Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати самсу?

Як приготувати самсу?

31-01-2016, 16:58
618
Як приготувати самсу?
Сьогоднішня тема зацікавить любителів самси. Це дуже смачне блюдо узбецької кухні при правильному приготуванні є неймовірним ласощами, який дивував своєю соковитістю і насиченістю. І зовсім не обов'язково для його випікання використовувати тандир. У духовці самса виходить нітрохи не гірше. І ви зможете в цьому переконатися, приготувавши страву власноруч у себе на кухні. А наші рецепти допоможуть вам досягти потрібного результату.

Як приготувати узбецьку самсу в духовці?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – скільки візьме тісто;

  • очищена вода – 200 мл;

  • сало курдючне – 100 г;

  • сіль – 10 г;


  • Для начинки:

  • м'якоть баранини – 420 г;

  • білий цибулю – 800 г;

  • сало курдючне 250 г;

  • зіра – щіпка;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • мелений червоний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рафінована рослинна олія;

  • кунжутне насіння.


  • Приготування
    Для початку ми розповімо, як приготувати тісто для самси. Для цього нарізаємо курдючне сало досить дрібно, вытапливаем з нього на прогрітій сковороді жир і витягаємо шкварки. Потім наливаємо в миску воду, розчиняємо в ній сіль і, потроху підсипаючи просіяне борошно, заводимо тісто. Вимішуємо його довго і ретельно, від цього залежить смак готових виробів. В кінці замісу додаємо отриманий витоплений жир і ще раз гарненько вимішуємо. Тепер прикриваємо ком тесту харчовою плівкою і розміщуємо в холодильнику на годину.
    За цей час м'якоть баранини і курдючне сало нарізаємо як можна дрібніше гострим ножем, а ріпчаста цибуля позбавляємо від лушпиння і шаткуємо чвертькільцями або кубиками. З'єднуємо подрібнене м'ясо, сало і цибулю у великій мисці, присмачую за смаком чорним і червоним меленим перцем, зірою і сіллю і гарненько перемішуємо.
    Тепер вистояла тісто ділимо на шматочки. Їх величина залежить від бажаного розміру готової самси. Розкачуємо кожен з них до отримання пласта товщиною два-три міліметри, по центру викладаємо приготовлену раніше начинку і защипуємо краю мішечком. Можна при бажанні формувати вироби прямокутної або трикутної форми. В такому випадку зручніше розкачати тісто великим пластом, який в свою чергу вже розрізати на квадрати або прямокутники.
    Укладаємо самсу швом вниз на промаслений лист, промазуємо поверхню виробів маслом зверху, притрушиваем кунжутним насінням, збризкуємо зверху трохи водою за допомогою розпилювача і розміщуємо на середньому рівні попередньо прогрітій до максимальної температури духовки. У процесі випікання до рум'яності самсу зволожуємо ще два-три рази, що додасть їй хрусткого смаку. Після придбання виробами бажаної рум'яності, відкриваємо дверцята духовки, не вимикаючи її, і витримуємо пристрої ще протягом десяти хвилин.

    Як приготувати самсу з м'ясом з листкового тіста?


    Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 4 пласта;

  • м'ясо (м'якоть) – 420 г;

  • ріпчаста цибуля біла – 500 г;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • зіра або інші спеції – за смаком;

  • яйце – 1 шт.;

  • насіння кунжутне – 35-50 р.


  • Приготування
    Поки розморожується листкове тісто, займемося приготуванням начинки. Для цього м'ясо нарізаємо як можна дрібніше. Якщо шматок виявився з невеликою кількістю жирових прошарків, то необхідно додати також трохи нарізаного сала. Очищений ріпчасту цибулю
    Як приготувати самсу?
    шаткуємо чвертькільцями або кубиками і додаємо до м'яса. Присмачую масу сіллю, перцем і зірою або будь-якими іншими спеціями на ваш смак і перемішуємо.
    Розмерзається тісто розкачуємо трохи і розрізаємо на шматки бажаної форми. На кожен викладаємо начинку, защипуємо краю і розміщуємо на деку, застеливши його заздалегідь пергаментным листом. Промазуємо вироби збитим яйцем, притрушиваем кунжутним насінням і ставимо в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку на двадцять хвилин чи до отримання бажаного підрум'янення. Під час випікання кілька разів збризкуємо самсу холодною водою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
    Рецепт самси з м'ясом
    Рецепт самси з м'ясом
    Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
    Самса в духовці
    Самса в духовці
    Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і
    Самса з гарбузом
    Самса з гарбузом
    Чому б не урізноманітнити простий домашній обід новенької випічкою, та ще й східної? Пропонуємо спекти чудову самсу, скориставшись традиційними
    Тісто для самси
    Тісто для самси
    Самса - давно прижився на теренах нашої країни вид узбецької випічки, яку успішно можна приготувати самостійно на домашній кухні. Ця стаття