Коржі з цибулею
Коржі - один з найдавніших видів випічки (ще іноді їх смажать). Чудово смачні листкові коржі з цибулею можна пекти або смажити на сковороді. Краще використовувати пшеничне борошно з маркуванням «спельтовая цільнозернові пшенична» або «шпалерна цільнозернові пшеничне грубого помелу». Якщо не сезон на зелений лук, можна використовувати мелкорубленний звичайний ріпчаста будь-якого підвиду.
Інгредієнти:
борошно - близько 300 м;
молодий зелений лук - 2-5 пір'я;
насіння кунжуту - 1 ст. ложка;
спеції сухі мелені (гострий червоний перець, коріандр, чорний і запашний перець, гвоздика; імбир та ін.);
масло кунжутне (або розтоплений жир качиний, гусячий, курячий або свинячий) - 2-4 ст. ложки;
кухонна сіль - 1 щіпка;
вода.
Приготування
Просіваємо борошно в миску гіркою. Робимо поглиблення, додаємо трохи олії або розтопленого жиру, сіль, спеції і замішуємо тісто на воді (не дуже круте, але і щоб не липло до рук), розкачуємо тісто у великий круглий млинець і змащуємо її маслом або жиром і скачуємо в довгий тонкий рулет, який, у свою чергу, звертаємо плоскої спіраллю. Вийшло щось на зразок «порожній» вертути - розкачуємо її качалкою, промешиваем і скачуємо в довгастий ком. Ділимо його на приблизно рівні частини, з яких і будемо робити коржі.
Кожен отриманий грудку тіста знову розгортаємо в круглий млинець, тільки більш тонкий. Насипаємо рівномірно нарізаний зелена цибуля і насіння кунжуту. Закатуємо в рулет, з якого звертаємо плоску спіраль. Злегка накочуємо качалкою, щоб коржик вийшла нетовстий. Коржі можна смажити (з перевертанням, звичайно) на рослинному маслі або в розтопленому жирі. Або змащуємо розігріту сковороду шматочком свинячого сала і печемо їх. Подавати таке блюдо можна як самостійне зі свіжим чаєм, різними соусами та/або з іншими стравами (супами, рибними і м'ясними, овочевими, грибними стравами, але вже точно не з мантами або пельменями).
Рецепт приготування узбецьких коржів з цибулею виглядає приблизно так само, як і китайська (відомо, що з найдавніших часів китайці і узбеки мали кроскультурні контакти). Відмінності будуть полягати в тому, що в узбецькій традиції неможливе використання свинячого жиру з міркувань релігійної орієнтації. Замість кунжутного масла (чи разом з ним) можна використовувати бавовняне - більш традиційне для регіональних кулінарних традицій.
Можна, деяким чином, модифікувати ідею цих чудових традиційних рецептів і спекти сирні коржики з цибулею. Для цього використовуємо тертий твердий сир - розсипаємо його рівномірно на корж разом з подрібненою цибулею. Можна також додати дрібнонарублені зелень (петрушку, кинзу, базилік та ін) і часник - вийде особливо смачно.
Китайські листкові коржі з зеленою цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно в миску гіркою. Робимо поглиблення, додаємо трохи олії або розтопленого жиру, сіль, спеції і замішуємо тісто на воді (не дуже круте, але і щоб не липло до рук), розкачуємо тісто у великий круглий млинець і змащуємо її маслом або жиром і скачуємо в довгий тонкий рулет, який, у свою чергу, звертаємо плоскої спіраллю. Вийшло щось на зразок «порожній» вертути - розкачуємо її качалкою, промешиваем і скачуємо в довгастий ком. Ділимо його на приблизно рівні частини, з яких і будемо робити коржі.
Кожен отриманий грудку тіста знову розгортаємо в круглий млинець, тільки більш тонкий. Насипаємо рівномірно нарізаний зелена цибуля і насіння кунжуту. Закатуємо в рулет, з якого звертаємо плоску спіраль. Злегка накочуємо качалкою, щоб коржик вийшла нетовстий. Коржі можна смажити (з перевертанням, звичайно) на рослинному маслі або в розтопленому жирі. Або змащуємо розігріту сковороду шматочком свинячого сала і печемо їх. Подавати таке блюдо можна як самостійне зі свіжим чаєм, різними соусами та/або з іншими стравами (супами, рибними і м'ясними, овочевими, грибними стравами, але вже точно не з мантами або пельменями).
Рецепт приготування узбецьких коржів з цибулею виглядає приблизно так само, як і китайська (відомо, що з найдавніших часів китайці і узбеки мали кроскультурні контакти). Відмінності будуть полягати в тому, що в узбецькій традиції неможливе використання свинячого жиру з міркувань релігійної орієнтації. Замість кунжутного масла (чи разом з ним) можна використовувати бавовняне - більш традиційне для регіональних кулінарних традицій.
Можна, деяким чином, модифікувати ідею цих чудових традиційних рецептів і спекти сирні коржики з цибулею. Для цього використовуємо тертий твердий сир - розсипаємо його рівномірно на корж разом з подрібненою цибулею. Можна також додати дрібнонарублені зелень (петрушку, кинзу, базилік та ін) і часник - вийде особливо смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудзяні коржі - рецепт
Балабушки - це хлібобулочний виріб, який обожнюють багато хто з нас. Способів їх смаження досить багато. І сьогодні ми розповімо про те, як
Коржики з м'ясом
Коржики з м'ясом - це дивовижна ситна закуска, яка неодмінно приведе в захват ваших рідних і друзів. І зараз ми розповімо вам, як смачно приготувати.
Сирні коржики на кефірі
Кефір корисний та поширений кисломолочний продукт, який можна вживати як самостійно, так і додавати до складу різних страв. І зараз ми вам розповімо,
Млинці з цибулею
Млинці - смачне блюдо, відоме з найдавніших часів. Їх можна їсти як самостійне блюдо зі сметаною, варенням, солодким сиропом, а в них можна загортати
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили