Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Млинці без яєць - рецепт

Млинці без яєць - рецепт

17-03-2015, 13:33
1 408
Млинці без яєць - рецепт
Блін - випечное і смажене кулінарний виріб з рідкого тіста, звичайно круглої форми, зразок коржі. Традиції приготування млинців існують у багатьох народів здавна. З язичницьких часів млинці - ритуальна їжа, що символізує Сонце, їх приготування пов'язане з циклічними календарними міфами. В Росії і на більшій частині пострадянського простору млинці звичайно печуть протягом всієї Масляного тижня подають з різними закусками та/або загортають у тонкі млинці начинки.
Відомо безліч рецептів млинців, у багатьох варіантах до складу тесту для млинців входять яйця. Однак яйця вживають в їжу не всі виходячи з медичних міркувань, або етичних (постяться і вегетаріанці).
Розповімо, як можна приготувати тісто для вегетаріанських млинців без яєць.
Млинцеве тісто без яєць можна готувати на основі різних рідких продуктів: на воді, на основі кисломолочних продуктів, на квасі або пиві. Згідно з вітчизняним традиціям в млинцеве тісто, як правило, додають дріжджі, готують опарним способом, (рецепти млинців, в яких дріжджі замінюють харчовою содою, прийшли в Росію з кулінарних культур інших країн).

Тонкі млинці без яєць на воді - строгий вегетаріанський рецепт


Слід розуміти, що краще пекти млинці, ніж смажити - перший спосіб приготування більш здоровий з точки зору дієтології. Як спекти млинці без яєць?
Все геніальне просто: щоб млинці пеклися, а не смажилися і не прилипали до сковороді, замість масла використовуємо тваринний жир (тобто, сало свиняче або інших тварин).
Інгредієнти:

  • вода (газована або квас, пиво без консервантів) - 1 склянка;

  • борошно пшеничне блинная (можна в суміші з борошном інших зернових, гречаної та/або вівсяної) - 1 склянка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • кухонна сіль - 1 щіпка;

  • сода, погашена оцтом або лимонним соком - на кінчику ножа;

  • невеликий шматочок свинячого сала.


  • Приготування
    Замішуємо тісто з просіяного борошна і трохи теплої води з додаванням цукру, погашеної соди і солі. Поступово підливаємо рослинне масло і добре збиваємо. Дамо тісту постояти протягом 20 хвилин. Нагріваємо сковороду і змащуємо її салом (для цього зручно наколоти шматочок сала на вилку).
    Наливаємо тісто на сковороду, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Випікаємо блін до рум'яно-золотистих відтінків з обох сторін (з переворотом), якщо не вмієте перевертати млинці підкиданням, користуйтеся лопаткою.
    У варіанті з дріжджами використовуємо цю ж пропорцію (1 склянка води, 1 склянка борошна, соду виключаємо. Спочатку готуємо опару. Змішуємо 2 столові ложки борошна з цукром, заливаємо в окремій мисці теплою водою і вносимо сухі дріжджі - 1 пакетик. Перемішуємо і ставимо миску в тепле місце хвилин на 20. Коли опара підійшла, на її основі замішуємо тісто і випікаємо млинці.
    Існують різні погляди на вегетаріанство і різні толки вегетаріанства. У деяких з цих практик вживання
    Млинці без яєць - рецепт
    молочних продуктів цілком можливо.
    Приблизно цим же рецептами (див. вище), можна приготувати млинці без яєць на молочній сироватці. Виконуйте ті ж пропорції, соду можна не гасити. Млинці на сироватці виходять трохи більш ситні, з характерним легким приємним кислуватим присмаком.
    Ще більш ситні млинці без яєць можна приготувати на основі кефіру або несолодкого йогурту. У цьому випадку млинці можуть утворюватись декілька товщі (залежить від щільності і плинності кефіру чи йогурту). Якщо хочете більш тонкі млинці, розбавляйте кефір або йогурт водою в пропорціях 1:1 або 1:2.
    Самий ситний варіант - млинці без яєць на сметані. Сметану краще всього використовувати рідку, втім, це справа смаку. Якщо сметана дуже густа, її розбавляємо водою, молоком, кефіром або йогуртом (а також квасом або пивом).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Млинці з шинкою
    Млинці з шинкою
    Млинці - традиційне російське блюдо, яке обожнюють багато. Їх можна вживати як самостійно, так і з різними соусами і начинками. І сьогодні мова піде
    Млинці з цибулею
    Млинці з цибулею
    Млинці - смачне блюдо, відоме з найдавніших часів. Їх можна їсти як самостійне блюдо зі сметаною, варенням, солодким сиропом, а в них можна загортати
    Морквяні млинці
    Морквяні млинці
    Млинці - смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Їх готують з різних видів борошна, і часто додають в тісто різноманітні наповнювачі: гарбуз,
    Млинці на ряжанці
    Млинці на ряжанці
    Млинці - популярне блюдо російської кухні. На чому їх тільки не готують: на воді, кефірі, кисляку, молоці. А ми сьогодні розповімо вам, як їх смачно
    Млинці на кисляку
    Млинці на кисляку
    Для основи млинців зазвичай використовується вода, молоко та інші кисломолочні продукти. І сьогодні ми детально розповімо, як спекти тонкі і товсті
    Оладки без яєць
    Оладки без яєць
    Якщо ви захотіли спекти смачні оладки до сніданку, а в будинку не виявилося яєць - не турбуйтеся! Ми вам розповімо, як можна приготувати дуже смачні