Морквяні оладки
Іноді буває, що все набридло, хочеться чогось новенького. А чи пробували ви оладки з моркви? Напевно немає. Багато хто при згадці про моркви роблять здивовані обличчя: «Оладки з моркви? Ні, це жахливо!». А ось і ні! Оладки з моркви можна зустріти навіть в меню елітних ресторанів. До складу оладок можуть входити такі цінні і багаті вітамінами продукти, як сухофрукти, різні горіхи, мед.
Це блюдо не тільки різноманітить ваш сніданок новими смаковими відчуттями, але і порадує яскравим помаранчевим сонячним кольором. Морквяні оладки готують так само з додаванням яблука, манної крупи. Ми сьогодні розглянемо найцікавіші рецепти приготування морквяного оладок.
Інгредієнти:
морква велика - 4 шт.;
борошно - 5 ст. ложок;
мінеральна вода - 5 ст. ложок;
цукор - 1 ст. ложка;
кориця - 1 ч. ложка;
горіхи - 1 ст. ложка;
оливкова олія без запаху.
Приготування
Пропускаємо морква через соковижималку, сік розливаємо по келихах - він у нас буде доповненням до сніданку, а морквяний макуха збираємо в посуд для приготування тіста.
Додаємо до морквяного макусі борошно, мінеральну воду, цукор і горіхи. Заважаємо, як слід, і отримуємо густе тісто для морквяних оладок.
Викладаємо ложкою в киплячу олію грудочки тіста і придавлюємо їх зверху, щоб оладки не були занадто товстими. Обсмажуємо з двох сторін недовго, щоб усередині вони залишалися трохи сирими. Це дасть відчути смак моркви, і оладки не будуть занадто сухими.
Готові оладки припудрюємо корицею і подаємо з сиропом і морквяним соком - дуже яскравий, смачний і святковий сніданок.
Інший варіант - готувати оладки морквяні з манкою. Повторюємо перший рецепт, але моркву натираємо на дрібну тертку, додаємо пару столових ложок манної крупи. Оладки морквяні з манкою відмінно поєднуються зі сметаною і сиропом.
Інгредієнти:
яблуко кисло-солодке - 1 шт.;
морква велика - 1 шт.;
чорнослив, курага - 4 шт.;
кедрові горішки - 1 ч. ложка;
мед - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
борошно - 2 ст. ложки;
кориця - за смаком.
Приготування
Відправляємо морква і яблуко «знайомитися» з великою теркою. Підсипаємо ложку цукрового піску і заважаємо, щоб яблуко і моркву віддали зайвий сік. Зціджуємо його через сито. Рубаємо чорнослив, курагу досить дрібно і додаємо до моркви з яблуком, вбиваємо туди ж додаємо яйце і борошно, щоб вийшло густе тісто.
Тісто за допомогою ложки грудочками викладаємо в киплячу олію і розрівнюємо шматочки в нетовсті млинці. Рум'яні оладки поливаємо медом, посипаємо кедровими горіхами і корицею.
Тепер ви знаєте, як приготувати морквяні оладки двох видів. Хочете посмажити більш пишні оладки? Тоді представляємо на ваш суд рецепт з додаванням кефіру.
Інгредієнти:
морква велика - 2 шт.;
кефір - 1 склянка;
борошно - 1/2 ст.;
яйце - 2 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 05 ч. ложки;
олія - для смаження.
Приготування
Готування таких оладок, абсолютно ідентична раніше описаним способом. Змішуємо всі компоненти в густе тісто, додаючи кефір. Кефір беріть будь-який, але краще, якщо він буде кислим. Щоб оладки вийшли більш пишними, загасіть кефіром пів чайної ложечки соди і додайте в тісто. Смажимо в шипящем олії не невеликому вогні. Подавайте морквяні оладки на кефірі зі сметаною або медом.
Оладки з моркви не тільки володіють відмінним смаком і кольором, вони, до того ж, надзвичайно корисні. У моркві міститься вітамін А, необхідний як дітям, так і дорослим, а вітамін цей засвоюється найкраще саме у вареної моркви в поєднанні з жирами. Хочете здоров'я своїм дітям - годуйте їх смачними морквяними оладки зі сметаною. А увелись користь від з'їденого можна приготувавши оладки з кукурудзяного борошна .
Це блюдо не тільки різноманітить ваш сніданок новими смаковими відчуттями, але і порадує яскравим помаранчевим сонячним кольором. Морквяні оладки готують так само з додаванням яблука, манної крупи. Ми сьогодні розглянемо найцікавіші рецепти приготування морквяного оладок.
Морквяні оладки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо морква через соковижималку, сік розливаємо по келихах - він у нас буде доповненням до сніданку, а морквяний макуха збираємо в посуд для приготування тіста.
Додаємо до морквяного макусі борошно, мінеральну воду, цукор і горіхи. Заважаємо, як слід, і отримуємо густе тісто для морквяних оладок.
Викладаємо ложкою в киплячу олію грудочки тіста і придавлюємо їх зверху, щоб оладки не були занадто товстими. Обсмажуємо з двох сторін недовго, щоб усередині вони залишалися трохи сирими. Це дасть відчути смак моркви, і оладки не будуть занадто сухими.
Готові оладки припудрюємо корицею і подаємо з сиропом і морквяним соком - дуже яскравий, смачний і святковий сніданок.
Інший варіант - готувати оладки морквяні з манкою. Повторюємо перший рецепт, але моркву натираємо на дрібну тертку, додаємо пару столових ложок манної крупи. Оладки морквяні з манкою відмінно поєднуються зі сметаною і сиропом.
Морквяно-яблучні оладки
Інгредієнти:
Приготування
Відправляємо морква і яблуко «знайомитися» з великою теркою. Підсипаємо ложку цукрового піску і заважаємо, щоб яблуко і моркву віддали зайвий сік. Зціджуємо його через сито. Рубаємо чорнослив, курагу досить дрібно і додаємо до моркви з яблуком, вбиваємо туди ж додаємо яйце і борошно, щоб вийшло густе тісто.
Тісто за допомогою ложки грудочками викладаємо в киплячу олію і розрівнюємо шматочки в нетовсті млинці. Рум'яні оладки поливаємо медом, посипаємо кедровими горіхами і корицею.
Тепер ви знаєте, як приготувати морквяні оладки двох видів. Хочете посмажити більш пишні оладки? Тоді представляємо на ваш суд рецепт з додаванням кефіру.
Оладки морквяні на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Готування таких оладок, абсолютно ідентична раніше описаним способом. Змішуємо всі компоненти в густе тісто, додаючи кефір. Кефір беріть будь-який, але краще, якщо він буде кислим. Щоб оладки вийшли більш пишними, загасіть кефіром пів чайної ложечки соди і додайте в тісто. Смажимо в шипящем олії не невеликому вогні. Подавайте морквяні оладки на кефірі зі сметаною або медом.
Оладки з моркви не тільки володіють відмінним смаком і кольором, вони, до того ж, надзвичайно корисні. У моркві міститься вітамін А, необхідний як дітям, так і дорослим, а вітамін цей засвоюється найкраще саме у вареної моркви в поєднанні з жирами. Хочете здоров'я своїм дітям - годуйте їх смачними морквяними оладки зі сметаною. А увелись користь від з'їденого можна приготувавши оладки з кукурудзяного борошна .
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Сирні оладки - рецепт
Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Яблучні оладки
Як приємно прокинутися вранці, вийти на кухню, а там чекає сніданок - ароматні оладки зі сметаною! Так було в дитинстві, а тепер ми можемо самі