Машхурда - рецепт

У різних областях Узбекистану існують свої рецепти, як приготувати машхурду. Варять його з квасолею «лоха», і з локшиною. Але більш популярний варіант з рисом.
Як готувати машхурду?
Інгредієнти:
Приготування
Справжню машхурду, як і плов, неможливо приготувати без казана. Розігріваємо в цій поважній посудині масло. Зрізаємо з баранячих лопаток м'ясо. Спочатку обсмажуємо в казані кісточки, до рум'яної скоринки. Виловлюємо на тарілку, а на їх місце викладаємо нарізану невеликими шматочками м'якоть. Коли м'ясо зазолотиться, відправляємо до нього нарізані півкільцями цибулю, і соломкою - морква. Тушкуємо 2-3 хвилини на невеликому вогні.
Додаємо спеції і накрошенние кубиками перець з помідорами. Добре протомившуюся засмажку заливаємо холодною водою і засипаємо попередньо замочений маш. Повертаємо назад баранячі кісточки. Для гостроти кладемо червоний гіркий перець (цілком). Одночасно додаємо кубики картоплі і нарізаний пластинками часник. Солимо, перчимо. Закриваємо казан кришкою і тушкуємо на середньому вогні. Стежимо, щоб суп не сильно вирував.

Традиційно машхурду подають з катиком, аналогом нашого кислого молока. Його можна замінити кефіром, сметаною або несолодким йогуртом. Прийнято вважати, що машхурда вдалася в тому випадку, якщо в ложка в тарілці «варто». Суп настільки густий і наваристий, що його важко віднести до перших страв. Тому в Узбекистані дорогому гостю його можуть подати як на сніданок, на обід або на вечерю.
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,

Як приготувати баранячі реберця?
Баранячі реберця - дуже смачна страва, яке завжди буде до місця. Хочете приготувати його до вечері? Немає нічого простіше, адже наші рецепти до ваших

Казан-кебаб
Любите смачно поїсти? А як щодо того, щоб приготувати незвичайне блюдо - казан-кебаб? Це страва має приголомшливий аромат, воно соковите, ніжне, а

Шурпа в казані
Шурпа - це густий наваристий суп, приготовлений на м'ясному бульйоні з додаванням овочів і спецій. Це ароматне блюдо азіатської кухні готують

Як приготувати плов з яловичини?
Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як

Плов з айвою - рецепт
Всі ми любимо таке чудове блюдо, як плов! А ви знаєте, що можна приготувати з айвою? Ні? Тоді рекомендуємо ознайомитися з деякими рецептами цієї