Всім відомо, що домашня випічка куди краще магазинної. Нижче ми вам розповімо рецепти приготування булочок з дріжджового тіста.
Домашні булочки з родзинками з дріжджового тіста
Інгредієнти: борошно пшеничне 550 г; дріжджі сухі – 11 г; цукор – 150 г; ванілін – 1 пакетик; сіль – щіпка; яйця – 1 шт.; білок сирого яйця – 1 шт.; розтоплене масло – 100 г; ізюм – 100 г; молоко – 200 мл Приготування Сухі швидкодіючі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо інші складові, крім масла і родзинок і перемішуємо за допомогою міксера. Потім вливаємо олію, краще, знову перемішуємо, залишаємо в теплі. Після того, як воно підійде, обминаємо його, вмішуємо вимитий і обсушенный родзинки і знову залишаємо підходити. І коли воно вдруге підніметься, формуємо булочки і відправляємо їх на деко. Верх змащуємо жовтком, змішаним з 20 мл молока, і залишаємо хвилин на 20 щоб вони ще трохи піднялися. Випікаємо домашні булочки з дріжджового тіста в духовці при температурі 200°С близько 15 хвилин.
Прості булочки з дріжджового тіста
Інгредієнти: просеянная пшеничне борошно – 25 ст. ложок; молоко – 1 стакан; вода – 100 мл; сухі дріжджі – 15 ч. ложки; масло рослинне – 55 мл; цукор-пісок – 80 г; сіль – щіпка. Приготування У теплу воду додаємо дріжджі, 2 столові ложки борошна, перемішуємо і залишаємо підходити. У підійшла опару вливаємо молоко, рослинне масло, додаємо сіль, цукор, борошно і замішуємо тісто. Воно виходить дуже м'яким. Ділимо його на кульки, вагою приблизно по 50 г, трохи сплющує їх і викладаємо на змащений олією лист. На поверхні булочок за допомогою ножа робимо насічки і залишаємо хвилин на 5-10 підходити. Після цього випікаємо булочки 15 хвилин при 200°С. Готові булочки відразу ж змащуємо холодною водою і накриваємо рушником.
Булочки-сердечка з дріжджового тіста
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 550 г; кориця мелена – 5 г; молоко – 185 мл; дріжджі свіжі – 25 г; пісок цукровий – 125 г; масло вершкове – 110 р. Приготування Щоб дріжджове тісто добре підходило, готувати його потрібно з продуктів кімнатної температури. Саме тому всі необхідні продукти для приготування дріжджових булочок заздалегідь дістаємо з холодильника. Отже, молоко трохи нагріваємо, розчиняємо в ньому свіжі дріжджі, додаємо 1 столову ложку цукру і перемішуємо. Даємо опарі підійти протягом 15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо. Коли опара піднялася, вливаємо розтоплене масло і перемішуємо. Потроху додаємо просіяне борошно і вимішуємо дріжджове тісто. Воно повинно вийти досить м'яким, не крутим. А тепер приступаємо безпосередньо до формування сердечок. Для цього тісто ділимо на 4 частини, кожну з них розкачуємо шаром, товщина якого близько 5 мм. Кожен пласт притрушиваем цукром і меленою корицею. Потім кожен пласт образно

ділимо навпіл і звертаємо в рулет обидва краї пласт у напрямку один до іншого. Таким чином, вони зустрінуться по центру. Отримані рулети ріжемо шматочками товщиною близько 2 см і кожної заготовки надаємо форму сердечка, защипнувши і витягнувши центр пальцями. Викладаємо їх на деко, змащене маслом, і залишаємо в теплому місці підходити. При 170°С випікаємо наші цукрові булочки-сердечка з дріжджового тіста близько 20 хвилин.
За цим рецептом можна також спекти булочки-трояндочки з дріжджового тіста. Тільки для них пласти тіста просто згортаємо рулетом, а потім вже ріжемо на шматочки товщиною близько 3 див. Низ защипуємо, щоб вийшла «трояндочка». І точно також випікаємо їх близько 20 хвилин при 170°С.