Самса з гарбузом

Самса з гарбузом по-узбецьки з листкового тіста в духовці
Інгредієнти:
Приготування
В злегка теплу воду вбиваємо одне куряче яйце, додаємо чайну ложку солі і відразу ж розбиваємо всі віночком. Поступово підсипаємо сюди просіяне пшеничне борошно, тим самим замішуємо тісто до отримання щільної консистенції. Потім розкачуємо його в дуже тонкий, великий пласт, який весь намазуємо м'яким вершковим маргарином, закручуємо його в трубочку і ставимо в холод на годину.
На дрібні кубики подрібнюємо ножем гарбуз, слідом теж робимо з цибулею. Трохи крупніше нарізаємо курдючне (бараняче) сало і вершкове масло. З'єднуємо всі подрібнені продукти в мисці, які присипаємо ароматними спеціями, додаємо пів чайної ложки солі і перемішуємо всю начинку.
Охолоджене тісто довільно ріжемо на зручні шматочки і розкачуємо кожен в тонкий коржик розміром трохи більше долоні. По центру лепешечек розподіляємо начинку і закриваємо краї тіста, стуляючи їх у вигляді трикутника. Застеляємо пекарський лист папером для випічки викладаємо на неї швом вниз самсу. Випікаємо в прогрітому духовій шафі до 185 градусів, змащену жовтком другого яйця самсу близько 25 хвилин.
Самса з гарбузом і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть баранини і яловичини беремо однакову кількість і нарізаємо всі на дрібні кубики. Таким же чином подрібнюємо цибулю, свіжу гарбуз, а потім з'єднуємо їх з м'ясом. Індивідуально за смаком притрушиваем сіллю, перцем, поливаємо олією і перемішуємо все ложкою.

Готове тісто розкладаємо на столі, трохи розкачуємо дерев'яною качалкою і нарізаємо його великими трикутниками. Розподіляємо начинку з нарізаним шматочками тіста і защипуємо його краю поверху, також у вигляді трикутничків, повністю закриваючи начинку. Самсу розподіляємо на промасленому пекарському аркуші, збризкуємо її водою, присипаємо кунжутом і ставимо в духовку, прогріту до 180 градусів. Через 35 хвилин дістаємо з духовки готову самсу.
Якщо з цього рецепту витягти м'ясо, він стане знахідкою для людей, що дотримують пост, так як це вже буде - пісна самса з гарбузом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати самсу?
Для цінителів узбецької кухні, пропонуємо відтворити у себе на кухні рецепт самого популярного страви - самси. Розповімо, як зробити цю чудову

Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на

Рецепт самси з м'ясом
Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти

Самса в духовці
Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.

Тісто для самси - узбецький рецепт
Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і

Самса з сиром
Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в