Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Біфштекс з яловичини

Біфштекс з яловичини

4-01-2015, 16:52
1 110
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини - це чудове на смак страви із смаженого м'яса. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати біфштекс з яловичини, рецепт, якого так популярний у багатьох країнах світу.

Рецепт біфштекса з яловичини


Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 4 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    М'якоть яловичини гарненько миємо, а потім нарізаємо на невеликі стейки поперек волокон. Далі гарненько їх відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Кожен шматочок м'яса обсмажуємо на сковороді, попередньо наливши трохи рослинного масла, до апетитної рум'яної скоринки. Потім на цій же сковороді обсмажуємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і викладаємо його зверху на готовий біфштекс. От і все! В якості гарніру подам відварна картопля, рис або вермішель!

    Яловичий біфштекс з яйцем


    Біфштекс з яйцем - не тільки дуже смачна, але і ситне блюдо, яке чудово підійде для обіду, щільного сніданку або навіть сімейного вечері.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 400 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • рослинне і вершкове масла для смаження;

  • зелень петрушки і кропу для прикраси;

  • сіль, мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    М'якоть яловичини гарненько миємо, а потім нарізаємо на невеликі стейки поперек волокон. Потім їх гарненько відбиваємо молоточком, солимо і перчимо за смаком. У сковороді розігріваємо суміш вершкового і рослинного масла. Викладаємо біфштекси і обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки. Далі сковороду з м'ясом поміщаємо в розігріту до 170° духовку і запікаємо протягом 10 хвилин.
    В окремій сковороді смажимо звичайну яєчню. Дрібно нарізаємо зелень петрушки і кропу. Викладаємо біфштекси з яловичини, приготовлені в духовці на порційні тарілки, зверху кладемо глазуньи з жовтком. Посипаємо блюдо рубаною зеленню і чорним перцем. Подаємо зі свіжими помідорами та картоплею-фрі.

    Біфштекс з яловичини з кров'ю


    Біфштекс з яловичини з кров'ю може мати 3 ступені підсмажування: blue, rare і medium rare. Найлегше визначити необхідну готовність м'яса, використовуючи кулінарний термометр, але і без нього можна з легкістю досягти бажаного результату.
    Інгредієнти:

  • яловичий стейк - 1 шт.;

  • оливкова олія;

  • часник - 1 зубчик;

  • чебрець, розмарин, петрушка - за бажанням;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Отже, спочатку потрібно підготувати м'ясо. Для біфштекса з кров'ю ніколи не використовуйте заморожену яловичину, а тільки охолоджену. М'ясо ні в якому разі не відбиваємо, так воно втратить свою соковитість і структуру.
    Беремо сковороду, ставимо на середній вогонь і розігріваємо. Зубчик часнику очистити і раздавливаем на обробній дошці. Наливаємо в посуд олію, розігріваємо, додаємо часник і гілочку будь трави. У стейк легкими рухами додаємо трохи солі і перцю. Потім кладемо м'ясо на сковорідку і обсмажуємо кілька хвилин з обох сторін. Час теплової обробки залежить від того, біфштекс якого ступеня підсмажування ви хочете отримати.
    Blue стейк обсмажується на дуже розігрітій посуді приблизно 30 секунд, до отримання темно-коричневої скоринки. Він виходить як би обпалених зовні і трохи теплим всередині.
    Біфштекс з яловичини
    Температура всередині такого шматка м'яса приблизно 450°.
    Rare - при такій ступеня підсмажування всередині стейка температура близько 520°. Він смажиться по 2 хвилини з кожного боку і виходить червоним і злегка теплим всередині.
    Medium rare - найпопулярніша ступінь прожарювання стейку з кров'ю, температура такого м'яса всередині близько 550°. Його смажать по 3 хвилини з кожного боку.
    Приготований біфштекс перекладаємо на тарілку і даємо йому 5 хвилин «відпочити». Потім подаємо гаряче м'ясо разом зі свіжими овочами і гострим соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Яловичий стейк
    Яловичий стейк
    Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
    Ступеня підсмажування м'яса
    Ступеня підсмажування м'яса
    Всі люблять смажене м'ясо, але мало хто знає, що існує кілька ступенів підсмажування м'яса. Від того, наскільки ви його прожарите буде залежати
    Рубаний біфштекс - рецепт
    Рубаний біфштекс - рецепт
    Рубаний біфштекс - істинно англійське блюдо. Зробити його можна до абсолютно будь-якого гарніру, так що не сумнівайтеся і беріться за готування.
    Біфштекс зі свинини
    Біфштекс зі свинини
    Коли хочеться чого-то не зовсім звичайного, згадайте про бифштексе. Це не зовсім звичне для нас страва має яскравим смаком, який точно припаде до
    Біфштекс з фаршу
    Біфштекс з фаршу
    Сьогодні ми розглянемо ще один спосіб приготування ніжного і соковитого м'яса. Адже його можна готувати не тільки з свинини, яловичини, січеного
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем - дуже смачне і ситне блюдо. Багато їли цю страву в кафе, ресторані, але мало хто готував його сам. Це, на перший погляд, просте