Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирні коржики на кефірі

Сирні коржики на кефірі

19-03-2015, 19:29
1 223
Сирні коржики на кефірі
Кефір - дуже корисний напій, один з найбільш поширених кисломолочних продуктів. На всьому пострадянському просторі (і не тільки) відомі і виробляються промислово і в домашніх умовах і різні національні підвиди й версії (йогурт, тан, мацоні, катик , тарак та інші). Кефір різної жирності може вживатися в їжу окремо, а також входити в склади рецептів різних страв, в тому числі, і випічки.
Одне з найдавніших випечних страв людства - це коржі з борошна різних злаків, ідея якого виникала у всіх землеробських цивілізаціях ще в найпримітивніші періоди розвитку.
Звичайно ж, і осілим, і кочівникам хотілося зробити коржики смачніше і ситніше, безумовно, тому в тісто стали додавати різні кисломолочні та інші продукти (наприклад, сири та інші начинки).
І в даний час ми можемо побалувати себе смачними сирними коржами на кефірі, блюдо це швидке і нескладне в приготуванні, проста, груба і корисна їжа.
Розповімо, як приготувати сирні коржики на кефірі. Для приготування тіста на коржі можна використовувати кефір живий будь-якої жирності (а не якийсь сумнівний «кефірний продукт»), зрозуміло, без консервантів та інших добавок. Можна використовувати кефір, стояв більше 3-х діб, але небажано - виготовлений більше 5-ти діб назад (звичайно, можна використовувати і інші кисломолочні продукти).

Сирні коржики на кефірі


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне (краще цільнозернові, можна в суміші з борошном інших злаків) - близько 2 склянок;

  • кефір - близько 1-15 склянок;

  • сир (будь-який, сир, бринза або інший) - близько 100 г;

  • спеції сухі мелені (на ваш розсуд);

  • зелень свіжа різна;

  • часник;

  • шматочок сала для змазування сковороди.


  • Приготування
    Просіваємо борошно в миску гіркою. Робимо поглиблення і, починаючи потроху підливати кефір, замішуємо тісто (зручно виделкою, можна промесить міксером). Грудочок бути не повинно. Також додаємо в тісто спеції, тертий сир і зелень, дрібно січену. Розкачуємо з цього тесту не занадто тонкі коржі.
    Можна випікати сирні коржики на кефірі в духовці на деку, в керамічній формі або на спеціальному керамічному «камені», або на сковороді (так простіше). У будь-якому випадку, деко, «камінь» або сковороду слід змастити жиром (салом). Для цього потрібно злегка підігріти те, на чому будуть дбати коржі. Якщо замість сала використовувати рослинне масло, паляниці будуть смажитися (що не корисно), а не дбати. Втім, вибір за вами. Ще смачно і досить не шкідливо виходить, якщо використовувати для смаження і випікання натуральне топлене вершкове масло.
    Зручніше і швидше випікати коржі на сковороді. Печемо з переворотом, щоб була золотиста рум'яна кірочка з обох сторін. Змащуємо розрізаним зубчиком часнику.
    Можна зробити сирні коржики з начинкою з шинки (нежирної грудинки або бекону). До списку інгредієнтів додаємо 100 г шинки (рубаємо її в дрібний фарш, краще - вручну ножем, можна,
    Сирні коржики на кефірі
    звичайно, і через м'ясорубку пропустити). Розкачуємо тонкі невеликі коржі. На один з коржів насипаємо рівномірно фарш з шинки. Присипаємо рубаною зеленню. Зверху накладаємо другий корж, слепляем краю і розкачуємо-накочуємо.
    Коржі з начинкою не повинні вийти занадто товстими. Випікаємо з переворотом до золотистої рум'яної скоринки. Готові трохи остиглі сирні коржики можна змастити часниковим соусом, вершковим маслом. Подаємо готові коржі з зеленню, зеленою цибулею, кисломолочними напоями, чаєм, настоями, компотами, розливним домашнім вином.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирні коржики за 5 хвилин
    Сирні коржики за 5 хвилин
    Хочете здивувати всіх незвичайним сніданком? Спеките домочадцям сирні коржики - вони їм точно сподобаються. Подавати їх можна і в гарячому, і в
    Коржі на кефірі
    Коржі на кефірі
    Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми
    Кукурудзяні коржі - рецепт
    Кукурудзяні коржі - рецепт
    Балабушки - це хлібобулочний виріб, який обожнюють багато хто з нас. Способів їх смаження досить багато. І сьогодні ми розповімо про те, як
    Сирні коржики з шинкою
    Сирні коржики з шинкою
    Балабушки - це відмінний варіант для перекусу або повноцінного вечері. Їх можна приготувати з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. І
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,