Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки без яєць

Оладки без яєць

17-03-2015, 13:33
2 541
Оладки без яєць
Оладки - випечені чи смажені вироби зразок коржів, робляться з досить рідкого тіста. Оладки - блюдо, відоме з найдавніших часів, як і млинці, і коржі. Традиція приготування оладок сходить до язичницьких сонячних культів.

Тісто для оладок


Тісто на оладки більш густе, ніж на млинці, тому оладки виходять більш пишними і товстими. Його необов'язково роблять тільки з борошна і води, часто більш багатий (з молоком або рідкими кисломолочними продуктами, сметаною, вершковим маслом). Можна також додавати в тісто для оладок різні фарші, пюрированние або протерті страви, соуси, спеції. Зазвичай роблять оладки меншого розміру, ніж млинці, в один прийом на сковороді випікається кілька штук.
Розповімо, як готувати оладки без яєць, така випічка хороша для тих, хто постить і вегетаріанців різного спрямування, а також тих, у кого алергія на яйця.

Оладки на молоці без яєць - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (можна в суміші з гречаної, вівсяної, кукурудзяної, рисової і ін) - 1 склянка;

  • молоко - 100 мл;

  • сметана - 100 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка;

  • сода, погашена соком лимона - 1 щіпка;

  • масло рослинне або шматочок сала.


  • Приготування
    Трохи підігріємо молоко, змішуємо зі сметаною, додаємо цукор, сіль, погашену соду і просіяне борошно. Замішуємо тісто. Якщо будете смажити на рослинній олії, додайте 1 ст. ложку масла в тісто. Якщо плануєте піч оладки на салі, цього не потрібно (до речі, такий спосіб - більш здоровий). Краще дати тісту постояти хвилин 20 потім ще раз перемішати, але можна пекти і відразу. Розігріту сковороду змащуємо салом або наливаємо трохи олії. Виливаємо порції тесту на сковороду з допомогою великої кухарський ложки або малого ополоника. За допомогою звичайної столової ложки виходять маленькі оладки, такі зазвичай подобаються дітям, яких, до речі, непогано залучати до приготування з певного віку. Печемо або смажимо оладки з переворотом до появи характерних рум'яно-золотистих відтінків. Подавати оладки можна зі сметаною, з медом, з варенням, з якими соусами і солодкими закусками.
    Приблизно дотримуючись цієї ж рецептурою (див. вище), готуємо оладки без яєць на кефірі. Кефіру за обсягом беремо стільки, скільки борошна.
    Щоб оладки без яєць вийшли більш пишними, готуємо тісто на дріжджах. Соду, зрозуміло, виключаємо. Інгредієнти використовуємо ті ж, що і в попередньому рецепті (див. вище). Включаємо до складу тесту пакетик сухих дріжджів або в три рази більше свіжих пресованих.
    Приготування
    Готуємо опарним способом. Змішуємо у великій чашці 2 ст. ложки борошна з цукром і молоком (або кефіром, можна і на воді готувати), вносимо дріжджі і ставимо в тепле місце на 20 хвилин, хай підійде. В опару додаємо просіяне борошно і інші інгредієнти.
    Печемо або смажимо оладки на сковороді.

    Пряні ситні оладки без яєць з м'ясним фаршем, гарбузом і сиром


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (можна в суміші з вівсяного, рисового, кукурудзяного) - 1 склянка;

  • м'ясний фарш дрібний - 170 г;

  • йогурт несолодкий - близько 15 склянок;

  • сир твердий тертий - 100 г;

  • гарбуз - близько 170 г;
  • Оладки без яєць

  • тертий мускатний горіх, суміш каррі;

  • рубана зелень;

  • масло або жир.


  • Приготування
    Гарбуз трьом на дрібній тертці, а краще пюрируем блендером. З'єднуємо гарбуз і м'ясний фарш, додаємо йогурт, борошно, тертий сир, спеції, подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо, густота тіста повинна бути приблизно як у сметани або йогурту середньої густоти. Випікаємо оладки або смажимо на сковороді. Подаємо з делікатними соусами на основі йогурту, сметани або вершків.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оладки з кукурудзяного борошна
    Оладки з кукурудзяного борошна
    Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
    Медові оладки
    Медові оладки
    Медові оладки - чудовий сніданок, який не тільки наситить всю родину, але й підніме настрій. Приготувати медові оладки дуже просто, та й часу цей
    Дріжджові оладки
    Дріжджові оладки
    Скільки рецептів оладок не придумай, а господині хочуть все пишніше і легшим, ну що ж, тримайте рецепт найбільш пишних оладок, які готуються на
    Оладки з бананом на кефірі
    Оладки з бананом на кефірі
    Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі