Рубаний біфштекс - рецепт
Біфштекс з рубленого м'яса - прабатько наших котлет і просто класика англійської кухні, завжди вважався повноцінним доповненням до будь-якого гарніру.
Чистий смак соковитого м'яса, яке, на відміну від котлетного фаршу, дійсно залишається по-справжньому соковитою, та ще й у поєднанні з традиційним топпінгом у вигляді яєчні-глазуньи - що може бути доречніше за щільним вечерею в холодну пору року?
Інгредієнти:
яловичина - 350 г;
яйце - 1 шт.;
вустерширський соус - 1 ч. ложка;
цибуля ріпчаста - 1/4 шт.;
хлібна крихта (м'яка) - 3/4 склянки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Найпростіший і традиційний рубаний біфштекс готується на основі яловичої вирізки наступним чином: м'ясо ретельно рубається ножем або спеціальним сокиркою. В окремій мисці яйце збивається з приправами і хлібної крихти, яка додає м'якості, соковитості і пористості біфштексів. Останнім додається ріпчасту або зелену цибулю. З вихідного кількості яловичини виходить два великих біфштекса завтовшки 15-2 см, кожен з яких необхідно обсмажити по 5-7 хвилин з обох сторін.
Біфштекс, особливо рубаний, не прийнято готувати повністю, однак якщо ви боїтеся є м'ясо середньої прожарки, то можете сміливо пропекти їх в духовці ще 5 хвилин.
Подавати рубаний біфштекс прийнято з яйцем і соліннями, однак ви можете доповнити його будь-яким гарніром на свій розсуд.
Інгредієнти:
Для біфштекса:
яловича вирізка - 700 г;
яйце - 1 шт.;
вустерширський соус - 2 ст. ложки;
цибуля шалот - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
петрушка - 1/4 пучка;
гірчиця зернова - 1/2 ч. ложки;
хлібна крихта - 2 ст. ложки;
борошно - 1/4 ст;
масло вершкове - 1 ст. ложка.
Для соусу:
масло вершкове - 2 ст. ложки;
гриби - 230 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
чебрець - 1 ч. ложка;
борошно - 1/2 ст.;
бульйон - 2 ст.;
сіль, перець.
Приготування
Рубане м'ясо і яйця збиваємо до однорідності. Доповнюємо фарш соусом, спеціями, рубаною петрушкою, часником і гірчицею. Для зв'язування в м'ясну основу також додають борошно, а для легкості і ніжності - хлібні крихти або розмочену паніровку з сухарів. Тепер залишилося сформувати наші біфштекси і обсмажити їх на вершковому маслі 3-4 хвилини з кожного боку.
Жир, що залишився після смаження, зливаємо і кладемо на сковороду шматочок свіжого вершкового масла, на якому ми обсмажуємо гриби, приправивши їх спеціями і травами. Як тільки гриби стануть золотисто-коричневими - на сковороду підсипаємо борошно і обсмажуємо її близько 3 хвилин. Наступним в сковороду бульйон йде - його ми вливаємо тонкою цівкою, безперервно помішуючи грибну суміш. Даємо соусу загуснути близько 7-8 хвилин, поливаємо їм наші біфштекси і ставимо страву допекаться в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Якщо ви вирішили влаштувати собі справжню фаст-фуд вечірку, то вам ніяк не обійтися без рецепта рубленого м'яса для бургера або сандвіча. Що ж, ми з радістю поділимося з вами оригінальним американським рецептом.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 230 г;
пиво - 1/2 ст.;
часник - 2 зубчики;
чилі мелений - 1/2 ч. ложки;
коріандр, кмин, приправа для м'яса - по щіпці;
вустерширський соус - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
соус «Барбекю» - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати біфштекс, рубаний фарш змішуємо з яйцем і спеціями, додаємо вустерширський соус, а потім доливаємо пів склянки пива так, щоб фарш став клейким. Наступний крок до ніжному біфштексу - відбивання м'ясної основи, так що не шкодуючи сил б'ємо ком фаршу про дно будь глибокого посуду раз 5-7 до однорідності.
Тепер справа за малим - сформувати біфштекси і обсмажити їх по 5 хвилин з кожної сторони.
Відмінним доповненням до класичного рубленому бургерів стане овочева основа, соус «Барбекю» і скибочку «Чеддера». Приємного апетиту!
Чистий смак соковитого м'яса, яке, на відміну від котлетного фаршу, дійсно залишається по-справжньому соковитою, та ще й у поєднанні з традиційним топпінгом у вигляді яєчні-глазуньи - що може бути доречніше за щільним вечерею в холодну пору року?
Рубаний біфштекс з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Найпростіший і традиційний рубаний біфштекс готується на основі яловичої вирізки наступним чином: м'ясо ретельно рубається ножем або спеціальним сокиркою. В окремій мисці яйце збивається з приправами і хлібної крихти, яка додає м'якості, соковитості і пористості біфштексів. Останнім додається ріпчасту або зелену цибулю. З вихідного кількості яловичини виходить два великих біфштекса завтовшки 15-2 см, кожен з яких необхідно обсмажити по 5-7 хвилин з обох сторін.
Біфштекс, особливо рубаний, не прийнято готувати повністю, однак якщо ви боїтеся є м'ясо середньої прожарки, то можете сміливо пропекти їх в духовці ще 5 хвилин.
Подавати рубаний біфштекс прийнято з яйцем і соліннями, однак ви можете доповнити його будь-яким гарніром на свій розсуд.
Рубаний біфштекс з грибним соусом - рецепт
Інгредієнти:
Для біфштекса:
Для соусу:
Приготування
Рубане м'ясо і яйця збиваємо до однорідності. Доповнюємо фарш соусом, спеціями, рубаною петрушкою, часником і гірчицею. Для зв'язування в м'ясну основу також додають борошно, а для легкості і ніжності - хлібні крихти або розмочену паніровку з сухарів. Тепер залишилося сформувати наші біфштекси і обсмажити їх на вершковому маслі 3-4 хвилини з кожного боку.
Жир, що залишився після смаження, зливаємо і кладемо на сковороду шматочок свіжого вершкового масла, на якому ми обсмажуємо гриби, приправивши їх спеціями і травами. Як тільки гриби стануть золотисто-коричневими - на сковороду підсипаємо борошно і обсмажуємо її близько 3 хвилин. Наступним в сковороду бульйон йде - його ми вливаємо тонкою цівкою, безперервно помішуючи грибну суміш. Даємо соусу загуснути близько 7-8 хвилин, поливаємо їм наші біфштекси і ставимо страву допекаться в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Рубаний біфштекс - рецепт для бургера
Якщо ви вирішили влаштувати собі справжню фаст-фуд вечірку, то вам ніяк не обійтися без рецепта рубленого м'яса для бургера або сандвіча. Що ж, ми з радістю поділимося з вами оригінальним американським рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати біфштекс, рубаний фарш змішуємо з яйцем і спеціями, додаємо вустерширський соус, а потім доливаємо пів склянки пива так, щоб фарш став клейким. Наступний крок до ніжному біфштексу - відбивання м'ясної основи, так що не шкодуючи сил б'ємо ком фаршу про дно будь глибокого посуду раз 5-7 до однорідності.
Тепер справа за малим - сформувати біфштекси і обсмажити їх по 5 хвилин з кожної сторони.
Відмінним доповненням до класичного рубленому бургерів стане овочева основа, соус «Барбекю» і скибочку «Чеддера». Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус барбекю - рецепт
Приготувати соус барбекю в домашніх умовах не так вже просто, як це здається на перший погляд. Зате освоївши вибраний рецепт, ви завжди можете бути
Пастуший пиріг
Англійська пастуший пиріг насправді являє собою слоїсту запіканку з картоплею і бараниною. Звичайно ж, у цієї страви є і американська версія - з
Біфштекс зі свинини
Коли хочеться чого-то не зовсім звичайного, згадайте про бифштексе. Це не зовсім звичне для нас страва має яскравим смаком, який точно припаде до
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або
Біфштекс з фаршу
Сьогодні ми розглянемо ще один спосіб приготування ніжного і соковитого м'яса. Адже його можна готувати не тільки з свинини, яловичини, січеного
Біфштекс з яйцем
Біфштекс з яйцем - дуже смачне і ситне блюдо. Багато їли цю страву в кафе, ресторані, але мало хто готував його сам. Це, на перший погляд, просте