Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
Добрі рецепти Татарська кухня Тісто для кыстыбый по-татарськи

Тісто для кыстыбый по-татарськи

31-01-2016, 16:50
478
Тісто для кистибий по-татарськи
Кистибий – традиційне татарське блюдо, яке міцно закріпилося і в нашій кухні. Це і не дивно, адже коржі готуються досить швидко, а начинку для кистибий можна взяти абсолютно будь-яку: овочеве рагу, каша або картопляне пюре . Візуально він нагадує пиріг, на половинку коржі начинку і накривається другою частиною. Але найголовніше в приготуванні цієї страви – правильно зробити тісто для кистибий по-татарськи. Давайте розглянемо з вами кілька простих рецептів його приготування.

Тісто для кистибий на молоці


Інгредієнти:

  • коров'яче молоко – 500 мл;

  • борошно пшеничне – 5 ст.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати тісто для кистибий? Борошно гарненько просіваємо в миску, а потім поступово вливаємо до неї необхідну кількість молока і додаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто і при необхідності підсипаємо в нього ще трохи борошна. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо «відпочити» приблизно на 25 хвилин. Ось і все, тісто для кистибий без яєць готове для роботи!

    Рецепт тіста для кистибий


    Інгредієнти:

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • молоко козине – 170 мл;

  • сіль – щіпка;

  • борошно пшеничне – 3 ст.


  • Приготування
    Яйце розбиваємо в миску, додаємо дрібку солі і гарненько збиваємо міксером. Потім вливаємо прохолодне молоко, просіваємо борошно і замішуємо густе однорідне тісто. Після цього накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо постояти 15 хвилин. Через зазначений проміжок часу тісто для приготування татарських коржів кистибий готово! Після цього розкачуємо його на столі в тонкі коржі і тарілкою вирізаємо рівні кола.

    Тісто для кистибий на кефірі


    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • сіль – щіпка;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно пшеничне.


  • Приготування
    Отже, розбиваємо яйце в миску, додаємо сіль і збиваємо все міксером на високій швидкості. Потім вливаємо злегка підігрітий кефір, всипаємо просіяне борошно і замішуємо круте тісто, без грудочок. Накриваємо його зверху целофаном і прибираємо на 20 хвилин у тепле місце для вистоювання. Далі розкачуємо тісто на присипаному борошном столі і з допомогою тарілки вирізаємо акуратні і рівні коржі. Після цього переходимо до приготування начинки, а тісто накриваємо рушником, щоб воно не засохло.

    Тісто на кистибий на воді


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 3 ст.;

  • окріп – 1 ст.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, щоб приготувати прісне тісто для татарських коржів, просіваємо гарненько через сито борошно. Потім додаємо до неї сіль, вливаємо рослинне масло і вливаємо крутий окріп. Швиденько все перемішуємо ложкою, до тих пір, поки тісто не збереться в гладкий грудочку. Після цього даємо йому трохи охолонути і руками замішуємо гладке пружне тісто. Залишаємо його хвилин на 25 відпочити, а потім приступаємо до приготування коржів.

    М'яке тісто для кистибий


    Інгредієнти:
    Тісто для кистибий по-татарськи


  • борошно – 300 г;

  • молоко або вода – 100 мл;

  • масло вершкове – 40 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Щоб приготувати м'яке, пухке прісне тісто для кистибий, виливаємо в миску молоко і кидаємо в нього сіль і цукор. Потім додаємо розтоплене вершкове масло, додаємо куряче яйце і ретельно перемішуємо вінчиком. Після цього порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо круте тісто, яке не прилипаем до рук. Приблизно на 10 хвилин накриваємо його рушником, а цим часом приступаємо до приготування начинки. Далі з прісного тіста розкачуємо тонкі коржі кистибий і з допомогою тарілки, акуратно вирізаємо коржі однакового діаметру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кистибий – рецепт
    Кистибий – рецепт
    Кистибий - татарське блюдо, яке представляє з себе тонкий коржик з начинкою всередині. Найчастіше начинка у кыстыбае з картоплі чи каші. Приготувати
    Ечпочмак по-татарськи
    Ечпочмак по-татарськи
    Татарська традиційна випічка ечпочмак - пиріжки трикутної форми з начинкою всередині. Зазвичай ечпочмак начиняють картоплею з м'ясом і овочами,
    Кыстыбый по-татарськи - рецепт
    Кыстыбый по-татарськи - рецепт
    Кыстытбый - дуже смачна татарська коржик, складена навпіл з начинкою всередині. Найчастіше начинка картопляна, але буває і з пшона або інших круп.
    Здобне тісто для булочок
    Здобне тісто для булочок
    Мало хто може відмовитися від свіжої ароматною і повітряної здобної булочки. Але не багато вирішуються спекти такі булочки самостійно, найчастіше
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці - ситне і смачне блюдо, яке можна вживати в самостійному вигляді, або подавати до основних страв. Давайте розглянемо декілька
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили