершкове масло - 55 г; яйце - 1 шт.; сода - 1/2 ч. ложки; борошно - 485 г; сік лимона - 5 мл Для начинки:
м'ясний фарш - 630 г; ріпчаста цибуля - 75 г; часниковий зубок. Приготування Для даного рецепту тесту найзручніше мати під рукою стаціонарний кухонний комбайн зі спеціальним гаком для замісу тіста, але якщо такого в розпорядженні немає, то згодиться і проста дерев'яна ложка в компанії миски глибше.
Підсолодіть молоко дрібкою цукру і розведіть в ньому інстантні дріжджі. Поки активізуються дріжджі, розтоплене масло збийте зі сметаною і яйцем. Підсолити сметанную масу і змішайте її з розчином дріжджів. Коли суміш стане однорідною, доповніть її гашеного содою і почніть порціями всипати борошно, постійно перемішуючи тісто на малій швидкості. Готовий ком обімніть руками і залиште підійти в теплі не менш ніж на 60 хвилин.
Відведеного часу з лишком вистачить для того, щоб приготувати начинку для пиріжків, смажених на сковороді, вона елементарна. Приготуйте засмажку з півкілець цибулі і доповніть її пюрированным зубчиком часнику. Змішайте цибулю з м'ясним фаршем і доведіть останній до повної готовності, не забувши приправити.
Скачайте тісто в джгут і розділіть на порції, кожну порцію розплющить між долонями, в центр викладіть остиглий фарш і защепіть краю. Готуйте пиріжки у великій кількості олії до рум'янцю.
Пиріжки на воді смажені на сковороді
Інгредієнти: вода - 240 мл; борошно - 255 г; рослинна олія - 15 мл+для смаження; інстантні дріжджі - 1 ч. ложка; будь-яка начинка за смаком. Приготування Підсолодіть теплу воду дрібкою цукрового піску і з'єднайте її з олією, дріжджами, борошном. Отримане тісто залиште відпочивати до тих пір, поки його об'єм не збільшиться вдвічі. По закінченні часу розділіть тісто на рівні шматки, злегка розкачайте і викладіть в центр вийшла коржі обрану начинку, в якості останньої може виступати все, що душі завгодно, від фруктів і джемів, до м'яса і яєць. Краї пиріжків защепіть і залиште їх підійти вдруге на той час, що займе розігрівання олії в сковороді. Обсмажуйте пиріжки порціями, не захаращуючи ними посуд (під час смаження тісто додатково збільшиться), до досягнення вираженого золотистого відтінку.
Швидкі дріжджові пиріжки, смажені на сковороді
Швидкість і дріжджове тісто несумісні, здавалося нам до тих пір, поки не довелося натрапити на цей рецепт. Пиріжки виходять такими ж повітряними і рум'яними, як і при стандартній технології приготування, ось тільки часу необхідно витратити по мінімуму. Але, на жаль, навіть тут доведеться чимось жертвувати: відсутність часу на расстойку веде до того, що пиріжки швидко черствіють після охолодження, а тому готувати їх у великих кількостях не рекомендується.
Інгредієнти: борошно - 445 г; свіжі дріжджі - 25 г; кефір - 255 мл; щіпка цукрового піску; рослинне масло - 55 мл+для смаження; обрана начинка за смаком. Приготування Грудку свіжих дріжджів розведіть в підсолодженій воді разом з маслом. Влийте рідини до борошні, замісіть тісто і відразу ж ділите його на порції і розгортайте. У центр кожного пласта покладіть начинку, защепіть краю і готуйте смажені пиріжки на кефірі на сковороді у великій кількості олії.