Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Самса з гарбузом

Самса з гарбузом

31-01-2016, 16:57
765
Самса з гарбузом
Кухня сходу багата своїми смачними стравами, які ми дуже любимо їсти і готувати. Одні з таких відомих страв, про які ми всі знаємо - це шурпа, манти, печеня, плов і так далі. Сьогодні пропонуємо зупинити вашу увагу на самса, приготовленої з гарбузом, а отже розглянути кращі рецепти, підготовлені нами. Адже цей чудовий пиріжок підкорив вже практично весь світ! І запевняємо вас, ви не знайдете людини, яка вам скаже, що це не смачно.

Самса з гарбузом по-узбецьки з листкового тіста в духовці


Інгредієнти:

  • кухонна сіль – 15 ч. ложки;

  • вода – 250 мл;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • пшеничне борошно – 650 г;

  • маргарин вершковий – 100 г;

  • масло вершкове – 80 г;

  • очищена гарбуз – 350 г;

  • цибуля ріпчаста (середній) – 3 шт.;

  • курдючне (бараняче) сало – 40-50 г;

  • ароматні спеції (куркума, зіра) – по 05 ч. ложки.


  • Приготування
    В злегка теплу воду вбиваємо одне куряче яйце, додаємо чайну ложку солі і відразу ж розбиваємо всі віночком. Поступово підсипаємо сюди просіяне пшеничне борошно, тим самим замішуємо тісто до отримання щільної консистенції. Потім розкачуємо його в дуже тонкий, великий пласт, який весь намазуємо м'яким вершковим маргарином, закручуємо його в трубочку і ставимо в холод на годину.
    На дрібні кубики подрібнюємо ножем гарбуз, слідом теж робимо з цибулею. Трохи крупніше нарізаємо курдючне (бараняче) сало і вершкове масло. З'єднуємо всі подрібнені продукти в мисці, які присипаємо ароматними спеціями, додаємо пів чайної ложки солі і перемішуємо всю начинку.
    Охолоджене тісто довільно ріжемо на зручні шматочки і розкачуємо кожен в тонкий коржик розміром трохи більше долоні. По центру лепешечек розподіляємо начинку і закриваємо краї тіста, стуляючи їх у вигляді трикутника. Застеляємо пекарський лист папером для випічки викладаємо на неї швом вниз самсу. Випікаємо в прогрітому духовій шафі до 185 градусів, змащену жовтком другого яйця самсу близько 25 хвилин.

    Самса з гарбузом і м'ясом


    Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 450 г;

  • м'якоть баранини – 200 г;

  • м'якоть яловичини – 200 г;

  • свіжа очищена гарбуз – 300 г;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • рослинне масло – 3 ст. ложки;

  • кунжут – 2 ст. ложки;

  • перець, сіль – за смаком.


  • Приготування
    М'якоть баранини і яловичини беремо однакову кількість і нарізаємо всі на дрібні кубики. Таким же чином подрібнюємо цибулю, свіжу гарбуз, а потім з'єднуємо їх з м'ясом. Індивідуально за смаком притрушиваем сіллю, перцем, поливаємо олією і перемішуємо все ложкою.
    Самса з гарбузом

    Готове тісто розкладаємо на столі, трохи розкачуємо дерев'яною качалкою і нарізаємо його великими трикутниками. Розподіляємо начинку з нарізаним шматочками тіста і защипуємо його краю поверху, також у вигляді трикутничків, повністю закриваючи начинку. Самсу розподіляємо на промасленому пекарському аркуші, збризкуємо її водою, присипаємо кунжутом і ставимо в духовку, прогріту до 180 градусів. Через 35 хвилин дістаємо з духовки готову самсу.
    Якщо з цього рецепту витягти м'ясо, він стане знахідкою для людей, що дотримують пост, так як це вже буде - пісна самса з гарбузом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати самсу?
    Як приготувати самсу?
    Для цінителів узбецької кухні, пропонуємо відтворити у себе на кухні рецепт самого популярного страви - самси. Розповімо, як зробити цю чудову
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Самса з гарбузом по-узбецьки
    Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
    Рецепт самси з м'ясом
    Рецепт самси з м'ясом
    Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
    Самса в духовці
    Самса в духовці
    Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Тісто для самси - узбецький рецепт
    Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і
    Самса з сиром
    Самса з сиром
    Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в