Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
Добрі рецепти Татарська кухня Кыстыбый по-татарськи - рецепт

Кыстыбый по-татарськи - рецепт

31-01-2016, 16:50
683
Кистибий по-татарськи - рецепт
Кистибий - татарське національне блюдо, являє собою корж з картопляного пюре або молочної пшеничної каші. Кистибий - смачне і ситне страву, яке відмінно підходить для сніданку. А зараз ми з вами поділимося секретами, як приготувати кистибий будинку .

Як приготувати кистибий?


Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;

  • борошно – 10 склянок;

  • сіль;

  • картопляне пюре – начинка;

  • пшенична крупа (+3 склянки молока, масло вершкове, для начинки) – 1 склянка;

  • вершкове масло – 200 р.


  • Приготування
    З молока, солі і борошна замішуємо щільне тісто, накриваємо і даємо полежати 20 хвилин. Для начинки з картоплі необхідно. Робимо картопляне пюре, додаємо в нього побільше молока, вершкового масла, обсмажуємо цибулю, що б вийшло пюре смачненьким. Збиваємо міксером (але не блендером), від цього пюре стає пухнастим.
    Для начинки з крупи (її необхідно перебрати). Варимо густу кашу в кінці додаємо масло. Закутуємо каструлю ковдрою, щоб кашка «дійшла».
    Коли начинки готові, тісто дістаємо з плівки і добре його обминаємо. Потім ділимо на дві частини і одну забираємо назад в пакет. Другу нарізаємо невеликими шматочками, розкачуємо їх. І вирізаємо рівний коло, для цього можна скористатися кришкою або склянкою. Далі обсмажуємо коржі на сухій сковороді. Спочатку обсмажуємо коржик з одного боку, перевертаємо і змащуємо обсмажену сторону вершковим маслом. Готову корж кладемо на тарілку і тут же змащуємо другу сторону. Змащені гарячі коржі накриваємо серветкою, щоб не охолонули. Коли підсмажені всі коржі приступаємо до їх начинці. Начинку кладемо половинку коржі і закриваємо іншого. Коли все готово починаємо до другої частини тесту. Готові кистибий відправляємо в духовку, нагріту до 150 градусів на 15 хвилин. І ще раз змащуємо маслом.

    Кистибий з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір – 1 склянка;

  • сода – 05 ч. л;

  • сіль;

  • рослинне масло – 3 ст. ложки;

  • борошно – 3 склянки.


  • Для картопляного пюре:

  • картопля – 6 шт.;

  • яйце;

  • вершкове масло – 50 г;

  • молоко – 500 мл


  • Приготування
    Картоплю чистимо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин, до готовності, зливаємо воду, додаємо молоко, масло і ступкою подрібнюємо в пюре. Пюре має вийти густим і пишним.
    Для коржів замішуємо тісто. Поділяємо його на частини і розкачуємо невеликі кола. Пюре розкладаємо на половинки кіл, накриваємо іншою половинкою. З'єднуємо кінці, придавлюємо їх виделкою. Смажимо коржі на олії по 7 хвилин з кожного боку.

    Як готувати кистибий з картоплею?


    Інгредієнти:

  • молоко – 100 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 50 г +50 г (для змащування);

  • борошно – 300 г;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Для начинки

  • картопля – 700 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • молоко – 150 г;

  • масло – 30 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Приготуємо тісто, для цього змішуємо молоко, сіль, цукор, яйце, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо. У приготовлену суміш додаємо борошно і вимішуємо. Готове тісто накриваємо рушником і
    Кистибий по-татарськи - рецепт
    залишаємо трохи полежати. Готуємо начинку. З картоплі робимо пюре і додаємо в нього пасеровану цибулю. Потім тісто ділимо на шматочки приблизно по 70 г, тонко розкачуємо його і вирізаємо коржики діаметром приблизно 15 див. Випікаємо коржі на гарячій, сухій сковороді. готові коржі загортаємо в рушник, що б вони не охолоджувались. Коли всі коржі готові викладаємо на них начинку. Для цього на одну половинку кладемо картопляне пюре, а іншу загинаємо зверху. Рясно змащуємо кистибий розтопленим вершковим маслом з обох сторін. Коржі треба начиняти гарячими, тоді вони не будуть ламатися. Потім коржі складаємо в сковороду, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 10 хвилин, але можна без цього обійтися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для кыстыбый по-татарськи
    Тісто для кыстыбый по-татарськи
    Коржик кистибий - традиційне татарське блюдо, яке припало до смаку багатьом нашим співвітчизникам. Готуються такі коржі з різною начинкою, але все ж
    Кистибий – рецепт
    Кистибий – рецепт
    Кистибий - татарське блюдо, яке представляє з себе тонкий коржик з начинкою всередині. Найчастіше начинка у кыстыбае з картоплі чи каші. Приготувати
    Коржі з картоплею
    Коржі з картоплею
    Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили