Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рубаний біфштекс - рецепт

Рубаний біфштекс - рецепт

4-01-2015, 16:56
1 412
Рубаний біфштекс - рецепт
Біфштекс з рубленого м'яса - прабатько наших котлет і просто класика англійської кухні, завжди вважався повноцінним доповненням до будь-якого гарніру.
Чистий смак соковитого м'яса, яке, на відміну від котлетного фаршу, дійсно залишається по-справжньому соковитою, та ще й у поєднанні з традиційним топпінгом у вигляді яєчні-глазуньи - що може бути доречніше за щільним вечерею в холодну пору року?

Рубаний біфштекс з яловичини


Інгредієнти:

  • яловичина - 350 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вустерширський соус - 1 ч. ложка;

  • цибуля ріпчаста - 1/4 шт.;

  • хлібна крихта (м'яка) - 3/4 склянки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Найпростіший і традиційний рубаний біфштекс готується на основі яловичої вирізки наступним чином: м'ясо ретельно рубається ножем або спеціальним сокиркою. В окремій мисці яйце збивається з приправами і хлібної крихти, яка додає м'якості, соковитості і пористості біфштексів. Останнім додається ріпчасту або зелену цибулю. З вихідного кількості яловичини виходить два великих біфштекса завтовшки 15-2 см, кожен з яких необхідно обсмажити по 5-7 хвилин з обох сторін.
    Біфштекс, особливо рубаний, не прийнято готувати повністю, однак якщо ви боїтеся є м'ясо середньої прожарки, то можете сміливо пропекти їх в духовці ще 5 хвилин.
    Подавати рубаний біфштекс прийнято з яйцем і соліннями, однак ви можете доповнити його будь-яким гарніром на свій розсуд.

    Рубаний біфштекс з грибним соусом - рецепт


    Інгредієнти:
    Для біфштекса:

  • яловича вирізка - 700 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • цибуля шалот - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • петрушка - 1/4 пучка;

  • гірчиця зернова - 1/2 ч. ложки;

  • хлібна крихта - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1/4 ст;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка.


  • Для соусу:

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • гриби - 230 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • бульйон - 2 ст.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Рубане м'ясо і яйця збиваємо до однорідності. Доповнюємо фарш соусом, спеціями, рубаною петрушкою, часником і гірчицею. Для зв'язування в м'ясну основу також додають борошно, а для легкості і ніжності - хлібні крихти або розмочену паніровку з сухарів. Тепер залишилося сформувати наші біфштекси і обсмажити їх на вершковому маслі 3-4 хвилини з кожного боку.
    Жир, що залишився після смаження, зливаємо і кладемо на сковороду шматочок свіжого вершкового масла, на якому ми обсмажуємо гриби, приправивши їх спеціями і травами. Як тільки гриби стануть золотисто-коричневими - на сковороду підсипаємо борошно і обсмажуємо її близько 3 хвилин. Наступним в сковороду бульйон йде - його ми вливаємо тонкою цівкою, безперервно помішуючи грибну суміш. Даємо соусу загуснути близько 7-8 хвилин, поливаємо їм наші біфштекси і ставимо страву допекаться в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

    Рубаний біфштекс - рецепт для бургера


    Якщо ви вирішили влаштувати собі справжню фаст-фуд вечірку, то вам ніяк не обійтися без рецепта рубленого м'яса для бургера або сандвіча. Що ж, ми з радістю поділимося з вами оригінальним американським рецептом.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 230 г;

  • пиво - 1/2 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • чилі мелений - 1/2 ч. ложки;

  • коріандр, кмин, приправа для м'яса - по щіпці;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • соус «Барбекю» - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рубаний біфштекс - рецепт

    Перед тим, як приготувати біфштекс, рубаний фарш змішуємо з яйцем і спеціями, додаємо вустерширський соус, а потім доливаємо пів склянки пива так, щоб фарш став клейким. Наступний крок до ніжному біфштексу - відбивання м'ясної основи, так що не шкодуючи сил б'ємо ком фаршу про дно будь глибокого посуду раз 5-7 до однорідності.
    Тепер справа за малим - сформувати біфштекси і обсмажити їх по 5 хвилин з кожної сторони.
    Відмінним доповненням до класичного рубленому бургерів стане овочева основа, соус «Барбекю» і скибочку «Чеддера». Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус барбекю - рецепт
    Соус барбекю - рецепт
    Приготувати соус барбекю в домашніх умовах не так вже просто, як це здається на перший погляд. Зате освоївши вибраний рецепт, ви завжди можете бути
    Пастуший пиріг
    Пастуший пиріг
    Англійська пастуший пиріг насправді являє собою слоїсту запіканку з картоплею і бараниною. Звичайно ж, у цієї страви є і американська версія - з
    Біфштекс зі свинини
    Біфштекс зі свинини
    Коли хочеться чого-то не зовсім звичайного, згадайте про бифштексе. Це не зовсім звичне для нас страва має яскравим смаком, який точно припаде до
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або
    Біфштекс з фаршу
    Біфштекс з фаршу
    Сьогодні ми розглянемо ще один спосіб приготування ніжного і соковитого м'яса. Адже його можна готувати не тільки з свинини, яловичини, січеного
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем - дуже смачне і ситне блюдо. Багато їли цю страву в кафе, ресторані, але мало хто готував його сам. Це, на перший погляд, просте