Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лангош - рецепт

Лангош - рецепт

4-01-2015, 17:31
8 717
Лангош - рецепт
Лангош (langos, венгерск., буквально «полум'яний») - поширене частування у варіанті пікніків, свят на повітрі, під час ярмарків та народних гулянь. Популярне Блюдо в Угорщині, Австрії, Чехії, Словаччини, Сербії і Румунії. Рецепт приготування лангоша простий, як все геніальне - це коржик з дріжджового тіста , изжаренная в рослинному маслі.
Найчастіше лангош подається з часниковим соусом та/або сиром, сметаною. Є дві основні версії походження лангоша. Згідно з однією з них, до угорцям рецепт прийшов з турецьких кулінарних традицій. За іншою версією, історія приготування коржів зразок лангоша сягає корінням у часи давньоримські.
Іноді хочеться приготувати яку-небудь просте, швидке, але не зовсім звичайне блюдо, так от, угорський лангош - якраз підходящий для такого випадку варіант. Особливо якщо ви, наприклад, на дачі і можна накрити стіл на відкритому повітрі, під навісом, на веранді або на балконі.

Як приготувати лангош?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - близько 500 м;

  • вода холодна - близько 300 мл;

  • дріжджі - 15 г свіжих або 5-6 г сухих;

  • сіль;

  • цукор-пісок - 05-1 ч. ложка;

  • олія рослинна;

  • сир;

  • сметана;

  • часник;

  • зелень.


  • Приготування
    Заводимо тісто з просіяного борошна опарним або безопарним способом.
    Ми розглянемо опарний. 2 столових ложки борошна змішуємо з цукром і дріжджами і розчиняємо в злегка підігрітій воді (стакан, температура близько 30 градусів С). Ставимо ємність в тепле місце хвилин на 20. Переливаємо опару в миску і подсеиваем борошно. Додаємо дрібку солі. Вимішуємо тісто змазаними маслом руками.
    Скачуємо його в кулю, покласти в миску, накриваємо чистим рушником і даємо постояти в теплому місці 20 хвилин, після чого обминаємо і промешиваем. Можна повторити цикл ще раз, але це не обов'язково. Тісто ділимо на шматочки, формуємо грудки і розгортаємо їх качалкою в коржі або формуємо коржі руками.
    Лангош - рецепт
    Смажимо коржі з переворотом у великій кількості олії до красивого золотистого відтінку і викладаємо на серветки, щоб масло стекло. Готові коржі натираємо часником або промазуємо за допомогою пензля часниковим соусом. Готуємо його так: товчемо часник з гострим червоним перцем в ступці з дрібкою солі, додаємо трохи масла або води. Подаємо із сиром, сметаною і зеленню.
    Зрозуміло, добре подати до лангошу інші відповідні страви (тематично відповідні угорські, румунські, австрійські, словацькі, чеські або сербські) і келишок доброго виноградного вина, ароматною палінки або плодової ракії.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяні коржі - рецепт
    Кукурудзяні коржі - рецепт
    Балабушки - це хлібобулочний виріб, який обожнюють багато хто з нас. Способів їх смаження досить багато. І сьогодні ми розповімо про те, як
    Булочки зі згущеним молоком
    Булочки зі згущеним молоком
    Булочки зі згущеним молоком - це смачне нехитре ласощі з радянських часів. Приготувати його не складе особливої праці. Пропонуємо вам досить простий
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Фокачча з сиром
    Фокачча з сиром
    Фокачча - це проста італійська коржик, яку готують з різних видів тіста. Воно може бути здобним, листковим, дріжджовим, прісним. Її печуть як з
    Рецепт хачапурі з сиром
    Рецепт хачапурі з сиром
    Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили