Булочки з дріжджового тіста
Всім відомо, що домашня випічка куди краще магазинної. Нижче ми вам розповімо рецепти приготування булочок з дріжджового тіста.
Інгредієнти:
борошно пшеничне 550 г;
дріжджі сухі – 11 г;
цукор – 150 г;
ванілін – 1 пакетик;
сіль – щіпка;
яйця – 1 шт.;
білок сирого яйця – 1 шт.;
розтоплене масло – 100 г;
ізюм – 100 г;
молоко – 200 мл
Приготування
Сухі швидкодіючі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо інші складові, крім масла і родзинок і перемішуємо за допомогою міксера. Потім вливаємо олію, краще, знову перемішуємо, залишаємо в теплі. Після того, як воно підійде, обминаємо його, вмішуємо вимитий і обсушенный родзинки і знову залишаємо підходити. І коли воно вдруге підніметься, формуємо булочки і відправляємо їх на деко. Верх змащуємо жовтком, змішаним з 20 мл молока, і залишаємо хвилин на 20 щоб вони ще трохи піднялися. Випікаємо домашні булочки з дріжджового тіста в духовці при температурі 200°С близько 15 хвилин.
Інгредієнти:
просеянная пшеничне борошно – 25 ст. ложок;
молоко – 1 стакан;
вода – 100 мл;
сухі дріжджі – 15 ч. ложки;
масло рослинне – 55 мл;
цукор-пісок – 80 г;
сіль – щіпка.
Приготування
У теплу воду додаємо дріжджі, 2 столові ложки борошна, перемішуємо і залишаємо підходити. У підійшла опару вливаємо молоко, рослинне масло, додаємо сіль, цукор, борошно і замішуємо тісто. Воно виходить дуже м'яким. Ділимо його на кульки, вагою приблизно по 50 г, трохи сплющує їх і викладаємо на змащений олією лист. На поверхні булочок за допомогою ножа робимо насічки і залишаємо хвилин на 5-10 підходити. Після цього випікаємо булочки 15 хвилин при 200°С. Готові булочки відразу ж змащуємо холодною водою і накриваємо рушником.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 550 г;
кориця мелена – 5 г;
молоко – 185 мл;
дріжджі свіжі – 25 г;
пісок цукровий – 125 г;
масло вершкове – 110 р.
Приготування
Щоб дріжджове тісто добре підходило, готувати його потрібно з продуктів кімнатної температури. Саме тому всі необхідні продукти для приготування дріжджових булочок заздалегідь дістаємо з холодильника. Отже, молоко трохи нагріваємо, розчиняємо в ньому свіжі дріжджі, додаємо 1 столову ложку цукру і перемішуємо. Даємо опарі підійти протягом 15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Коли опара піднялася, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо. Потроху додаємо просіяне борошно і вимішуємо дріжджове тісто. Воно повинно вийти досить м'яким, не крутим. А тепер приступаємо безпосередньо до формування сердечок. Для цього тісто ділимо на 4 частини, кожну з них розкачуємо шаром, товщина якого близько 5 мм. Кожен пласт притрушиваем цукром і меленою корицею. Потім кожен пласт образно ділимо навпіл і звертаємо в рулет обидва краї пласт у напрямку один до іншого. Таким чином, вони зустрінуться по центру. Отримані рулети ріжемо шматочками товщиною близько 2 см і кожної заготовки надаємо форму сердечка, защипнувши і витягнувши центр пальцями. Викладаємо їх на деко, змащене маслом, і залишаємо в теплому місці підходити. При 170°С випікаємо наші цукрові булочки-сердечка з дріжджового тіста близько 20 хвилин.
За цим рецептом можна також спекти булочки-трояндочки з дріжджового тіста. Тільки для них пласти тіста просто згортаємо рулетом, а потім вже ріжемо на шматочки товщиною близько 3 див. Низ защипуємо, щоб вийшла «трояндочка». І точно також випікаємо їх близько 20 хвилин при 170°С.
Домашні булочки з родзинками з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Сухі швидкодіючі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо інші складові, крім масла і родзинок і перемішуємо за допомогою міксера. Потім вливаємо олію, краще, знову перемішуємо, залишаємо в теплі. Після того, як воно підійде, обминаємо його, вмішуємо вимитий і обсушенный родзинки і знову залишаємо підходити. І коли воно вдруге підніметься, формуємо булочки і відправляємо їх на деко. Верх змащуємо жовтком, змішаним з 20 мл молока, і залишаємо хвилин на 20 щоб вони ще трохи піднялися. Випікаємо домашні булочки з дріжджового тіста в духовці при температурі 200°С близько 15 хвилин.
Прості булочки з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
У теплу воду додаємо дріжджі, 2 столові ложки борошна, перемішуємо і залишаємо підходити. У підійшла опару вливаємо молоко, рослинне масло, додаємо сіль, цукор, борошно і замішуємо тісто. Воно виходить дуже м'яким. Ділимо його на кульки, вагою приблизно по 50 г, трохи сплющує їх і викладаємо на змащений олією лист. На поверхні булочок за допомогою ножа робимо насічки і залишаємо хвилин на 5-10 підходити. Після цього випікаємо булочки 15 хвилин при 200°С. Готові булочки відразу ж змащуємо холодною водою і накриваємо рушником.
Булочки-сердечка з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Щоб дріжджове тісто добре підходило, готувати його потрібно з продуктів кімнатної температури. Саме тому всі необхідні продукти для приготування дріжджових булочок заздалегідь дістаємо з холодильника. Отже, молоко трохи нагріваємо, розчиняємо в ньому свіжі дріжджі, додаємо 1 столову ложку цукру і перемішуємо. Даємо опарі підійти протягом 15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Коли опара піднялася, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо. Потроху додаємо просіяне борошно і вимішуємо дріжджове тісто. Воно повинно вийти досить м'яким, не крутим. А тепер приступаємо безпосередньо до формування сердечок. Для цього тісто ділимо на 4 частини, кожну з них розкачуємо шаром, товщина якого близько 5 мм. Кожен пласт притрушиваем цукром і меленою корицею. Потім кожен пласт образно ділимо навпіл і звертаємо в рулет обидва краї пласт у напрямку один до іншого. Таким чином, вони зустрінуться по центру. Отримані рулети ріжемо шматочками товщиною близько 2 см і кожної заготовки надаємо форму сердечка, защипнувши і витягнувши центр пальцями. Викладаємо їх на деко, змащене маслом, і залишаємо в теплому місці підходити. При 170°С випікаємо наші цукрові булочки-сердечка з дріжджового тіста близько 20 хвилин.
За цим рецептом можна також спекти булочки-трояндочки з дріжджового тіста. Тільки для них пласти тіста просто згортаємо рулетом, а потім вже ріжемо на шматочки товщиною близько 3 див. Низ защипуємо, щоб вийшла «трояндочка». І точно також випікаємо їх близько 20 хвилин при 170°С.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Булочки для хот-догів
Любителі домашньої випічки без проблем впораються з рецептом булочок для хот-догів. Таке приємне доповнення буде доречно не тільки для приготування
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки з родзинками - рецепт
Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку