Вернуться назад Распечатать

Кыстыбый по-татарськи - рецепт

Кистибий по-татарськи - рецепт
Кистибий - татарське національне блюдо, являє собою корж з картопляного пюре або молочної пшеничної каші. Кистибий - смачне і ситне страву, яке відмінно підходить для сніданку. А зараз ми з вами поділимося секретами, як приготувати кистибий будинку .

Як приготувати кистибий?


Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;

  • борошно – 10 склянок;

  • сіль;

  • картопляне пюре – начинка;

  • пшенична крупа (+3 склянки молока, масло вершкове, для начинки) – 1 склянка;

  • вершкове масло – 200 р.


  • Приготування
    З молока, солі і борошна замішуємо щільне тісто, накриваємо і даємо полежати 20 хвилин. Для начинки з картоплі необхідно. Робимо картопляне пюре, додаємо в нього побільше молока, вершкового масла, обсмажуємо цибулю, що б вийшло пюре смачненьким. Збиваємо міксером (але не блендером), від цього пюре стає пухнастим.
    Для начинки з крупи (її необхідно перебрати). Варимо густу кашу в кінці додаємо масло. Закутуємо каструлю ковдрою, щоб кашка «дійшла».
    Коли начинки готові, тісто дістаємо з плівки і добре його обминаємо. Потім ділимо на дві частини і одну забираємо назад в пакет. Другу нарізаємо невеликими шматочками, розкачуємо їх. І вирізаємо рівний коло, для цього можна скористатися кришкою або склянкою. Далі обсмажуємо коржі на сухій сковороді. Спочатку обсмажуємо коржик з одного боку, перевертаємо і змащуємо обсмажену сторону вершковим маслом. Готову корж кладемо на тарілку і тут же змащуємо другу сторону. Змащені гарячі коржі накриваємо серветкою, щоб не охолонули. Коли підсмажені всі коржі приступаємо до їх начинці. Начинку кладемо половинку коржі і закриваємо іншого. Коли все готово починаємо до другої частини тесту. Готові кистибий відправляємо в духовку, нагріту до 150 градусів на 15 хвилин. І ще раз змащуємо маслом.

    Кистибий з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір – 1 склянка;

  • сода – 05 ч. л;

  • сіль;

  • рослинне масло – 3 ст. ложки;

  • борошно – 3 склянки.


  • Для картопляного пюре:

  • картопля – 6 шт.;

  • яйце;

  • вершкове масло – 50 г;

  • молоко – 500 мл


  • Приготування
    Картоплю чистимо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин, до готовності, зливаємо воду, додаємо молоко, масло і ступкою подрібнюємо в пюре. Пюре має вийти густим і пишним.
    Для коржів замішуємо тісто. Поділяємо його на частини і розкачуємо невеликі кола. Пюре розкладаємо на половинки кіл, накриваємо іншою половинкою. З'єднуємо кінці, придавлюємо їх виделкою. Смажимо коржі на олії по 7 хвилин з кожного боку.

    Як готувати кистибий з картоплею?


    Інгредієнти:

  • молоко – 100 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 50 г +50 г (для змащування);

  • борошно – 300 г;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Для начинки

  • картопля – 700 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • молоко – 150 г;

  • масло – 30 г;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Приготуємо тісто, для цього змішуємо молоко, сіль, цукор, яйце, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо. У приготовлену суміш додаємо борошно і вимішуємо. Готове тісто накриваємо рушником і
    Кистибий по-татарськи - рецепт
    залишаємо трохи полежати. Готуємо начинку. З картоплі робимо пюре і додаємо в нього пасеровану цибулю. Потім тісто ділимо на шматочки приблизно по 70 г, тонко розкачуємо його і вирізаємо коржики діаметром приблизно 15 див. Випікаємо коржі на гарячій, сухій сковороді. готові коржі загортаємо в рушник, що б вони не охолоджувались. Коли всі коржі готові викладаємо на них начинку. Для цього на одну половинку кладемо картопляне пюре, а іншу загинаємо зверху. Рясно змащуємо кистибий розтопленим вершковим маслом з обох сторін. Коржі треба начиняти гарячими, тоді вони не будуть ламатися. Потім коржі складаємо в сковороду, накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 10 хвилин, але можна без цього обійтися.