Морквяні млинці
В кулінарних традиціях різних країн відомо безліч рецептів млинців і оладок. Млинці готують з борошна різних видів рослин, іноді в тісто для млинців додають різні наповнювачі, в тому числі, і морква, гарбуз і інші. Моркву і всі помаранчеві плоди містять різні корисні й необхідні організму людини речовини в особливо значних кількостях - каротиноїди.
Розповімо, як приготувати морквяні млинці рецепт нескладний. Корисні, смачні і яскраві млинці з моркви, безумовно, сподобаються дітям, так і, можливо, дорослим, в будь-якому випадку, це непоганий варіант сніданку, ланчу або, або полудня. Морква має природної солодкістю, тому не будемо зловживати цукром, не варто привчати дітей до солодкої їжі, вона некорисна. Якщо ми орієнтуємося на дітей і на першу половину дня краще приготувати млинці поживними, тому включимо до складу молоко або домашній кефір , а також яйця. Борошно краще використовувати цільнозернове спельтове або шпалерний.
Інгредієнти:
морква - 1-2 шт.;
борошно пшеничне (можна в суміші з вівсяної) - близько 1 склянки місткістю 250 мл;
молоко - 1 стакан;
кефір - 1-05 склянки;
яйце куряче - 1-2 шт.;
сухі мелені спеції (трохи кориці або ванілі, але не разом; тертий мускатний горіх);
шматочок сала для змазування сковороди.
Приготування
Трьом моркву на дрібній тертці (миску). Додаємо яйця і спеції. Туди ж просіваємо борошно і, підливаючи молоко і кефір, замішуємо тісто (густота повинна бути, як у рідкої сметани). Добре промешиваем віночком, виделкою або міксером так, щоб не було грудочок. Чекаємо хвилин 10 добре розігріваємо сковороду середнього розміру з ручкою і невисоким бортиком (краще взяти чавунну, алюмінієву або з керамопокритием). Шматочок сала наколюємо на вилку і змащуємо їм сковороду - так млинці будуть дбати, а не смажитися, як на маслі.
Наливаємо трохи тіста, рівномірно розподіляючи його по сковороді. Печемо млинці з переворотом, щоб рівномірно підрум'янити з обох сторін. Ясна річ, морквяні млинці вийдуть дещо товщі, ніж звичайні без наповнювачів.
Подаємо морквяні млинці з тертим сиром: посипаємо блін сиром, звертаємо або складаємо, беремо руками і їмо. Добре подати сметану або густі вершки (для кращого засвоєння моркви потрібно деяку кількість жирів). Якщо діти старше 5 років, корисно буде приправити сметану паприкою і продавлений часником (це для дітей буде значно корисніше, ніж класти в млинці цукор).
Це блюдо можна подати з чаєм, какао, компотом, ройбушем (до речі, дуже корисний напій, сподобається дітям), каркаде, молоком або різними кисломолочними напоями. При подачі з молочними напоями не забудьте і про свіжу зелень (петрушка, кінза, базилік, кріп).
Розповімо, як приготувати морквяні млинці рецепт нескладний. Корисні, смачні і яскраві млинці з моркви, безумовно, сподобаються дітям, так і, можливо, дорослим, в будь-якому випадку, це непоганий варіант сніданку, ланчу або, або полудня. Морква має природної солодкістю, тому не будемо зловживати цукром, не варто привчати дітей до солодкої їжі, вона некорисна. Якщо ми орієнтуємося на дітей і на першу половину дня краще приготувати млинці поживними, тому включимо до складу молоко або домашній кефір , а також яйця. Борошно краще використовувати цільнозернове спельтове або шпалерний.
Морквяні млинці з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Трьом моркву на дрібній тертці (миску). Додаємо яйця і спеції. Туди ж просіваємо борошно і, підливаючи молоко і кефір, замішуємо тісто (густота повинна бути, як у рідкої сметани). Добре промешиваем віночком, виделкою або міксером так, щоб не було грудочок. Чекаємо хвилин 10 добре розігріваємо сковороду середнього розміру з ручкою і невисоким бортиком (краще взяти чавунну, алюмінієву або з керамопокритием). Шматочок сала наколюємо на вилку і змащуємо їм сковороду - так млинці будуть дбати, а не смажитися, як на маслі.
Наливаємо трохи тіста, рівномірно розподіляючи його по сковороді. Печемо млинці з переворотом, щоб рівномірно підрум'янити з обох сторін. Ясна річ, морквяні млинці вийдуть дещо товщі, ніж звичайні без наповнювачів.
Подаємо морквяні млинці з тертим сиром: посипаємо блін сиром, звертаємо або складаємо, беремо руками і їмо. Добре подати сметану або густі вершки (для кращого засвоєння моркви потрібно деяку кількість жирів). Якщо діти старше 5 років, корисно буде приправити сметану паприкою і продавлений часником (це для дітей буде значно корисніше, ніж класти в млинці цукор).
Це блюдо можна подати з чаєм, какао, компотом, ройбушем (до речі, дуже корисний напій, сподобається дітям), каркаде, молоком або різними кисломолочними напоями. При подачі з молочними напоями не забудьте і про свіжу зелень (петрушка, кінза, базилік, кріп).
Рекомендуємо добрі рецепти
Морквяні оладки
Морквяні оладки не тільки мають приємний зовнішній вигляд, але і відрізняються чудовим смаком. Такі оладки чудово підійдуть до сніданку з компанії з
Млинці з ковбасою
Млинці можна їсти зі сметаною або варенням, а можна зробити з них самостійне блюдо, загорнувши в них начинку - солодку або м'ясну. Сьогодні ми
Млинці з цибулею
Млинці - смачне блюдо, відоме з найдавніших часів. Їх можна їсти як самостійне блюдо зі сметаною, варенням, солодким сиропом, а в них можна загортати
Млинці з кукурудзяного борошна
Млинці - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють і дорослі, і діти. Готують їх різними способами і подають з соусами, варенням, сметаною. І
Млинці без соди
Млинці - смачне блюдо російської кухні. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими рецептами приготування без соди. Знайомимося з нашими корисними
Млинці без яєць - рецепт
Навіть якщо ви не вживаєте в їжу яйця, то цілком можете побалувати себе смачними млинцями! Млинці без яєць виходять такими ж смачними, добре