Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самса з гарбузом по-узбецьки

Самса з гарбузом по-узбецьки

31-01-2016, 16:57
738
Самса з гарбузом по-узбецьки
Самса з гарбузом по-узбецьки в Середній Азії користується такою ж популярністю, як і з м'ясом, але на відміну від останньої набагато корисніше і містить набагато менше калорій.
Нижче ми розповімо, як приготувати це приголомшливе блюдо власноруч в духовці.

Як приготувати самсу з гарбуза в духовці?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 480-500 г;

  • очищена вода – 200 мл;

  • масло вершкове – 95 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль – 10 г;


  • Для начинки:

  • гарбуз (м'якоть) – 420 г;

  • білий ріпчаста цибуля – 300 г;

  • сало курдючне – 60 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • масло топлене – 65 мл;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тіста просіюємо в миску борошно, і робимо по центру поглиблення у вигляді колодязя. Збиваємо яйце трохи, змішуємо його з водою, додаємо дрібку солі і виливаємо потроху отриману суміш в борошно, замішуючи не дуже туге, не липнущее тісто. Прикриваємо його плівкою і залишаємо на одну годину для визрівання. Після цього розкачуємо тісто до отримання тонкого листа, який промазуємо зверху м'яким вершковим маслом і щільно згортаємо рулетом, який в свою чергу обертаємо плівкою і ставимо в холодильник на три-чотири години.
    За цей час зробимо начинку з гарбуза для самси. Для цього гарбуз очищаємо від жорсткої зовнішньої шкірки і нарізаємо дуже дрібними кубиками. Аналогічним чином також подрібнюємо цибулю і курдючне сало. Змішуємо підготовлені компоненти в окремому посуді, заправляємо сіллю, цукровим піском і меленим чорним перцем і перемішуємо.
    Тепер дістаємо рулет, розрізаємо його на фрагменти, товщиною приблизно три сантиметри, розкачуємо кожен для отримання тонкої коржі, накладаємо ложкою начинку і притискаємо краю, надаючи форму трикутника. Розміщуємо вироби на деку, застеленому пергаментным листом, і ставимо в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на двадцять хвилин.
    По готовності промазуємо рум'яну самсу з гарбузом топленим маслом і подаємо до столу.

    Рецепт приготування самси по-узбецьки з гарбузом і куркою


    Інгредієнти:

  • тісто для самси ;


  • Для начинки:

  • гарбуз (м'якоть) – 275 г;

  • куряче м'ясо (м'якоть) – 475 г;

  • білий ріпчаста цибуля – 550 г;

  • сало курдючне – 110 г;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком

  • куряче яйце для змащування.


  • Приготування
    Самса з гарбузом по-узбецьки

    Тісто для самси готуємо за запропонованим вище рецептом і поки воно визріває в холодильнику, займемося приготуванням начинки. Для цього курячу м'якоть нарізаємо шматочками як можна дрібніше. Очищену гарбуз і ріпчаста білий цибулю шаткуємо дуже дрібними кубиками, свіжу зелень дрібненько розрізаємо гострим ножем. Змішуємо овочі, зелень і курку, присмачую сіллю і перцем і перемішуємо.
    Тісто, як і в попередньому рецепті, розрізаємо на частини, розкачуємо кожну, наповнюємо начинкою і формуємо трикутну самсу. Визначаємо змащені збитим яйцем вироби в прогріту до 195 градусів духовку на двадцять хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати самсу?
    Як приготувати самсу?
    Для цінителів узбецької кухні, пропонуємо відтворити у себе на кухні рецепт самого популярного страви - самси. Розповімо, як зробити цю чудову
    Рецепт самси з м'ясом
    Рецепт самси з м'ясом
    Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
    Самса в духовці
    Самса в духовці
    Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і
    Самса з гарбузом
    Самса з гарбузом
    Чому б не урізноманітнити простий домашній обід новенької випічкою, та ще й східної? Пропонуємо спекти чудову самсу, скориставшись традиційними
    Самса з сиром
    Самса з сиром
    Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в