Вернуться назад Распечатать

Рубаний біфштекс - рецепт

Рубаний біфштекс - рецепт
Біфштекс з рубленого м'яса - прабатько наших котлет і просто класика англійської кухні, завжди вважався повноцінним доповненням до будь-якого гарніру.
Чистий смак соковитого м'яса, яке, на відміну від котлетного фаршу, дійсно залишається по-справжньому соковитою, та ще й у поєднанні з традиційним топпінгом у вигляді яєчні-глазуньи - що може бути доречніше за щільним вечерею в холодну пору року?

Рубаний біфштекс з яловичини


Інгредієнти:

  • яловичина - 350 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вустерширський соус - 1 ч. ложка;

  • цибуля ріпчаста - 1/4 шт.;

  • хлібна крихта (м'яка) - 3/4 склянки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Найпростіший і традиційний рубаний біфштекс готується на основі яловичої вирізки наступним чином: м'ясо ретельно рубається ножем або спеціальним сокиркою. В окремій мисці яйце збивається з приправами і хлібної крихти, яка додає м'якості, соковитості і пористості біфштексів. Останнім додається ріпчасту або зелену цибулю. З вихідного кількості яловичини виходить два великих біфштекса завтовшки 15-2 см, кожен з яких необхідно обсмажити по 5-7 хвилин з обох сторін.
    Біфштекс, особливо рубаний, не прийнято готувати повністю, однак якщо ви боїтеся є м'ясо середньої прожарки, то можете сміливо пропекти їх в духовці ще 5 хвилин.
    Подавати рубаний біфштекс прийнято з яйцем і соліннями, однак ви можете доповнити його будь-яким гарніром на свій розсуд.

    Рубаний біфштекс з грибним соусом - рецепт


    Інгредієнти:
    Для біфштекса:

  • яловича вирізка - 700 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • цибуля шалот - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • петрушка - 1/4 пучка;

  • гірчиця зернова - 1/2 ч. ложки;

  • хлібна крихта - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1/4 ст;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка.


  • Для соусу:

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • гриби - 230 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • бульйон - 2 ст.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Рубане м'ясо і яйця збиваємо до однорідності. Доповнюємо фарш соусом, спеціями, рубаною петрушкою, часником і гірчицею. Для зв'язування в м'ясну основу також додають борошно, а для легкості і ніжності - хлібні крихти або розмочену паніровку з сухарів. Тепер залишилося сформувати наші біфштекси і обсмажити їх на вершковому маслі 3-4 хвилини з кожного боку.
    Жир, що залишився після смаження, зливаємо і кладемо на сковороду шматочок свіжого вершкового масла, на якому ми обсмажуємо гриби, приправивши їх спеціями і травами. Як тільки гриби стануть золотисто-коричневими - на сковороду підсипаємо борошно і обсмажуємо її близько 3 хвилин. Наступним в сковороду бульйон йде - його ми вливаємо тонкою цівкою, безперервно помішуючи грибну суміш. Даємо соусу загуснути близько 7-8 хвилин, поливаємо їм наші біфштекси і ставимо страву допекаться в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

    Рубаний біфштекс - рецепт для бургера


    Якщо ви вирішили влаштувати собі справжню фаст-фуд вечірку, то вам ніяк не обійтися без рецепта рубленого м'яса для бургера або сандвіча. Що ж, ми з радістю поділимося з вами оригінальним американським рецептом.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 230 г;

  • пиво - 1/2 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • чилі мелений - 1/2 ч. ложки;

  • коріандр, кмин, приправа для м'яса - по щіпці;

  • вустерширський соус - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • соус «Барбекю» - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рубаний біфштекс - рецепт

    Перед тим, як приготувати біфштекс, рубаний фарш змішуємо з яйцем і спеціями, додаємо вустерширський соус, а потім доливаємо пів склянки пива так, щоб фарш став клейким. Наступний крок до ніжному біфштексу - відбивання м'ясної основи, так що не шкодуючи сил б'ємо ком фаршу про дно будь глибокого посуду раз 5-7 до однорідності.
    Тепер справа за малим - сформувати біфштекси і обсмажити їх по 5 хвилин з кожної сторони.
    Відмінним доповненням до класичного рубленому бургерів стане овочева основа, соус «Барбекю» і скибочку «Чеддера». Приємного апетиту!