Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кукурудзяні коржі - рецепт

Кукурудзяні коржі - рецепт

19-03-2015, 19:37
2 731
Кукурудзяні коржі - рецепт
Найкорисніша їжа - проста і досить груба. Саме тому, незважаючи на розвиток кулінарної людської думки, а також харчової промисловості, нам іноді хочеться приготувати яку-небудь дуже просту їжу, відомі людині з найдавніших часів. До речі, страви, приготовані за таким реліктовим рецептами, і є основним репертуаром різних дієт, популярних в даний час і вельми ефективні.
Ось, наприклад, коржі - це точно одна з найдавніших страв людства, з тих пір, як воно навчилося розмелюють на борошно зерна різних злаків.
Розповімо про те, як приготувати коржі з кукурудзяного борошна. Ну звичайно, ми пам'ятаємо, що кукурудза - фантастично корисна і досить поширена злакова агрикультура, що прийшла з Америки і відома корінному населенню цих континентів з найдавніших часів. Кукурудзяний корж - основний хліб доколумбових американських цивілізацій - припала до смаку і іншим народам, які вирощують кукурудзу.
Можна, звичайно, спекти коржі з кукурудзяного борошна без додавання пшеничного, однак тісто з додаванням пшеничного борошна буде значно більш еластичним, з ним зручніше працювати.

Найпростіший рецепт кукурудзяних коржів


Інгредієнти:

  • мука кукурудзяна - 3 заходи (наприклад, склянку);

  • борошно пшеничне високосортна - 1-15 заходів;

  • трохи рослинного масла;

  • шматочок свинячого сала;

  • вода гаряча і холодна;

  • кухонна сіль - 1 щіпка;

  • часник;

  • червоний перець;

  • сир ропні (типу бринзи);

  • сметана;

  • зелень різна свіжа.


  • Приготування
    Отмериваем в миску кукурудзяну муку і запарюємо її зовсім невеликою кількістю окропу. Перемішуємо, і нехай постоїть протягом 20 хвилин, щоб забезпечити набухання частинок. Після закінчення цього часу додаємо в миску щіпку солі, 1 ст. ложку рослинного масла і потроху підсипаємо борошно, одночасно перемішуючи (зручніше за все робити це виделкою). Додаємо води, скільки візьме, щоб вийшло досить круте тісто (ретельно вимесим його).
    Тепер розповімо, як спекти кукурудзяні коржі. Добре розігріваємо велику сковороду і змащуємо її шматочком сала (якщо використовувати рослинне масло - коржі будуть смажитися, на салі ж вони будуть дбати, так вийде не тільки смачніше, але й здоровіше).
    Формуємо з тіста коржика руками або розкачуємо з допомогою качалки (вони не повинні бути занадто товстими). Печемо коржі з перевертанням до характерного золотисто-коричневого відтінку. Подаємо готові рум'яні кукурудзяні коржики з сиром (його можна нарізати шматочками або натерти), зі сметаною, приправленою червоним перцем і часником. Їмо з зеленню з великим задоволенням. Добре б до такої трапези подати німого столового вина або ракії (як це прийнято на Балканах чи на Кавказі). Ну, або подати кукурудзяні коржі по-мексиканськи з текілою, текілою, пульке, пивом або гарячим свіжим мате.
    Зрозуміло, з кукурудзяними коржами (оскільки вони і окрему страву, і хліб) можна подавати різні м'ясні і рибні страви, а також овочеві салати та фрукти.
    Можна дещо ускладнити рецепт і зробити їх більш поживними і пряними.

    Кукурудзяні коржі на кефірі або молоці


    Інгредієнти:

  • кукурудзяне борошно - близько 1-2 склянок;

  • пшеничне борошно - 05 склянки;

  • кефір або молоко;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • кухонна сіль - 1 щіпка;

  • суміш каррі;
  • Кукурудзяні коржі - рецепт

  • сало для змащування сковороди (шматочок).


  • Приготування
    Заллємо кукурудзяне борошно невеликою кількістю кефіру або молока і залишимо хвилин на 20-30 для набухання. Коли борошно трохи розбухне, додамо сіль, яйце, каррі, просіяне пшеничне борошно і, якщо потрібно, ще трохи молока або домашнього кефіру . Замішуємо щодо круте тісто, ділимо його на приблизно рівні частини і формуємо (або розкачуємо) коржі. Розігріту сковороду змащуємо шматочком сала. Випікаємо коржі з переворотом, щоб добре підрум'янилися з обох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються
    Коржі з цибулею
    Коржі з цибулею
    Коржі - популярна і улюблена багатьма випічка. Варіантів її приготування з різними начинками дуже багато. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими
    Сирні коржики на кефірі
    Сирні коржики на кефірі
    Кефір корисний та поширений кисломолочний продукт, який можна вживати як самостійно, так і додавати до складу різних страв. І зараз ми вам розповімо,
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Мексиканська перепічка
    Мексиканська перепічка
    Мексиканські коржі - це не тільки чудова альтернатива хліба, але і прекрасна основа для піци або фахітос. Сьогодні ми поговоримо, як спекти
    Тортілья з куркою
    Тортілья з куркою
    Тортилья - тонка коржик з пшеничного або кукурудзяного борошна. Вона популярна в Латинській Америці, США, Мексиці. У неї можна загортати начинку. І