Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ечпочмак по-татарськи

Ечпочмак по-татарськи

31-01-2016, 16:50
938
Ечпочмак по-татарськи
Ечпочмак (або учпочмак) – татарська і башкирська традиційне національне блюдо, популярна випічка, являє собою пиріжки трикутної форми з начинкою.
Розповімо, як приготувати эчпочмаки по-татарськи.
Як правило, тісто для эчпочмаков роблять прісне дріжджове (рідше прісне бездріжджове, тобто пшеничне борошно + вода). Начинка з рубленого м'яса, цибулі і/або картоплі. М'ясо звичайно використовується бараняче, але можливі і інші варіанти (не свинина, звичайно ж). Начинка в эчпочмаки закладається сирої. В процесі приготування в пиріжки вливається трохи бульйону, поверхню змащують вершковим маслом.

Ечпочмак по-татарськи – рецепт


Інгредієнти:

  • баранина не надто жирна або молода яловичина – 1 кг;

  • картопля – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт.;

  • перець чорний мелений;

  • борошно пшеничне – близько 1 кг;

  • молоко – близько 500 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • дріжджі сухі – 10-14 м (або в 3 рази більше свіжих пресованих);

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • рослинне масло – 5 ст. ложок;

  • бульйон м'ясний насичений – близько 100 мл;

  • масло вершкове натуральне для змащування.


  • Приготування
    У глибокій мисці змішуємо молоко, рослинне масло, яйце і сухі дріжджі, додаємо цукор і щіпку солі. Злегка збиваємо вінчиком або виделкою.
    Потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо тісто, воно не повинно бути занадто крутим. Змащуємо маслом руки і ретельно вимішуємо тісто до ступеня, коли воно перестає липнути до рук. Скачуємо тісто в кулю, кладемо його в миску і, накривши чистим рушником, ставимо у тепле місце, нехай підходить, поки ми займаємося підготовкою начинки.
    М'ясо нарізаємо невеликими кубиками стороною близько 05 см або трохи менше. Приблизно так само нарізаємо і очищений картопля. Очищений цибулю ріжемо дрібними квадратиками. У мисці з'єднуємо м'ясо, картоплю і цибулю, злегка присаливаем і перчимо до смаку, перемішуємо. Якщо хочете, можна додати рубаної зелені.
    Через 40 хвилин після того, як тісто поставили підходити, треба його обім'яти, промесить, знову скачати в ком і помістити в тепло ще хвилин на 40. Коли тісто досить підійшло, знову обминаємо його і промешиваем, можна починати ліпити эчпочмаки.
    Розкачуємо шматок тіста у відносно тонкий пласт. Нам потрібні підкладки круглої форми розміром з блюдце, їх зручно вирізати, слідуючи ножем навколо кришки від маленької каструльки.
    У середину кожної підкладки викладаємо порцію начинки. Загинаємо краю і щільно защипуємо краю трьома «швами» у формі низькою пірамідки, зверху залишаємо невеликий отвір.
    Застеляємо деко пекарської папером і промазуємо її маслом (або просто промазуємо деко) Викладаємо эчпочмаки на деко і випікаємо в духовій шафі, заздалегідь розігрітій протягом 25-35 хвилин (оптимальна температура близько 200°С).
    У процесі запікання, коли почне скоринка эчпочмаков злегка зарум'яниться, треба змастити поверхню розтопленим вершковим маслом за допомогою пензля. Через отвір вливаємо в кожен ечпочмак ложку бульйону. Потім повертаємо деко в духовку і доводимо диво-пиріжки до остаточної готовності.
    Подаємо эчпочмаки гарячими або теплими з бульйоном або чаєм.
    Відомий також рецепт солодкої випічки з такою ж назвою.

    Сирне печиво ечпочмак – рецепт


    Інгредієнти:

  • масло вершкове натуральне – 250 г;

  • сир натуральний – 250 г;

  • борошно пшеничне – близько 400 м;

  • цукор-пісок.

  • Ечпочмак по-татарськи

    Приготування
    Масло треба дрібно порубати і змішати з сиром і замісити тісто поступово подбавляя просіяне борошно. Чи можна працювати з м'яким маслом кімнатної температури.
    Яким зручним способом робимо з тіста круглі коржі (наприклад, за допомогою чашки, розкачати тісто в пласт середньої товщини). Рівномірно присипаємо кожну корж цукром (можна трохи кориці додати) і складаємо його навпіл послідовно двічі. Викладаємо эчпочмаки на застелений промасленим пергаментним папером деко, трохи присипаємо цукром і випікаємо в духовій шафі до готовності (тобто, до підрум'янення). Подаємо з чаєм або кавою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кистибий – рецепт
    Кистибий – рецепт
    Кистибий - татарське блюдо, яке представляє з себе тонкий коржик з начинкою всередині. Найчастіше начинка у кыстыбае з картоплі чи каші. Приготувати
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами можна приготувати на сімейний обід або вечеря у вихідний день. Подати з гарячим бульйоном, супом або чаєм. Давайте дізнаємося, як
    Сирна ватрушка
    Сирна ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті пиріжки з начинкою. Їх досить багато різновидів: королевська, французька, угорська, з повидлом. Сьогодні ми поговоримо
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Ечпочмак - рецепт
    Ечпочмак - рецепт
    Эчпочмаки - це трикутні татарські пиріжки, які готуються в духовці. Вони виходять нереально смачними, оскільки ніжності і соковитості їм не позичати.
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили