Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Булочки з дріжджового тіста

Булочки з дріжджового тіста

5-07-2015, 21:44
2 336
Булочки з дріжджового тіста
Всім відомо, що домашня випічка куди краще магазинної. Нижче ми вам розповімо рецепти приготування булочок з дріжджового тіста.

Домашні булочки з родзинками з дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне 550 г;

  • дріжджі сухі – 11 г;

  • цукор – 150 г;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • сіль – щіпка;

  • яйця – 1 шт.;

  • білок сирого яйця – 1 шт.;

  • розтоплене масло – 100 г;

  • ізюм – 100 г;

  • молоко – 200 мл


  • Приготування
    Сухі швидкодіючі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо інші складові, крім масла і родзинок і перемішуємо за допомогою міксера. Потім вливаємо олію, краще, знову перемішуємо, залишаємо в теплі. Після того, як воно підійде, обминаємо його, вмішуємо вимитий і обсушенный родзинки і знову залишаємо підходити. І коли воно вдруге підніметься, формуємо булочки і відправляємо їх на деко. Верх змащуємо жовтком, змішаним з 20 мл молока, і залишаємо хвилин на 20 щоб вони ще трохи піднялися. Випікаємо домашні булочки з дріжджового тіста в духовці при температурі 200°С близько 15 хвилин.

    Прості булочки з дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • просеянная пшеничне борошно – 25 ст. ложок;

  • молоко – 1 стакан;

  • вода – 100 мл;

  • сухі дріжджі – 15 ч. ложки;

  • масло рослинне – 55 мл;

  • цукор-пісок – 80 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    У теплу воду додаємо дріжджі, 2 столові ложки борошна, перемішуємо і залишаємо підходити. У підійшла опару вливаємо молоко, рослинне масло, додаємо сіль, цукор, борошно і замішуємо тісто. Воно виходить дуже м'яким. Ділимо його на кульки, вагою приблизно по 50 г, трохи сплющує їх і викладаємо на змащений олією лист. На поверхні булочок за допомогою ножа робимо насічки і залишаємо хвилин на 5-10 підходити. Після цього випікаємо булочки 15 хвилин при 200°С. Готові булочки відразу ж змащуємо холодною водою і накриваємо рушником.

    Булочки-сердечка з дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту – 550 г;

  • кориця мелена – 5 г;

  • молоко – 185 мл;

  • дріжджі свіжі – 25 г;

  • пісок цукровий – 125 г;

  • масло вершкове – 110 р.


  • Приготування
    Щоб дріжджове тісто добре підходило, готувати його потрібно з продуктів кімнатної температури. Саме тому всі необхідні продукти для приготування дріжджових булочок заздалегідь дістаємо з холодильника. Отже, молоко трохи нагріваємо, розчиняємо в ньому свіжі дріжджі, додаємо 1 столову ложку цукру і перемішуємо. Даємо опарі підійти протягом 15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Коли опара піднялася, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо. Потроху додаємо просіяне борошно і вимішуємо дріжджове тісто. Воно повинно вийти досить м'яким, не крутим. А тепер приступаємо безпосередньо до формування сердечок. Для цього тісто ділимо на 4 частини, кожну з них розкачуємо шаром, товщина якого близько 5 мм. Кожен пласт притрушиваем цукром і меленою корицею. Потім кожен пласт образно
    Булочки з дріжджового тіста
    ділимо навпіл і звертаємо в рулет обидва краї пласт у напрямку один до іншого. Таким чином, вони зустрінуться по центру. Отримані рулети ріжемо шматочками товщиною близько 2 см і кожної заготовки надаємо форму сердечка, защипнувши і витягнувши центр пальцями. Викладаємо їх на деко, змащене маслом, і залишаємо в теплому місці підходити. При 170°С випікаємо наші цукрові булочки-сердечка з дріжджового тіста близько 20 хвилин.
    За цим рецептом можна також спекти булочки-трояндочки з дріжджового тіста. Тільки для них пласти тіста просто згортаємо рулетом, а потім вже ріжемо на шматочки товщиною близько 3 див. Низ защипуємо, щоб вийшла «трояндочка». І точно також випікаємо їх близько 20 хвилин при 170°С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Часникові булочки
    Часникові булочки
    Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
    Булочки для хот-догів
    Булочки для хот-догів
    Любителі домашньої випічки без проблем впораються з рецептом булочок для хот-догів. Таке приємне доповнення буде доречно не тільки для приготування
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Булочки з родзинками - рецепт
    Булочки з родзинками - рецепт
    Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку