Азу з яловичини - рецепт

Як приготувати азу з яловичини?
Інгредієнти:
Національна кухня завжди створюється поступово, з покоління в покоління, і одне і те ж блюдо може трохи варіюватися залежно від традицій у родині. Так, кожна господиня швидше за все дасть свій рецепт, як готувати азу з яловичини, адже воно не вимагає ретельного виміру кожного інгредієнта, а деяких із складових, наприклад, томатної пасти або борошна, в ньому може не бути зовсім. Тут головне - дотримати пропорції м'яса і картоплі, і правильно виконати процес приготування, підійшовши до цього з душею. Тоді у вас обов'язково вийде смачне азу з яловичини.
Приготування
Не лякайтеся назви страви азу з яловичини - рецепт ви освоїте з першого разу.
Почнемо з підготовки продуктів. М'ясо необхідно очистити від усіх сухожиль і плівок, залишивши тільки ніжну м'якоть. Це філе ретельно нарізають невеликими шматочками, приблизно з мізинець завтовшки. Різати краще поперек волокон - тоді яловичина вийде особливо ніжною. М'ясо пересипаємо сіллю і перцем і ненадовго відставляємо в сторону: зараз ми займемося цибулею. Його краще порізати півкільцями, так страва буде виглядати більш естетично, трохи обсмажити в рослинній олії. Коли цибуля придбав золотистий колір, додаємо до нього м'ясо, і щоб і воно вкрилося легкої апетитною скоринкою.
В цей час готуємо соус: томати без шкірки натираємо на тертці, перетворюючи їх в однорідну масу. Сюди ж висипаємо подрібнений часник, додаємо томатну пасту. Хоча, можна обійтися і без пасти: вона додасть додаткової гостроти і кислинки, але якщо вам це не до смаку - зупинимося на помідорах. Отриману масу виливаємо в сковороду з обсмаженим м'ясом, додаємо при необхідності води, щоб м'ясо було повністю покрито рідиною, ретельно перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до напівготовності.
Поки м'ясо нудиться під кришкою, звернемо увагу на огірки та картоплю. Очищаємо їх від шкірки і нарізаємо брусочками - картопля трохи більші, ніж огірки. Картопля теж для початку обсмажується окремо - так всі інгредієнти збережуть свій смак, не перетворившись на загальну кашу. Взагалі, приготування азу з яловичини - процес дуже простий, він займає всього близько години,

До цього часу м'ясо вже має встигнути. Щоб азу вийшло більш густим, зробимо просту підливку: заваримо борошно в невеликій кількості того бульйону, що утворився при гасінні м'яса. Тепер відправляємо огірки і підливу до м'яса, залишаємо на повільному вогні ще хвилин на 10 і нарешті-то додаємо в загальну сковороду картоплю. Якщо бажаєте більш гострий смак - зараз можна додати лавровий лист і другу порцію чорного перцю. Ось практично і все, залишилося почекати ще хвилин 20 і ваше азу з яловичини з підливою вже готове вирушити на тарілки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рагу з яловичини
Сьогодні ми будемо радувати всіх любителів російської кухні простими і цікавими рецептами рагу з яловичини. Гаряче м'ясне блюдо неодмінно здивує

Як приготувати гуляш з яловичини?
Деякі господині вважають за краще не мати справу з яловичиною, так як в процесі приготування вона стає жорсткою і не всім це по смаку. Тим не менш,

Яловичина під сиром в духовці
Кожне м'ясо вимагає особливих умов приготування. От наприклад, ви знаєте, як приготувати яловичину під сирною скоринкою в духовці? Якщо ні, то наша

Рецепт азу по-татарськи
Азу по-татарськи - на перший погляд звичайне тушковане м'ясо. Але варто спробувати його, як стане зрозуміло - у цієї страви ні з чим не порівнянний

Рецепт азу з солоними огірками
Азу - популярне блюдо татарської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Також його обов'язковим інгредієнтом є солоний огірок. Давайте

Хашлама з яловичини
Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також можливе використання й інших