Ми звикли вважати самсу традиційно узбецьким блюдом, але, насправді, багато східні народи готують такі пиріжки на свій лад. Як правило, самсу запікають у тандирі або смажать, рідше готують в духовці. Саме тому ми вирішили приділити увагу варіантів приготування самси в духовці за різноманітними рецептами.
Самса з картоплею в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 175 г; по дрібці цукру і солі; вершкове масло - 115 г; вода - 55 мл Для начинки:
картопля - 470 г; вершкове масло - 55 г; ріпчаста цибуля - 85 м; часник - 3 зубки; мелений кумін - 1/2 ч. ложки; мелена кориця, куркума, коріандр - по 1/4 ч. ложки; жменя зелені кінзи. Приготування Рецепт тіста для самси в духовці багато в чому схожий з технологією замішування звичайного пісочного тіста. Борошно з'єднайте з пучкою цукру і солі, перемішайте, а потім порубаєте з холодним маслом в крихту. Отриману крихту залийте холодною водою і сформуйте у грудку тіста, оберніть його плівкою і залиште в прохолоді на годину.
Поставте картопляні бульби варитися до м'якості. На розтопленому маслі спасеруйте подрібнений ріпчаста цибуля, доповніть його часником і прянощами. Отриману засмажку пюрируйте з картопляними бульбами і змішайте із зеленню кінзи.
Розкачайте тісто і розділіть його на круги. У центр кожного викладіть порцію начинки, защепіть краю разом. Перед тим, як приготувати самсу в духовці, її можна змастити збитим яйцем. Випікайте 20-25 хвилин при 190 градусах.
Як піч самсу з куркою в духовці?
Інгредієнти: курячий фарш - 480 м; готове тісто для самси ; ріпчаста цибуля - 115 г; жменю зеленого горошку; мелений кумін, фенхель, коріандр - по 1 ч. ложці; часник - 3 зубки. Приготування Спасеруйте цибулю з насіння куміна, коріандру і фенхелю, додайте курятину і доведіть її до готовності, не забувши посолити. Змішайте курку з горошком і пюрированным часником. Розподіліть начинку між квадратами тіста і защепіть його краю разом. Готуйте самсу при 200 градусах 20 хвилин.
Самса з гарбуза в духовці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 145 г; рослинна олія - 25 мл; мелений коріандр, кумін, куркума - по 1 ч. ложці; щіпка меленого чілі; гарбуз - 470 г; листкове тісто - 270 р. Приготування Очищені скибочки гарбуза відваріть на пару і пюрируйте. До гарбузовому пюре додати засмажку з цибулі з прянощами. Розкачайте пласт готового листкового тіста, наріжте його на квадрати, викладіть порцію начинки в центр і защепіть краю, щоб вийшов трикутник. Випікайте при 190 градусах 25 хвилин.