Холодними осінніми та зимовими вечорами ніяк не обійтися без ароматної і смачної випічки, а з плюшки дозволяють не тільки ситно перекусити, але і впоратися з поганим настроєм. Якщо ви вже втомилися солодких тортів і тістечок, то гідною заміною їм можуть бути саме ці булочки. Пропонуємо проявити всю вашу фантазію і спробувати приготувати булочки з різними начинками: какао, цукор, сир, мак і т. д. Головне, не бійтеся експериментувати і у вас обов'язково все вийде. Отже, приступимо!
Рецепт булочок з цукром
Інгредієнти: пшеничне борошно – 500 г; тепла вода – 250 мл; сухі дріжджі – 7 г; рослинне масло – 3 ст. ложки; мед – 2 ч. ложки; сіль – 1 ч. ложка; коричневий цукор для посипання. Приготування Рецепт приготування цукрових булочок досить простий: дріжджі розводимо в теплій воді, кладемо мед, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10. Борошно просіваємо, всипаємо в воду, наливаємо олію і замішуємо однорідне тісто, яке залишаємо хвилин на 30 при кімнатній температурі. Потім готове тісто ділимо на 16 частин, розкачуємо кожну в джгут і зав'язуємо вузликом. Перекладаємо плюшки на папір, накриваємо рушником і залишаємо підходити в теплому місці. Змащуємо плюшки маслом, зверху посипаємо цукром і випікаємо наші булочки з цукром в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Рецепт булочок з сиром
Інгредієнти: молоко – 2 ст.; пшеничне борошно – 8 ст.; дріжджі швидкодіючі – 2 ст. ложки; цукор – 200 г; сир – 300 г; яйце – 3 шт.; маргарин або вершкове масло – 150 г; ізюм – за смаком. Приготування Давайте розглянемо ще один рецепт приготування смачних булочок: у тепле молоко кладемо дріжджі і ретельно перемішуємо. Окремо збиваємо яйця з цукром, вливаємо молоко, додаємо розтоплений маргарин і борошно. Вимішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто і залишаємо його в теплому місці приблизно на 30 хвилин.
Потім ділимо тісто приблизно на 20 частин, формуємо кульки, розкачуємо їх в кружечки і розкладаємо на змащений маслом деко. У кожній плюшці робимо склянкою невелике поглиблення і залишаємо хвилин на 30 хвилин, щоб тісто трохи піднялося.
Тим часом готуємо начинку: сир збиваємо з цукром, родзинками і яйцем. Включаємо духовку на 180 градусів і даємо їй повністю нагрітися. Викладаємо начинку у заглиблення, змащуємо зверху яйцем і випікаємо протягом 25 хвилин до рум'яного кольору.
Рецепт булочок з корицею
Інгредієнти: пшеничне борошно – 400 г; дріжджі сухі – 10 г; молоко – 250 мл; цукровий пісок – 2 ст. ложки; вершкове масло – 50 г; ванільний цукор – за смаком; рослинне масло – 2 ст. ложки; цукрова пудра для прикраси; кориця – 1 ч. ложка; мускатний горіх – за смаком. Приготування Для приготування даних булочок, підігріваємо молоко, насипаємо туди дріжджі, кладемо цукор і ставимо в тепле місце хвилин на 40. Тим часом просіваємо борошно, розтоплюємо масло, замішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на 30 хвилин підходити. Заздалегідь включаємо духовку і нагріваємо її приблизно до 200 градусів.
Після того, як тісто підійшло, викладаємо його на присипаний борошном стіл, розгортаємо в тонкий пласт, трохи змащуємо рослинним маслом, посипаємо цукром або цукровою пудрою за смаком, а зверху – корицею. .Далі скручуємо тугий рулет і розрізаємо його на невеликі порційні шматки. Змащуємо деко олією, викладаємо на нього булочки з корицею і випікаємо протягом 30 хвилин до рум'яного кольору.
Приємного вам чаювання!