Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржі з цибулею

Коржі з цибулею

19-03-2015, 19:31
1 026
Коржі з цибулею
Коржі - один з найдавніших видів випічки (ще іноді їх смажать). Чудово смачні листкові коржі з цибулею можна пекти або смажити на сковороді. Краще використовувати пшеничне борошно з маркуванням «спельтовая цільнозернові пшенична» або «шпалерна цільнозернові пшеничне грубого помелу». Якщо не сезон на зелений лук, можна використовувати мелкорубленний звичайний ріпчаста будь-якого підвиду.

Китайські листкові коржі з зеленою цибулею


Інгредієнти:

  • борошно - близько 300 м;

  • молодий зелений лук - 2-5 пір'я;

  • насіння кунжуту - 1 ст. ложка;

  • спеції сухі мелені (гострий червоний перець, коріандр, чорний і запашний перець, гвоздика; імбир та ін.);

  • масло кунжутне (або розтоплений жир качиний, гусячий, курячий або свинячий) - 2-4 ст. ложки;

  • кухонна сіль - 1 щіпка;

  • вода.


  • Приготування
    Просіваємо борошно в миску гіркою. Робимо поглиблення, додаємо трохи олії або розтопленого жиру, сіль, спеції і замішуємо тісто на воді (не дуже круте, але і щоб не липло до рук), розкачуємо тісто у великий круглий млинець і змащуємо її маслом або жиром і скачуємо в довгий тонкий рулет, який, у свою чергу, звертаємо плоскої спіраллю. Вийшло щось на зразок «порожній» вертути - розкачуємо її качалкою, промешиваем і скачуємо в довгастий ком. Ділимо його на приблизно рівні частини, з яких і будемо робити коржі.
    Кожен отриманий грудку тіста знову розгортаємо в круглий млинець, тільки більш тонкий. Насипаємо рівномірно нарізаний зелена цибуля і насіння кунжуту. Закатуємо в рулет, з якого звертаємо плоску спіраль. Злегка накочуємо качалкою, щоб коржик вийшла нетовстий. Коржі можна смажити (з перевертанням, звичайно) на рослинному маслі або в розтопленому жирі. Або змащуємо розігріту сковороду шматочком свинячого сала і печемо їх. Подавати таке блюдо можна як самостійне зі свіжим чаєм, різними соусами та/або з іншими стравами (супами, рибними і м'ясними, овочевими, грибними стравами, але вже точно не з мантами або пельменями).
    Рецепт приготування узбецьких коржів з цибулею виглядає приблизно так само, як і китайська (відомо, що з найдавніших часів китайці і узбеки мали кроскультурні контакти). Відмінності
    Коржі з цибулею
    будуть полягати в тому, що в узбецькій традиції неможливе використання свинячого жиру з міркувань релігійної орієнтації. Замість кунжутного масла (чи разом з ним) можна використовувати бавовняне - більш традиційне для регіональних кулінарних традицій.
    Можна, деяким чином, модифікувати ідею цих чудових традиційних рецептів і спекти сирні коржики з цибулею. Для цього використовуємо тертий твердий сир - розсипаємо його рівномірно на корж разом з подрібненою цибулею. Можна також додати дрібнонарублені зелень (петрушку, кинзу, базилік та ін) і часник - вийде особливо смачно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяні коржі - рецепт
    Кукурудзяні коржі - рецепт
    Балабушки - це хлібобулочний виріб, який обожнюють багато хто з нас. Способів їх смаження досить багато. І сьогодні ми розповімо про те, як
    Коржики з м'ясом
    Коржики з м'ясом
    Коржики з м'ясом - це дивовижна ситна закуска, яка неодмінно приведе в захват ваших рідних і друзів. І зараз ми розповімо вам, як смачно приготувати.
    Сирні коржики на кефірі
    Сирні коржики на кефірі
    Кефір корисний та поширений кисломолочний продукт, який можна вживати як самостійно, так і додавати до складу різних страв. І зараз ми вам розповімо,
    Млинці з цибулею
    Млинці з цибулею
    Млинці - смачне блюдо, відоме з найдавніших часів. Їх можна їсти як самостійне блюдо зі сметаною, варенням, солодким сиропом, а в них можна загортати
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили