Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Млинці з цибулею

Млинці з цибулею

17-03-2015, 14:10
1 391
Млинці з цибулею
Млинці - одне з найдавніших страв людства, у дохристиянські часи приготування і поїдання млинців мала ритуально-магічний характер. Ця практика тяжіла до солярним міфам, адже млинець за кольором і формою схожий на Сонце.
До теперішнього часу відомо безліч рецептів млинців, як з дріжджового , так і з інших видів тіста з борошна різних злаків, бобових та ін., загальна риса в тому, що тісто має бути досить рідким. Для смаження або випікання блін наливають на сковороду, а не кладуть, як, наприклад, коржик.
Млинці можна їсти просто, згорнувши і вмочуючи в олію, сметану, соус або солодкий сироп або загортати в них різні начинки. Розповімо, як приготувати млинці з цибулею різними способами.

Рецепт млинців з зеленою цибулею і сиром


Беремо сковороду середнього розміру з низькими бортами (а краще - спеціальний: млинцеву чавунну без покриття).
Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (можна в суміші з вівсяної) - 1 склянка;

  • кефір середньої жирності - 1 стакан;

  • вода або молоко - 1 стакан;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • сода харчова, погашена оцтом - на кінчику ножа;

  • сіль - 1 щіпка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове розтоплене (або вершки жирні) - 2 ст. ложки;

  • цибуля зелена - 5-8 пір'я;

  • паприка солодка - 1 ст. ложка;

  • шматочок свинячого сала або іншого тваринного жиру або рослинне масло;

  • сир твердий - 300 г;

  • шматочок вершкового масла для змащування.


  • Приготування
    Тісто замішуємо рідке обов'язково з просіяного борошна, домашнього кефіру , теплого молока (води) з сіллю, цукром, погашеної содою. Ретельно промешиваем і чекаємо хвилин 15-20. Додаємо розтоплене (але не гаряче вершкове масло), а потім яйця, паприку і дрібно рубаний зелений лук. Промешиваем віночком або вилкою (можна міксером на малих обертах).
    Тепер потрібно вирішити, смажити чи піч, останнім корисніше. Розігріту сковороду змащуємо шматочком сала (жиром). Рівномірно розподіляючи, наливаємо тісто і випікаємо (можна з переворотом, можна без). Готовий млинець перекладаємо на блюдо і змащуємо розтопленим вершковим маслом або вершками (пензлем). Наступний млинець кладемо зверху і так далі. Іноді промазуємо жиром сковороду.
    Подаємо з тертим сиром, можна як самостійне блюдо з чаєм, компотом, молоком, кефіром, а можна з юшкою або бульйоном, різними супами. Посипаємо блін сиром, звертаємо або складаємо і їмо із задоволенням. Обережніше, «відлітають» дуже швидко.

    Млинці з смаженою цибулею, рубаним яйцем і грибами


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;

  • молоко - 2 склянки;

  • свіжі дріжджі - 20 г (або 1/2 пакетика сухих);

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка;

  • масло топлене;

  • трохи сала для змазування сковороди.


  • Для начинки:

  • яйце куряче - 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • гриби свіжі (білі, гливи, печериці) - близько 300-400 г;

  • зелень свіжа різна;

  • масло рослинне або інший жир.


  • Приготування
    Раскрошим дріжджі, додамо тепле молоко, 1-2 столові ложки борошна і цукор. Ретельно перемішати і поставимо в тепле місце хвилин на 20 нехай опара підійде.
    Перельем опару в миску і почнемо, подсеивая борошно, замішуємо тісто (вінчиком або виделкою). Додамо сіль і розтоплене масло. Можна
    Млинці з цибулею
    додати 1 куряче яйце. Ретельно промесим тісто, можна міксером.
    Розігріваємо сковороду, змащуємо жиром і випікаємо млинці, як описано в попередньому рецепті (див. вище).
    Тепер начинка. Яйця зваримо круто, остудимо, очистимо і порубаємо дрібно, також порубаємо і зелень. Поросяти, ягняти обсмажимо цибулю в окремій сковороді, додати поросяти, ягняти гриби і протушкуйте протягом 20 хвилин. Змішаємо цибульно-грибну суміш з рубаними яйцями і зеленню.
    Загортаємо цю суміш в млинчики і подаємо. Можна їх злегка підпекти загорнутими.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Млинці з ікрою
    Млинці з ікрою
    Раніше млинці з ікрою вважалися делікатесним ласощами, однак з появою рибних продуктів в широкому асортименті на полицях супермаркетів, ікри стало
    Млинці з ковбасою
    Млинці з ковбасою
    Млинці можна їсти зі сметаною або варенням, а можна зробити з них самостійне блюдо, загорнувши в них начинку - солодку або м'ясну. Сьогодні ми
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці
    Пшоняні млинці - це популярний мордовське блюдо, яке готується з пшоняної каші або борошна. Його називають пачат. Давайте розглянемо декілька цікавих
    Морквяні млинці
    Морквяні млинці
    Млинці - смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Їх готують з різних видів борошна, і часто додають в тісто різноманітні наповнювачі: гарбуз,
    Млинці без яєць - рецепт
    Млинці без яєць - рецепт
    Навіть якщо ви не вживаєте в їжу яйця, то цілком можете побалувати себе смачними млинцями! Млинці без яєць виходять такими ж смачними, добре
    Тісто на кисляку
    Тісто на кисляку
    Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -