Біфштекс з яловичини - це чудове на смак страви із смаженого м'яса. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати біфштекс з яловичини, рецепт, якого так популярний у багатьох країнах світу.
Рецепт біфштекса з яловичини
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; ріпчаста цибуля - 4 шт.; рослинне масло - для смаження; перець, сіль - за смаком. Приготування М'якоть яловичини гарненько миємо, а потім нарізаємо на невеликі стейки поперек волокон. Далі гарненько їх відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Кожен шматочок м'яса обсмажуємо на сковороді, попередньо наливши трохи рослинного масла, до апетитної рум'яної скоринки. Потім на цій же сковороді обсмажуємо нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і викладаємо його зверху на готовий біфштекс. От і все! В якості гарніру подам відварна картопля, рис або вермішель!
Яловичий біфштекс з яйцем
Біфштекс з яйцем - не тільки дуже смачна, але і ситне блюдо, яке чудово підійде для обіду, щільного сніданку або навіть сімейного вечері.
Інгредієнти: яловичина - 400 г; яйце - 4 шт.; рослинне і вершкове масла для смаження; зелень петрушки і кропу для прикраси; сіль, мелений перець - за смаком. Приготування М'якоть яловичини гарненько миємо, а потім нарізаємо на невеликі стейки поперек волокон. Потім їх гарненько відбиваємо молоточком, солимо і перчимо за смаком. У сковороді розігріваємо суміш вершкового і рослинного масла. Викладаємо біфштекси і обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки. Далі сковороду з м'ясом поміщаємо в розігріту до 170° духовку і запікаємо протягом 10 хвилин.
В окремій сковороді смажимо звичайну яєчню. Дрібно нарізаємо зелень петрушки і кропу. Викладаємо біфштекси з яловичини, приготовлені в духовці на порційні тарілки, зверху кладемо глазуньи з жовтком. Посипаємо блюдо рубаною зеленню і чорним перцем. Подаємо зі свіжими помідорами та картоплею-фрі.
Біфштекс з яловичини з кров'ю
Біфштекс з яловичини з кров'ю може мати 3 ступені підсмажування: blue, rare і medium rare. Найлегше визначити необхідну готовність м'яса, використовуючи кулінарний термометр, але і без нього можна з легкістю досягти бажаного результату.
Інгредієнти: яловичий стейк - 1 шт.; оливкова олія; часник - 1 зубчик; чебрець, розмарин, петрушка - за бажанням; сіль, перець - за смаком; вершкове масло. Приготування Отже, спочатку потрібно підготувати м'ясо. Для біфштекса з кров'ю ніколи не використовуйте заморожену яловичину, а тільки охолоджену. М'ясо ні в якому разі не відбиваємо, так воно втратить свою соковитість і структуру.
Беремо сковороду, ставимо на середній вогонь і розігріваємо. Зубчик часнику очистити і раздавливаем на обробній дошці. Наливаємо в посуд олію, розігріваємо, додаємо часник і гілочку будь трави. У стейк легкими рухами додаємо трохи солі і перцю. Потім кладемо м'ясо на сковорідку і обсмажуємо кілька хвилин з обох сторін. Час теплової обробки залежить від того, біфштекс якого ступеня підсмажування ви хочете отримати.
Blue стейк обсмажується на дуже розігрітій посуді приблизно 30 секунд, до отримання темно-коричневої скоринки. Він виходить як би обпалених зовні і трохи теплим всередині.
Температура всередині такого шматка м'яса приблизно 450°.
Rare - при такій ступеня підсмажування всередині стейка температура близько 520°. Він смажиться по 2 хвилини з кожного боку і виходить червоним і злегка теплим всередині.
Medium rare - найпопулярніша ступінь прожарювання стейку з кров'ю, температура такого м'яса всередині близько 550°. Його смажать по 3 хвилини з кожного боку.
Приготований біфштекс перекладаємо на тарілку і даємо йому 5 хвилин «відпочити». Потім подаємо гаряче м'ясо разом зі свіжими овочами і гострим соусом.