Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ступеня підсмажування м'яса

Ступеня підсмажування м'яса

16-03-2015, 15:04
7 214
Ступеня підсмажування м'яса
М'ясо - це той продукт, який найчастіше люди вживають у їжу. Він містить в собі величезну кількість вітамінів і мікроелементів, які необхідні для нормального функціонування нашого організму.
Але коли ми купуємо м'ясо і починаємо його готувати, смажити, важливо пам'ятати, що якщо м'ясо не до робиться, то напівсире воно дуже шкодить організму. Саме тому потрібно знати коли м'ясо вже зробилося і його можна знімати з вогню.

Види смаження м'яса


Перший, найпоширеніший - це Blue Rare . Або по-іншому це м'ясо практичне сире, у якого тільки - тільки зарум'янилася скоринка. Є, такий стейк слід з обережністю.
Наступний вид просмажування м'яса називається Rare , або по-іншому м'ясо з кров'ю.
Третій вид Medium Rare - напівсире м'ясо, коли всередині м'ясо ніжно-рожевого кольору і кров'яний сік уже не виділяється.
Потім йде м'ясо среднепрожарене ( Medium ), майже просмажене ( Medium WelL ), коли сік стає прозорим, а м'ясо злегка рожевого кольору. І останній вид - це повністю просмажене м'ясо ( Well Done ), тобто таке, яким ми звикли бачити його в тарілці.
Найчастіше ми визначаємо ступінь підсмажування м'яса по температурі. При цьому якщо стейк має температуру 57 градусів - то це Rare, якщо нагрівся до 65 градусів - Mediumrare, до 70 - Medium, і все що вище - це вже повністю готовий стейк, як ми любимо.
Найчастіше, якщо хочеться спробувати щось нове, люди готують просмажування м'яса медіум, тобто просмажують м'ясо до середньої готовності.Інакше кажучи, коли м'ясо повністю зажарене зовні і всередині досить висока ступінь засмажки, але якщо розрізати м'ясо, то буде помітна невелика рожева смужка, де м'ясо злегка вогкувато і виділяється рожевий сік. Часто в ресторанах гурмани просять приготувати саме такий стейк, приправляючи його пляшкою червоного вина.
По-іншому такий вигляд ще називають м'ясом середньої прожарки. При цьому температура стейка нагрівається до 70 градусів. Зазвичай готовність стейка перевіряють термометром, щоб знати, коли зупиниться, щоб стейк не пересмажити. Але якщо його немає, то можна скористатися й іншим способом. Наприклад, щоб вийшов потрібний нам стейк середньої прожарки, необхідно затратити приблизно 10 хвилин, не більше.
Як вже говорилося раніше температура прожарювання м'яса, для ідеально приготованого стейка, повинна складати приблизно від 65 градусів і вище.
Ступеня підсмажування м'яса

Скільки ступенів підсмажування м'яса існує?


Ступінь підсмажування м'яса залежить від температури стейка і від особливостей стейка в процесі його приготування.
Всього в світі існує 7 ступенів підсмажування м'яса, і кожна людина готувати стейк так, як йому більше подобається. Хтось любить повністю просмажений стейк, хтось злегка підсмажений, а хтось середньої готовності. Головне в процесі готування не забувати дивитися на зовнішній стан стейка, і вимірювати температуру, щоб отримати саме такий стейк, який ви бажаєте.
Рівень просмажування м'яса включає в себе також інформацію про температурі смаженого м'яса, про його зовнішньому вигляді, і також важливим чинником
Ступеня підсмажування м'яса
для визначення рівня готовності стейка буде служити інформація про те, який вид м'яса ви смажите.
Наприклад, довше всіх готується баранина і яловичина, а ось свинина дійде до готовності значно швидше, а якщо ж це курка то м'ясо приготується за лічені хвилини, і для того, щоб зробити курку злегка прожареної, потрібно потримати її на сковороді всього 2 хвилини.
Самим соковитим і свіжим, з дивним смаком, все ж буде стейк середньої просмаження, або Medium. Він зберегти всю ніжність м'яса і його смак надовго запам'ятається.

Подавати таке м'ясо можна з гречкою або з картопляним пюре .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати стейк з зубатки?
Як приготувати стейк з зубатки?
Зубатки - рибка дуже примхлива, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Якщо ви все ж вирішили спробувати таке ласощі, то пропонуємо
Як приготувати стейк з сьомги?
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Курячий стейк з овочами
Курячий стейк з овочами
Курячий стейк з овочами - це напрочуд смачне блюдо, яке може без зусиль зробити навіть людина без кулінарного досвіду. Пропонуємо вам простий варіант
Яловичий стейк
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
Стейк на грилі
Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або