Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яловичина під сиром в духовці

Яловичина під сиром в духовці

19-03-2015, 14:44
987
Яловичина під сиром в духовці
Багато господинь вважають, що достатньо просто добре просмажити м'ясо, і воно буде смачним і ніжним. Однак приготувати м'ясо - це ціле мистецтво, яке вимагає особливого уміння і підходу. Перегріваючи м'ясо, ми втратимо всі його корисні властивості і первісний смак. Ось, наприклад, яловичину потрібно готувати в духовці більше години. Давайте розглянемо з вами цікавий і смачний рецепт приготування яловичини під сиром запеченої в духовці.

Яловичина, запечена з сиром


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 500 г;

  • сир - 150 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • майонез - 250 мл;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Беремо м'якоть яловичини і відварюємо в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і перцю горошком. Потім охолоджуємо бульйон, дістаємо м'ясо, обсушуємо і нарізаємо однаковими порційними шматочками. Трохи відбиваємо кожен шматок і кладемо на змащений маслом деко.
    Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо на сковороді приблизно 3 хвилини. Солимо і перчимо за смаком. Потім беремо сир, краще твердих сортів, і нарізаємо рівними скибочками. Тепер на кожен шматочок м'яса викладаємо обсмажені цибулю, скибочка сиру і змащуємо зверху майонезом. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180° на 10 хвилин до утворення золотистої і рум'яної скоринки.
    Як гарнір до яловичини під сиром добре підійдуть свіжі або мариновані овочі.

    Яловичина з сиром у сметані


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 500 г;

  • сир - 100 г;
    Яловичина під сиром в духовці

  • сметана - 100 г;

  • сіль і спеції - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Гарненько відбиваємо і обсмажуємо на розпеченій сковороді приблизно 10 хвилин. Сир натираємо на крупній тертці, додаємо сметану і ретельно перемішуємо. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо шматочки яловичини і поливають сметанним соусом, відправляємо в духовку на 15 хвилин. Дуже смачне і швидке блюдо готове!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо під майонезом в духовці
    М'ясо під майонезом в духовці
    М'ясо під майонезом - це приголомшливо смачне, ситне і самостійне страву. І готувати його досить просто. А подавати його до столу можна практично з
    Торбочки з яловичини
    Торбочки з яловичини
    Торбочки з яловичини - оригінальне м'ясне блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів цієї
    Яловичина у фользі
    Яловичина у фользі
    Яловичина, запечена шматком у фользі, може одночасно бути і вишуканим святковим частуванням, і ситним блюдом на простому сімейній вечері. Пропонуємо
    Яловичина з чорносливом - рецепт
    Яловичина з чорносливом - рецепт
    М'ясо з чорносливом виходить незвичайно смачним і ароматним. Таке блюдо неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл і сподобається вашим гостям. І
    Смажена яловичина з цибулею
    Смажена яловичина з цибулею
    Приготувати м'ясо, щоб воно вийшло соковитим і напрочуд ніжним, можна по-різному. Пропонуємо вам посмажити яловичину з цибулею і подати це блюдо з
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або