Ечпочмак - рецепт
Ечпочмак - це традиційне блюдо татарської кухні. Воно схоже на пиріжки з м'ясом, приготовані з прісного м'якого тіста, з начинкою: з баранини, картоплі і цибулі. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування эчпочмака.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 4 ст.;
вода - 1 ст.;
сухі дріжджі - 10 г;
яйце - 1 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка.
Для начинки:
куряче філе - 800 г;
картопля - 4 шт.;
цибуля - 2 шт.;
масло вершкове - 50 г;
бульйон - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати ечпочмак? Для початку змішуємо всі інгредієнти і замішуємо однорідне дріжджове тісто, яке ставимо в тепле місце на 15 години підходити.
Далі готуємо начинку. Для цього беремо куряче філе, нарізаємо невеликими кубиками разом з очищеним картоплею. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Все змішуємо, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо. Тісто, що підійшло обминаємо, нарізаємо шматочками і розкачуємо кожен невеликий круглий пласт. Викладаємо начинку і защепляем краї так, щоб вийшли трикутники. Зверху в середині обов'язково повинно залишитися невеликий отвір. Перекладаємо татарські пироги ечпочмак на змащений маслом деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Потім дістаємо їх, вливаємо трохи бульйону, змащуємо яйцем і допікаємо ще протягом 20 хвилин. Подаємо готові эчпочмаки з куркою в гарячому вигляді!
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 3 ст.;
вершкове масло - 250 г;
кефір - 200 мл;
сода - 05 ч. ложки;
куряче яйце - 2 шт.;
картопля - 600 г;
м'ясо - 600 г;
цибуля ріпчаста - 3 шт.
Приготування
Рецепт приготування эчпочмака досить простий. Беремо охолоджене вершкове масло, нарізаємо на шматочки і розминаємо з пшеничного борошном до отримання однорідної великої крихти.
В окремій мисці гарненько збиваємо яйце, додавши зовсім трохи солі. Вливаємо кефір і кладемо трохи соди, не погашеної оцтом. Отриману суміш додаємо в борошно з маслом і замішуємо тісто. Воно повинно вийти пластичним і м'яким, але не липнути. Готове тісто ставимо на півгодини в холодильник. А самі цим часом готуємо начинку.
Для цього беремо будь-яке м'ясо, краще всього яловичину, і нарізаємо разом з картоплею невеликими кубиками. Цибулю чистимо і натираємо на крупній тертці. Все змішуємо, солимо, перчимо до смаку! Дістаємо тісто з холодильника, нарізаємо на однакові маленькі кульки і розгортаємо в круглі тонкі пласти. У середину кладемо начинку і защипуємо, надаючи форму трикутників і залишаючи зверху невеликий отвір. Потім перекладаємо приготовані эчпочмаки на деко, змащуємо збитим яйцем і відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Через півгодини дістаємо пиріжки і кожен, в отвір, кладемо по маленькому шматочку вершкового масла. Відправляємо в духовку і запікаємо ще 30 хвилин!
Готовий ечпочмак перед подачею на стіл, змащуємо розтопленим маслом.
Інгредієнти:
сир - 200 г;
вершкове масло - 200 г;
сода - 05 ч. ложки;
цукор - 100 г;
борошно - 2 ст.
Приготування
Вершкове масло кладемо в миску, ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо до теплого стану. Потім виливаємо його в перекручений через м'ясорубку сир , вливаємо соду, погашену оцтом, всипаємо пшеничне борошно і замішуємо однорідне тісто. Далі нарізаємо його на невеликі коржі, обвалюємо кожну в цукрі, надаємо форму трикутника і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо солодкі эчпочмаки цукровою пудрою.
Приготувавши эчпочмаки, ви можете знайти в собі сили для нового починання. Можна, наприклад, організувати день татарської кухні і зробити смажений горох , ну або взяти за основу рецепт губадии і випекти десерт.
Рецепт эчпочмака з куркою
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Як приготувати ечпочмак? Для початку змішуємо всі інгредієнти і замішуємо однорідне дріжджове тісто, яке ставимо в тепле місце на 15 години підходити.
Далі готуємо начинку. Для цього беремо куряче філе, нарізаємо невеликими кубиками разом з очищеним картоплею. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Все змішуємо, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо. Тісто, що підійшло обминаємо, нарізаємо шматочками і розкачуємо кожен невеликий круглий пласт. Викладаємо начинку і защепляем краї так, щоб вийшли трикутники. Зверху в середині обов'язково повинно залишитися невеликий отвір. Перекладаємо татарські пироги ечпочмак на змащений маслом деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Потім дістаємо їх, вливаємо трохи бульйону, змащуємо яйцем і допікаємо ще протягом 20 хвилин. Подаємо готові эчпочмаки з куркою в гарячому вигляді!
Ечпочмак на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування эчпочмака досить простий. Беремо охолоджене вершкове масло, нарізаємо на шматочки і розминаємо з пшеничного борошном до отримання однорідної великої крихти.
В окремій мисці гарненько збиваємо яйце, додавши зовсім трохи солі. Вливаємо кефір і кладемо трохи соди, не погашеної оцтом. Отриману суміш додаємо в борошно з маслом і замішуємо тісто. Воно повинно вийти пластичним і м'яким, але не липнути. Готове тісто ставимо на півгодини в холодильник. А самі цим часом готуємо начинку.
Для цього беремо будь-яке м'ясо, краще всього яловичину, і нарізаємо разом з картоплею невеликими кубиками. Цибулю чистимо і натираємо на крупній тертці. Все змішуємо, солимо, перчимо до смаку! Дістаємо тісто з холодильника, нарізаємо на однакові маленькі кульки і розгортаємо в круглі тонкі пласти. У середину кладемо начинку і защипуємо, надаючи форму трикутників і залишаючи зверху невеликий отвір. Потім перекладаємо приготовані эчпочмаки на деко, змащуємо збитим яйцем і відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Через півгодини дістаємо пиріжки і кожен, в отвір, кладемо по маленькому шматочку вершкового масла. Відправляємо в духовку і запікаємо ще 30 хвилин!
Готовий ечпочмак перед подачею на стіл, змащуємо розтопленим маслом.
Ечпочмак з сирного тіста - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло кладемо в миску, ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо до теплого стану. Потім виливаємо його в перекручений через м'ясорубку сир , вливаємо соду, погашену оцтом, всипаємо пшеничне борошно і замішуємо однорідне тісто. Далі нарізаємо його на невеликі коржі, обвалюємо кожну в цукрі, надаємо форму трикутника і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо солодкі эчпочмаки цукровою пудрою.
Приготувавши эчпочмаки, ви можете знайти в собі сили для нового починання. Можна, наприклад, організувати день татарської кухні і зробити смажений горох , ну або взяти за основу рецепт губадии і випекти десерт.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ватрушки з картоплею
Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
Курник з картоплею
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Раніше його готували тільки на весілля. Його робили на
Сочні на кефірі
Сочні - це популярні російські пиріжки з начинкою з сиру. І сьогодні ми з вами розглянемо кілька рецептів створення їх на кефірі. Вони виходять
Смажений горох
Смажений горох - дуже цікаве і незвичайне татарська страва. Його готують за різними рецептами, а тому ми вирішили вибрати для вас найпростіші. Отже,
Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили