Самса з гарбузом
Кухня сходу багата своїми смачними стравами, які ми дуже любимо їсти і готувати. Одні з таких відомих страв, про які ми всі знаємо - це шурпа, манти, печеня, плов і так далі. Сьогодні пропонуємо зупинити вашу увагу на самса, приготовленої з гарбузом, а отже розглянути кращі рецепти, підготовлені нами. Адже цей чудовий пиріжок підкорив вже практично весь світ! І запевняємо вас, ви не знайдете людини, яка вам скаже, що це не смачно.
Інгредієнти:
кухонна сіль – 15 ч. ложки;
вода – 250 мл;
курячі яйця – 2 шт.;
пшеничне борошно – 650 г;
маргарин вершковий – 100 г;
масло вершкове – 80 г;
очищена гарбуз – 350 г;
цибуля ріпчаста (середній) – 3 шт.;
курдючне (бараняче) сало – 40-50 г;
ароматні спеції (куркума, зіра) – по 05 ч. ложки.
Приготування
В злегка теплу воду вбиваємо одне куряче яйце, додаємо чайну ложку солі і відразу ж розбиваємо всі віночком. Поступово підсипаємо сюди просіяне пшеничне борошно, тим самим замішуємо тісто до отримання щільної консистенції. Потім розкачуємо його в дуже тонкий, великий пласт, який весь намазуємо м'яким вершковим маргарином, закручуємо його в трубочку і ставимо в холод на годину.
На дрібні кубики подрібнюємо ножем гарбуз, слідом теж робимо з цибулею. Трохи крупніше нарізаємо курдючне (бараняче) сало і вершкове масло. З'єднуємо всі подрібнені продукти в мисці, які присипаємо ароматними спеціями, додаємо пів чайної ложки солі і перемішуємо всю начинку.
Охолоджене тісто довільно ріжемо на зручні шматочки і розкачуємо кожен в тонкий коржик розміром трохи більше долоні. По центру лепешечек розподіляємо начинку і закриваємо краї тіста, стуляючи їх у вигляді трикутника. Застеляємо пекарський лист папером для випічки викладаємо на неї швом вниз самсу. Випікаємо в прогрітому духовій шафі до 185 градусів, змащену жовтком другого яйця самсу близько 25 хвилин.
Інгредієнти:
готове листкове тісто – 450 г;
м'якоть баранини – 200 г;
м'якоть яловичини – 200 г;
свіжа очищена гарбуз – 300 г;
ріпчаста цибуля – 2 шт.;
рослинне масло – 3 ст. ложки;
кунжут – 2 ст. ложки;
перець, сіль – за смаком.
Приготування
М'якоть баранини і яловичини беремо однакову кількість і нарізаємо всі на дрібні кубики. Таким же чином подрібнюємо цибулю, свіжу гарбуз, а потім з'єднуємо їх з м'ясом. Індивідуально за смаком притрушиваем сіллю, перцем, поливаємо олією і перемішуємо все ложкою.
Готове тісто розкладаємо на столі, трохи розкачуємо дерев'яною качалкою і нарізаємо його великими трикутниками. Розподіляємо начинку з нарізаним шматочками тіста і защипуємо його краю поверху, також у вигляді трикутничків, повністю закриваючи начинку. Самсу розподіляємо на промасленому пекарському аркуші, збризкуємо її водою, присипаємо кунжутом і ставимо в духовку, прогріту до 180 градусів. Через 35 хвилин дістаємо з духовки готову самсу.
Якщо з цього рецепту витягти м'ясо, він стане знахідкою для людей, що дотримують пост, так як це вже буде - пісна самса з гарбузом.
Самса з гарбузом по-узбецьки з листкового тіста в духовці
Інгредієнти:
Приготування
В злегка теплу воду вбиваємо одне куряче яйце, додаємо чайну ложку солі і відразу ж розбиваємо всі віночком. Поступово підсипаємо сюди просіяне пшеничне борошно, тим самим замішуємо тісто до отримання щільної консистенції. Потім розкачуємо його в дуже тонкий, великий пласт, який весь намазуємо м'яким вершковим маргарином, закручуємо його в трубочку і ставимо в холод на годину.
На дрібні кубики подрібнюємо ножем гарбуз, слідом теж робимо з цибулею. Трохи крупніше нарізаємо курдючне (бараняче) сало і вершкове масло. З'єднуємо всі подрібнені продукти в мисці, які присипаємо ароматними спеціями, додаємо пів чайної ложки солі і перемішуємо всю начинку.
Охолоджене тісто довільно ріжемо на зручні шматочки і розкачуємо кожен в тонкий коржик розміром трохи більше долоні. По центру лепешечек розподіляємо начинку і закриваємо краї тіста, стуляючи їх у вигляді трикутника. Застеляємо пекарський лист папером для випічки викладаємо на неї швом вниз самсу. Випікаємо в прогрітому духовій шафі до 185 градусів, змащену жовтком другого яйця самсу близько 25 хвилин.
Самса з гарбузом і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть баранини і яловичини беремо однакову кількість і нарізаємо всі на дрібні кубики. Таким же чином подрібнюємо цибулю, свіжу гарбуз, а потім з'єднуємо їх з м'ясом. Індивідуально за смаком притрушиваем сіллю, перцем, поливаємо олією і перемішуємо все ложкою.
Готове тісто розкладаємо на столі, трохи розкачуємо дерев'яною качалкою і нарізаємо його великими трикутниками. Розподіляємо начинку з нарізаним шматочками тіста і защипуємо його краю поверху, також у вигляді трикутничків, повністю закриваючи начинку. Самсу розподіляємо на промасленому пекарському аркуші, збризкуємо її водою, присипаємо кунжутом і ставимо в духовку, прогріту до 180 градусів. Через 35 хвилин дістаємо з духовки готову самсу.
Якщо з цього рецепту витягти м'ясо, він стане знахідкою для людей, що дотримують пост, так як це вже буде - пісна самса з гарбузом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати самсу?
Для цінителів узбецької кухні, пропонуємо відтворити у себе на кухні рецепт самого популярного страви - самси. Розповімо, як зробити цю чудову
Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
Рецепт самси з м'ясом
Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
Самса в духовці
Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.
Тісто для самси - узбецький рецепт
Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і
Самса з сиром
Узбецькі самси можна готувати з будь-якою начинкою - з куркою, яловичиною, сиром, і, звичайно ж, з сиром. Ось про останньому варіанті і піде мова в