Вернуться назад Распечатать

Плюшки – рецепт

Плюшки – рецепт
Холодними осінніми та зимовими вечорами ніяк не обійтися без ароматної і смачної випічки, а з плюшки дозволяють не тільки ситно перекусити, але і впоратися з поганим настроєм. Якщо ви вже втомилися солодких тортів і тістечок, то гідною заміною їм можуть бути саме ці булочки. Пропонуємо проявити всю вашу фантазію і спробувати приготувати булочки з різними начинками: какао, цукор, сир, мак і т. д. Головне, не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково все вийде. Отже, приступимо!

Рецепт булочок з цукром


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 500 г;

  • тепла вода – 250 мл;

  • сухі дріжджі – 7 г;

  • рослинне масло – 3 ст. ложки;

  • мед – 2 ч. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • коричневий цукор для посипання.


  • Приготування
    Рецепт приготування цукрових булочок досить простий: дріжджі розводимо в теплій воді, кладемо мед, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10. Борошно просіваємо, всипаємо в воду, наливаємо олію і замішуємо однорідне тісто, яке залишаємо хвилин на 30 при кімнатній температурі. Потім готове тісто ділимо на 16 частин, розкачуємо кожну в джгут і зав'язуємо вузликом. Перекладаємо плюшки на папір, накриваємо рушником і залишаємо підходити в теплому місці. Змащуємо плюшки маслом, зверху посипаємо цукром і випікаємо наші булочки з цукром в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.

    Рецепт булочок з сиром


    Інгредієнти:

  • молоко – 2 ст.;

  • пшеничне борошно – 8 ст.;

  • дріжджі швидкодіючі – 2 ст. ложки;

  • цукор – 200 г;

  • сир – 300 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • маргарин або вершкове масло – 150 г;

  • ізюм – за смаком.


  • Приготування
    Давайте розглянемо ще один рецепт приготування смачних булочок: у тепле молоко кладемо дріжджі і ретельно перемішуємо. Окремо збиваємо яйця з цукром, вливаємо молоко, додаємо розтоплений маргарин і борошно. Вимішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто і залишаємо його в теплому місці приблизно на 30 хвилин.
    Потім ділимо тісто приблизно на 20 частин, формуємо кульки, розкачуємо їх в кружечки і розкладаємо на змащений маслом деко. У кожній плюшці робимо склянкою невелике поглиблення і залишаємо хвилин на 30 хвилин, щоб тісто трохи піднялося.
    Тим часом готуємо начинку: сир збиваємо з цукром, родзинками і яйцем. Включаємо духовку на 180 градусів і даємо їй повністю нагрітися. Викладаємо начинку у заглиблення, змащуємо зверху яйцем і випікаємо протягом 25 хвилин до рум'яного кольору.

    Рецепт булочок з корицею


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 400 г;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукровий пісок – 2 ст. ложки;

  • вершкове масло – 50 г;

  • ванільний цукор – за смаком;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх – за смаком.


  • Приготування
    Плюшки – рецепт
    Для приготування даних булочок, підігріваємо молоко, насипаємо туди дріжджі, кладемо цукор і ставимо в тепле місце хвилин на 40. Тим часом просіваємо борошно, розтоплюємо масло, замішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин підходити. Заздалегідь включаємо духовку і нагріваємо її приблизно до 200 градусів.
    Після того, як тісто підійшло, викладаємо його на присипаний борошном стіл, розгортаємо в тонкий пласт, трохи змащуємо рослинним маслом, посипаємо цукром або цукровою пудрою за смаком, а зверху – корицею. .Далі скручуємо тугий рулет і розрізаємо його на невеликі порційні шматки. Змащуємо деко олією, викладаємо на нього булочки з корицею і випікаємо протягом 30 хвилин до рум'яного кольору.
    Приємного вам чаювання!