Біфштекс з рубленого м'яса - прабатько наших котлет і просто класика англійської кухні, завжди вважався повноцінним доповненням до будь-якого гарніру.
Чистий смак соковитого м'яса, яке, на відміну від котлетного фаршу, дійсно залишається по-справжньому соковитою, та ще й у поєднанні з традиційним топпінгом у вигляді яєчні-глазуньи - що може бути доречніше за щільним вечерею в холодну пору року?
Рубаний біфштекс з яловичини
Інгредієнти: яловичина - 350 г; яйце - 1 шт.; вустерширський соус - 1 ч. ложка; цибуля ріпчаста - 1/4 шт.; хлібна крихта (м'яка) - 3/4 склянки; сіль, перець - за смаком. Приготування Найпростіший і традиційний рубаний біфштекс готується на основі яловичої вирізки наступним чином: м'ясо ретельно рубається ножем або спеціальним сокиркою. В окремій мисці яйце збивається з приправами і хлібної крихти, яка додає м'якості, соковитості і пористості біфштексів. Останнім додається ріпчасту або зелену цибулю. З вихідного кількості яловичини виходить два великих біфштекса завтовшки 15-2 см, кожен з яких необхідно обсмажити по 5-7 хвилин з обох сторін.
Біфштекс, особливо рубаний, не прийнято готувати повністю, однак якщо ви боїтеся є м'ясо середньої прожарки, то можете сміливо пропекти їх в духовці ще 5 хвилин.
Подавати рубаний біфштекс прийнято з яйцем і соліннями, однак ви можете доповнити його будь-яким гарніром на свій розсуд.
Рубаний біфштекс з грибним соусом - рецепт
Інгредієнти: Для біфштекса:
яловича вирізка - 700 г; яйце - 1 шт.; вустерширський соус - 2 ст. ложки; цибуля шалот - 1 шт.; часник - 1 зубчик; петрушка - 1/4 пучка; гірчиця зернова - 1/2 ч. ложки; хлібна крихта - 2 ст. ложки; борошно - 1/4 ст; масло вершкове - 1 ст. ложка. Для соусу:
масло вершкове - 2 ст. ложки; гриби - 230 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; чебрець - 1 ч. ложка; борошно - 1/2 ст.; бульйон - 2 ст.; сіль, перець. Приготування Рубане м'ясо і яйця збиваємо до однорідності. Доповнюємо фарш соусом, спеціями, рубаною петрушкою, часником і гірчицею. Для зв'язування в м'ясну основу також додають борошно, а для легкості і ніжності - хлібні крихти або розмочену паніровку з сухарів. Тепер залишилося сформувати наші біфштекси і обсмажити їх на вершковому маслі 3-4 хвилини з кожного боку.
Жир, що залишився після смаження, зливаємо і кладемо на сковороду шматочок свіжого вершкового масла, на якому ми обсмажуємо гриби, приправивши їх спеціями і травами. Як тільки гриби стануть золотисто-коричневими - на сковороду підсипаємо борошно і обсмажуємо її близько 3 хвилин. Наступним в сковороду бульйон йде - його ми вливаємо тонкою цівкою, безперервно помішуючи грибну суміш. Даємо соусу загуснути близько 7-8 хвилин, поливаємо їм наші біфштекси і ставимо страву допекаться в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.
Рубаний біфштекс - рецепт для бургера
Якщо ви вирішили влаштувати собі справжню фаст-фуд вечірку, то вам ніяк не обійтися без рецепта рубленого м'яса для бургера або сандвіча. Що ж, ми з радістю поділимося з вами оригінальним американським рецептом.
Інгредієнти: яловича вирізка - 230 г; пиво - 1/2 ст.; часник - 2 зубчики; чилі мелений - 1/2 ч. ложки; коріандр, кмин, приправа для м'яса - по щіпці; вустерширський соус - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; соус «Барбекю» - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати біфштекс, рубаний фарш змішуємо з яйцем і спеціями, додаємо вустерширський соус, а потім доливаємо пів склянки пива так, щоб фарш став клейким. Наступний крок до ніжному біфштексу - відбивання м'ясної основи, так що не шкодуючи сил б'ємо ком фаршу про дно будь глибокого посуду раз 5-7 до однорідності.
Тепер справа за малим - сформувати біфштекси і обсмажити їх по 5 хвилин з кожної сторони.
Відмінним доповненням до класичного рубленому бургерів стане овочева основа, соус «Барбекю» і скибочку «Чеддера». Приємного апетиту!