Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт азу по-татарськи

Рецепт азу по-татарськи

4-01-2015, 21:51
567
Рецепт азу по-татарськи
Давно помічено, що кухня народів, що проживають в одній місцевості, схильних до міжнаціональних шлюбів, прекрасно змішується, і результат такого взаємопроникнення культур подобається всім. Так сталося і з традиційним блюдом татарської кухні - азу. Якщо сьогодні перед відвідувачем будь-якого кафе з традиційної російської кухнею поставити тарілку з азу з яловичини по-татарськи, людина дуже здивується і запитає, що ж в цьому блюді татарського. На перший погляд, азу з яловичини по-татарськи дуже схоже на звичайне тушковане м'ясо, яке готують жінки різних національностей, і тільки відчувши смак страви, ви зрозумієте, що воно не схоже ні на що з того, що вам доводилося пробувати: пряний, гострий смак поставить багатьох в глухий кут. Не треба гадати, що надає, здавалося б, звичайному тушкованого м'яса пікантність, просто знайдіть рецепт азу по-татарськи, і ви все зрозумієте.
Традиційний варіант
Інгредієнти:
На 400 г яловичини знадобиться 2 великі цибулини, 100 г масла вершкового або 50 г рослинного масла, 3 огірка середнього розміру, 3 ст. ложки томатної пасти або пюре.
Приготування:
Традиційно приготування азу по-татарськи починається з оброблення м'яса. Телячу або яловичу вирізку потрібно добре промити і обсушити паперовим рушником або серветкою, а потім нарізати тонкими довгими скибочками, обов'язково уздовж волокон. М'ясо для азу з яловичини по-татарськи обробляється так само, як для приготування бефстроганов. Розділене м'ясо потрібно обваляти в пшеничного борошні і, обтрусивши надлишки борошна, обсмажити до легкого зарум'янювання на олії. Традиційно масло використовується вершкове або топлене, але можна взяти і соняшникова. Коли м'ясо початок рум'янитися, додайте нарізаний півкільцями цибулю. Слідкуйте за тим, щоб олії вистачало. Тушкуйте м'ясо з цибулею близько 20 хвилин на повільному вогні, часто помішуючи. При необхідності додайте трохи м'ясного бульйону або води.
Окремо підготуйте ті інгредієнти, які перетворюють тушковане м'ясо в азу по-татарськи: солоні огірки дрібно наріжте, додайте їх до м'яса. Протушкувати ще 5 хвилин, потім додайте томатну пасту або томатне пюре. В азу обов'язково додають лавровий лист і запашний перець, сіль і зелень - за смаком.
Дієтичний варіант
Інгредієнти:
На 400 г курячого філе знадобиться 50 г рослинної олії, 1 велика цибулина, 2 великих огірка і 4 ст. ложки сметани.
Приготування:
Як готувати азу по-татарськи, знають багато, не всі вміють урізноманітнити це блюдо і подарувати йому нове життя. Якщо м'ясо яловичини здається вам занадто жорстким, або вона вам просто не подобається, приготуйте азу по-татарськи з курки. Для приготування цього дієтичного варіанту використовують тільки курячі грудки - з інших частин курки азу не вийде. Перший етап буде таким же, як при приготуванні азу з яловичини: наріжте м'ясо вздовж волокон невеликими брусочками і обваляйте в борошні. Азу по-татарськи з курки обсмажується тільки на рослинному маслі, щоб кількість холестерину не було занадто великим. Далі до смаженій м'ясу додається цибулю, нарізану пір'ям. М'ясо гаситься з луком близько 15 хвилин, потім туди ж кладуть дрібно нарізані солоні огірки. Тут є секрет - з огірків треба обов'язково зчистити шкірку. Коли огірки протушатся з м'ясом 5 хвилин, додають спеції, трохи часнику і дуже жирну сметану (томат в азу по-татарськи з курки не додають). Перед подачею азу посипають подрібненою зеленню.

Азу з баранини


Інгредієнти:
На 400 г баранини візьміть 3 цибулини, 4 солоних огірка, 2 ст. ложки томатної пасти, 2 стиглих помідора.
Рецепт азу по-татарськи
Приготування:
Азу по-татарськи з баранини готується у двох варіантах. Перший варіант приготування повністю збігається з тим, як готують азу по-татарськи з яловичини. Другий варіант цікавіше і корисніше, оскільки готується в горщику. М'ясо вибирайте уважно. Це може бути тільки вирізка. Наріжте його тонкими смужками вздовж волокон, обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді до легкого золотистого кольору. Окремо обсмажте крупно нарізану цибулю. Укладіть у глиняний горщик з товстими стінками м'ясо і цибулю, додайте нарізані солоні огірки, сіль і спеції, томат-пасту і нарізані дрібними кубиками свіжі томати. Перемішайте все, накрийте кришкою і поставте в духовку на повільний вогонь на годину-півтора (залежить від м'яса).
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати бефстроганов?
Як приготувати бефстроганов?
Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.
Азу в мультиварці
Азу в мультиварці
Вам подобається татарська кухня? Хочете навчитися готувати одну з національних страв цього народу? Мова йде про азу - страву з м'яса з овочами. У
Соте з курки
Соте з курки
Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином
Як приготувати біляші з м'ясом?
Як приготувати біляші з м'ясом?
Біляші з м'ясом - улюблений багатьма фаст-фуд. Але купувати цю страву на вулиці не варто, а тому вчіться готувати його самостійно. А ми вам у цьому
Азу з яловичини - рецепт
Азу з яловичини - рецепт
Якщо ви вирішили спробувати що-то з татарської національної кухні, то обов'язково приготуйте смачну азу з яловичини. Це нескладне блюдо справить
Чашушулі з баранини
Чашушулі з баранини
Чашушулі - традиційне блюдо грузинської кухні, яку зазвичай готують із свинини або яловичини. Але, а ми трохи відійдемо від традицій, і зробимо це