Ечпочмак - це традиційне блюдо татарської кухні. Воно схоже на пиріжки з м'ясом, приготовані з прісного м'якого тіста, з начинкою: з баранини, картоплі і цибулі. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування эчпочмака.
Рецепт эчпочмака з куркою
Інгредієнти: Для тіста: борошно - 4 ст.; вода - 1 ст.; сухі дріжджі - 10 г; яйце - 1 шт.; сіль - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка. Для начинки:
куряче філе - 800 г; картопля - 4 шт.; цибуля - 2 шт.; масло вершкове - 50 г; бульйон - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати ечпочмак? Для початку змішуємо всі інгредієнти і замішуємо однорідне дріжджове тісто, яке ставимо в тепле місце на 15 години підходити.
Далі готуємо начинку. Для цього беремо куряче філе, нарізаємо невеликими кубиками разом з очищеним картоплею. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Все змішуємо, солимо, перчимо за смаком і перемішуємо. Тісто, що підійшло обминаємо, нарізаємо шматочками і розкачуємо кожен невеликий круглий пласт. Викладаємо начинку і защепляем краї так, щоб вийшли трикутники. Зверху в середині обов'язково повинно залишитися невеликий отвір. Перекладаємо татарські пироги ечпочмак на змащений маслом деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Потім дістаємо їх, вливаємо трохи бульйону, змащуємо яйцем і допікаємо ще протягом 20 хвилин. Подаємо готові эчпочмаки з куркою в гарячому вигляді!
Ечпочмак на кефірі
Інгредієнти: пшеничне борошно - 3 ст.; вершкове масло - 250 г; кефір - 200 мл; сода - 05 ч. ложки; куряче яйце - 2 шт.; картопля - 600 г; м'ясо - 600 г; цибуля ріпчаста - 3 шт. Приготування Рецепт приготування эчпочмака досить простий. Беремо охолоджене вершкове масло, нарізаємо на шматочки і розминаємо з пшеничного борошном до отримання однорідної великої крихти.
В окремій мисці гарненько збиваємо яйце, додавши зовсім трохи солі. Вливаємо кефір і кладемо трохи соди, не погашеної оцтом. Отриману суміш додаємо в борошно з маслом і замішуємо тісто. Воно повинно вийти пластичним і м'яким, але не липнути. Готове тісто ставимо на півгодини в холодильник. А самі цим часом готуємо начинку.
Для цього беремо будь-яке м'ясо, краще всього яловичину, і нарізаємо разом з картоплею невеликими кубиками. Цибулю чистимо і натираємо на крупній тертці. Все змішуємо, солимо, перчимо до смаку! Дістаємо тісто з холодильника, нарізаємо на однакові маленькі кульки і розгортаємо в круглі тонкі пласти. У середину кладемо начинку і защипуємо, надаючи форму трикутників і залишаючи зверху невеликий отвір. Потім перекладаємо приготовані эчпочмаки на деко, змащуємо збитим яйцем і відправляємо на 30 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Через півгодини дістаємо пиріжки і кожен, в отвір, кладемо по маленькому шматочку вершкового масла. Відправляємо в духовку і запікаємо ще 30 хвилин!
Готовий ечпочмак перед подачею на стіл, змащуємо розтопленим маслом.
Ечпочмак з сирного тіста - рецепт
Інгредієнти: сир - 200 г; вершкове масло - 200 г; сода - 05 ч. ложки; цукор - 100 г; борошно - 2 ст. Приготування Вершкове масло кладемо в миску, ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо до теплого стану. Потім виливаємо його в перекручений через м'ясорубку сир
, вливаємо соду, погашену оцтом, всипаємо пшеничне борошно і замішуємо однорідне тісто. Далі нарізаємо його на невеликі коржі, обвалюємо кожну в цукрі, надаємо форму трикутника і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо солодкі эчпочмаки цукровою пудрою.
Приготувавши эчпочмаки, ви можете знайти в собі сили для нового починання. Можна, наприклад, організувати день татарської кухні і зробити смажений горох , ну або взяти за основу рецепт губадии і випекти десерт.