Плюшки – рецепт
Холодними осінніми та зимовими вечорами ніяк не обійтися без ароматної і смачної випічки, а з плюшки дозволяють не тільки ситно перекусити, але і впоратися з поганим настроєм. Якщо ви вже втомилися солодких тортів і тістечок, то гідною заміною їм можуть бути саме ці булочки. Пропонуємо проявити всю вашу фантазію і спробувати приготувати булочки з різними начинками: какао, цукор, сир, мак і т. д. Головне, не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково все вийде. Отже, приступимо!
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 500 г;
тепла вода – 250 мл;
сухі дріжджі – 7 г;
рослинне масло – 3 ст. ложки;
мед – 2 ч. ложки;
сіль – 1 ч. ложка;
коричневий цукор для посипання.
Приготування
Рецепт приготування цукрових булочок досить простий: дріжджі розводимо в теплій воді, кладемо мед, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10. Борошно просіваємо, всипаємо в воду, наливаємо олію і замішуємо однорідне тісто, яке залишаємо хвилин на 30 при кімнатній температурі. Потім готове тісто ділимо на 16 частин, розкачуємо кожну в джгут і зав'язуємо вузликом. Перекладаємо плюшки на папір, накриваємо рушником і залишаємо підходити в теплому місці. Змащуємо плюшки маслом, зверху посипаємо цукром і випікаємо наші булочки з цукром в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Інгредієнти:
молоко – 2 ст.;
пшеничне борошно – 8 ст.;
дріжджі швидкодіючі – 2 ст. ложки;
цукор – 200 г;
сир – 300 г;
яйце – 3 шт.;
маргарин або вершкове масло – 150 г;
ізюм – за смаком.
Приготування
Давайте розглянемо ще один рецепт приготування смачних булочок: у тепле молоко кладемо дріжджі і ретельно перемішуємо. Окремо збиваємо яйця з цукром, вливаємо молоко, додаємо розтоплений маргарин і борошно. Вимішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто і залишаємо його в теплому місці приблизно на 30 хвилин.
Потім ділимо тісто приблизно на 20 частин, формуємо кульки, розкачуємо їх в кружечки і розкладаємо на змащений маслом деко. У кожній плюшці робимо склянкою невелике поглиблення і залишаємо хвилин на 30 хвилин, щоб тісто трохи піднялося.
Тим часом готуємо начинку: сир збиваємо з цукром, родзинками і яйцем. Включаємо духовку на 180 градусів і даємо їй повністю нагрітися. Викладаємо начинку у заглиблення, змащуємо зверху яйцем і випікаємо протягом 25 хвилин до рум'яного кольору.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 400 г;
дріжджі сухі – 10 г;
молоко – 250 мл;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
вершкове масло – 50 г;
ванільний цукор – за смаком;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
цукрова пудра для прикраси;
кориця – 1 ч. ложка;
мускатний горіх – за смаком.
Приготування
Для приготування даних булочок, підігріваємо молоко, насипаємо туди дріжджі, кладемо цукор і ставимо в тепле місце хвилин на 40. Тим часом просіваємо борошно, розтоплюємо масло, замішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин підходити. Заздалегідь включаємо духовку і нагріваємо її приблизно до 200 градусів.
Після того, як тісто підійшло, викладаємо його на присипаний борошном стіл, розгортаємо в тонкий пласт, трохи змащуємо рослинним маслом, посипаємо цукром або цукровою пудрою за смаком, а зверху – корицею. .Далі скручуємо тугий рулет і розрізаємо його на невеликі порційні шматки. Змащуємо деко олією, викладаємо на нього булочки з корицею і випікаємо протягом 30 хвилин до рум'яного кольору.
Приємного вам чаювання!
Рецепт булочок з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування цукрових булочок досить простий: дріжджі розводимо в теплій воді, кладемо мед, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10. Борошно просіваємо, всипаємо в воду, наливаємо олію і замішуємо однорідне тісто, яке залишаємо хвилин на 30 при кімнатній температурі. Потім готове тісто ділимо на 16 частин, розкачуємо кожну в джгут і зав'язуємо вузликом. Перекладаємо плюшки на папір, накриваємо рушником і залишаємо підходити в теплому місці. Змащуємо плюшки маслом, зверху посипаємо цукром і випікаємо наші булочки з цукром в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Рецепт булочок з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо ще один рецепт приготування смачних булочок: у тепле молоко кладемо дріжджі і ретельно перемішуємо. Окремо збиваємо яйця з цукром, вливаємо молоко, додаємо розтоплений маргарин і борошно. Вимішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто і залишаємо його в теплому місці приблизно на 30 хвилин.
Потім ділимо тісто приблизно на 20 частин, формуємо кульки, розкачуємо їх в кружечки і розкладаємо на змащений маслом деко. У кожній плюшці робимо склянкою невелике поглиблення і залишаємо хвилин на 30 хвилин, щоб тісто трохи піднялося.
Тим часом готуємо начинку: сир збиваємо з цукром, родзинками і яйцем. Включаємо духовку на 180 градусів і даємо їй повністю нагрітися. Викладаємо начинку у заглиблення, змащуємо зверху яйцем і випікаємо протягом 25 хвилин до рум'яного кольору.
Рецепт булочок з корицею
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування даних булочок, підігріваємо молоко, насипаємо туди дріжджі, кладемо цукор і ставимо в тепле місце хвилин на 40. Тим часом просіваємо борошно, розтоплюємо масло, замішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин підходити. Заздалегідь включаємо духовку і нагріваємо її приблизно до 200 градусів.
Після того, як тісто підійшло, викладаємо його на присипаний борошном стіл, розгортаємо в тонкий пласт, трохи змащуємо рослинним маслом, посипаємо цукром або цукровою пудрою за смаком, а зверху – корицею. .Далі скручуємо тугий рулет і розрізаємо його на невеликі порційні шматки. Змащуємо деко олією, викладаємо на нього булочки з корицею і випікаємо протягом 30 хвилин до рум'яного кольору.
Приємного вам чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки з маком - рецепт
Думаю, кожен з нас хоч раз у житті пробував смачні, ароматні булочки з маком. Хочете приготувати їх вдома і пригостити своїх улюблених домочадців