Здобне тісто для булочок
М'яку, ароматну випічку з рум'яною скоринкою всі люди люблять ще з самого дитинства. А знаючи, деякі секрети приготування смачного здобного тіста для булочок ви завжди зможете спекти такі вироби самостійно і порадувати своїх рідних.
Інгредієнти:
молоко – 2 ст.;
яйце – 3 шт.;
масло вершкове – 100 г;
цукор – 1 ст.;
дріжджі сухі -30 г;
борошно пшеничне;
сіль – щіпка;
олія рослинна.
Приготування
Для приготування смачного здобного тіста для булочок виливаємо в чашу трохи молока і підігріваємо його до теплого стану в мікрохвильовці. Потім висипаємо дріжджі, перемішуємо і розчиняємо їх, розмішуючи все ложкою. Далі додаємо по ложці цукрового піску і просіяного борошна. Залишаємо опару в теплому місці приблизно на 15 хвилин. Цим часом запалюємо духова шафа і залишаємо його розігріватися до температури 180°С На водяній бані розтоплюємо масло, знімаємо його і залишаємо остигати. Яйця збиваємо з цукром до однорідної маси. Підійшли дріжджі виливаємо в глибоку миску, додаємо молоко, що залишилося, акуратно викладаємо збиті яйця, додаємо дрібку солі, виливаємо масло і ретельно розмішуємо. Далі додаємо невеликими порціями борошно і замішуємо еластичне тісто без грудочок. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин постояти в теплому місці. По закінченні часу, обминаємо тісто і залишаємо ще на 15 хвилин. Далі розділяємо його на дві рівні половинки і розкачуємо на робочій поверхні за допомогою качалки. Тепер рівномірно промазуємо здобне дріжджове тісто олією і переходимо до приготування булочок .
Інгредієнти:
сухі дріжджі – 11 г;
сіль – щіпка;
пісок цукровий – 2 ст. ложки;
яйце – 1 шт.;
молоко коров'яче тепле – 250 мл;
масло рослинне – 6 ст. ложок;
борошно – 500 р.
Приготування
Перед початком приготування, запалюємо спочатку духова шафа і залишаємо його розігріватися приблизно до 180°С. Тепер беремо глибоку мисочку, розбиваємо в неї куряче яйце, додаємо дрібку солі, трохи цукру і вливаємо тепле коров'яче молоко. Гарненько все перемішуємо вінчиком і додаємо необхідну кількість рослинного масла. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно, з'єднану з сухими дріжджами, і замішуємо однорідне м'яке тісто, без грудочок, відставати від рук. Далі формуємо з нього кульку, викладаємо в миску, накриваємо кришкою і закутуємо великим кухонним рушником. Розігріту духовку вимикаємо, ставимо туди наше тісто і засікаємо приблизно 25 хвилин. Через зазначений часовий проміжок, дістаємо миску, виймаємо тісто, що піднялося, і переходимо до приготування булочок.
Інгредієнти:
розпушувач – 1 ч. ложка;
борошно пшеничне – 3 ст.;
цукровий пісок – 100 г;
сіль – щіпка;
масло вершкове – 100 г;
кефір – 250 мл
Приготування
Для приготування здобного тіста для булочок спочатку розтоплюємо на невеликому вогні вершкове масло і залишаємо його остигати. Потім всипаємо цукор і ретельно перемішуємо. Борошно просіваємо, з'єднуємо з сіллю і розпушувачем. Тепер вводимо в солодке масло борошно і ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо тепленький кефір і замішуємо м'яке, еластичне тісто, підсипаючи при необхідності ще борошно. Далі формуємо з нього кульку, викладаємо на робочу поверхню, припорошений борошном, і з допомогою скалочки розкачуємо тісто тоненьким шаром. Залишаємо тісто хвилин на 15 накривши рушником, а потім приступаємо до приготування булочок.
Рецепт тіста для здобних булочок
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування смачного здобного тіста для булочок виливаємо в чашу трохи молока і підігріваємо його до теплого стану в мікрохвильовці. Потім висипаємо дріжджі, перемішуємо і розчиняємо їх, розмішуючи все ложкою. Далі додаємо по ложці цукрового піску і просіяного борошна. Залишаємо опару в теплому місці приблизно на 15 хвилин. Цим часом запалюємо духова шафа і залишаємо його розігріватися до температури 180°С На водяній бані розтоплюємо масло, знімаємо його і залишаємо остигати. Яйця збиваємо з цукром до однорідної маси. Підійшли дріжджі виливаємо в глибоку миску, додаємо молоко, що залишилося, акуратно викладаємо збиті яйця, додаємо дрібку солі, виливаємо масло і ретельно розмішуємо. Далі додаємо невеликими порціями борошно і замішуємо еластичне тісто без грудочок. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин постояти в теплому місці. По закінченні часу, обминаємо тісто і залишаємо ще на 15 хвилин. Далі розділяємо його на дві рівні половинки і розкачуємо на робочій поверхні за допомогою качалки. Тепер рівномірно промазуємо здобне дріжджове тісто олією і переходимо до приготування булочок .
Швидке здобне тісто для булочок
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування, запалюємо спочатку духова шафа і залишаємо його розігріватися приблизно до 180°С. Тепер беремо глибоку мисочку, розбиваємо в неї куряче яйце, додаємо дрібку солі, трохи цукру і вливаємо тепле коров'яче молоко. Гарненько все перемішуємо вінчиком і додаємо необхідну кількість рослинного масла. Потім поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно, з'єднану з сухими дріжджами, і замішуємо однорідне м'яке тісто, без грудочок, відставати від рук. Далі формуємо з нього кульку, викладаємо в миску, накриваємо кришкою і закутуємо великим кухонним рушником. Розігріту духовку вимикаємо, ставимо туди наше тісто і засікаємо приблизно 25 хвилин. Через зазначений часовий проміжок, дістаємо миску, виймаємо тісто, що піднялося, і переходимо до приготування булочок.
Здобне бездріжджове тісто для булочок
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування здобного тіста для булочок спочатку розтоплюємо на невеликому вогні вершкове масло і залишаємо його остигати. Потім всипаємо цукор і ретельно перемішуємо. Борошно просіваємо, з'єднуємо з сіллю і розпушувачем. Тепер вводимо в солодке масло борошно і ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо тепленький кефір і замішуємо м'яке, еластичне тісто, підсипаючи при необхідності ще борошно. Далі формуємо з нього кульку, викладаємо на робочу поверхню, припорошений борошном, і з допомогою скалочки розкачуємо тісто тоненьким шаром. Залишаємо тісто хвилин на 15 накривши рушником, а потім приступаємо до приготування булочок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для пирога з рибою
Тісто для пирога з рибою може бути абсолютно будь-яким: прісним, листковим або дріжджовим. Головне, щоб воно було смачним і мала гарний зовнішній
Плюшки – рецепт
Бажаєте побалуватися пляшками, як персонажі з усім відомої казки? Тоді готуйте свої кулінарні книги для запису наших рецептів, адже у цій статті
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.