Соус барбекю - рецепт
Що б ви не зібралися готувати, свинячі чи реберця, курку або біфштекс, в соусі барбекю ці страви будуть ще більш смачними. Залишилося тільки розібратися, як приготувати соус барбекю.
Начебто б, чого простіше, подивилися склад і зробили соус з цих компонентів. А от нічого подібного! Варіантів приготування соусу барбекю безліч, від простого змішування готових соусів до серйозної роботи з овочами і прянощами. Як приготувати соус барбекю, яким із запропонованих нижче варіантів, вирішуйте самі.
Простий рецепт соусу барбекю
Інгредієнти:
кетчуп - 1/2 склянки;
коричневий цукор - 1/3 склянки;
яблучний оцет - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 2 ч. ложки;
вустерширський соус - 2 ч. ложки.
Приготування
Перемішуємо гарненько всі інгредієнти в мисці. Частина соусу можна використовувати при приготуванні м'ясних страв, решта соус краще вживати, поїдаючи основне блюдо.
Соус барбекю з прянощами
Інгредієнти:
цибуля - 1 шт.;
материнка - за смаком;
вершкове масло - 100 г;
часник - 1/2 зубчики;
подрібнена петрушка - 2 ст. ложки;
лимонний сік - за смаком;
мелений чорний перець - за смаком;
червоне вино - 250 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Нарізаємо великими шматочками цибулю, обсмажуємо на половині взятого вершкового масла до золотистого кольору. Додаємо роздавлений часник, материнку, перець, лимонний сік і сіль. Ставимо на малий вогонь на пару хвилин, додаємо вино і тримаємо на слабкому вогні ще 3-4 хвилини. Після додаємо вершкове масло і петрушку.
Соус барбекю «з димком»
Інгредієнти:
томатний соус - 500 г;
коричневий цукор - 1/4 склянки;
вустерширський соус - 1/4 склянки;
яблучний оцет - 1/4 склянки;
солодка гірчиця - 2 ст. ложки;
рідкий дим - 2 ч. ложки;
мед - 2 ст. ложки;
морська сіль - 1/2 ст. ложки;
чорний перець, часникова пудра, червоний солодкий перець, мелений корінь селери, цибулина пудра - за смаком.
Приготування
Кладемо в каструльку томатний соус, додаємо інші інгредієнти і добре все розмішуємо. Ставимо на малий вогонь і, продовжуючи заважати, варимо хвилин 7-15 поки консистенція не здасться вам потрібною. Якщо хочете зробити соус більш густим, можна додати трохи крохмалю, тільки не забувайте добре розмішувати, інакше соус вийде з грудочками.
Гострий соус барбекю
Інгредієнти:
помідори - 5 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
цибулина червона - 1 шт.;
сіль - за смаком;
часник - 2 зубчики;
червоний перець чилі - 1 шт.;
оцет бальзамічний - 2 ст. ложки;
цукор - 1 1/2 ст. ложки;
мелений чорний перець - за смаком;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Моєму помідори і ріжемо на половинки. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо часточками. Перець миємо, розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння. Складаємо всі овочі в миску, додаємо оцет, сіль, масло і цукор. Все добре перемішуємо. Викладаємо овочі на деко і ставимо на півгодини в розігріту до 180оС духовку. Після перекладаємо овочі в кухонний комбайн і подрібнюємо всі інгредієнти до однорідної маси, далі перекладаємо все в миску, додаємо томатну пасту і перчимо за смаком.
Оригінальний рецепт соусу барбекю
Інгредієнти:
вишня - 1/2 чашки;
соєвий соус - 2/3 чашки;
соус хойсин - 2/3 чашки;
коричневий цукор - 1/2 чашки;
сіль - 1 ч. ложка;
китайський порошок п'яти спецій - 1 1/2 ч. ложки;
паста з чорних бобів - 2 ч. ложки;
часник - 4 зубчики.
Приготування
Зубчики часнику подрібнюємо і висипаємо в каструлю. Вишню очищаємо від кісточок, подрібнюємо і кладемо в каструлю. Туди ж відправляємо всі інші інгредієнти і перемішуємо. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо 10 хвилин на малому вогні, поки соус не загусне до бажаної консистенції. Готовий соус охолоджуємо і подаємо до столу з м'ясним блюдом.
Начебто б, чого простіше, подивилися склад і зробили соус з цих компонентів. А от нічого подібного! Варіантів приготування соусу барбекю безліч, від простого змішування готових соусів до серйозної роботи з овочами і прянощами. Як приготувати соус барбекю, яким із запропонованих нижче варіантів, вирішуйте самі.
Простий рецепт соусу барбекю
Інгредієнти:
Приготування
Перемішуємо гарненько всі інгредієнти в мисці. Частина соусу можна використовувати при приготуванні м'ясних страв, решта соус краще вживати, поїдаючи основне блюдо.
Соус барбекю з прянощами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо великими шматочками цибулю, обсмажуємо на половині взятого вершкового масла до золотистого кольору. Додаємо роздавлений часник, материнку, перець, лимонний сік і сіль. Ставимо на малий вогонь на пару хвилин, додаємо вино і тримаємо на слабкому вогні ще 3-4 хвилини. Після додаємо вершкове масло і петрушку.
Соус барбекю «з димком»
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо в каструльку томатний соус, додаємо інші інгредієнти і добре все розмішуємо. Ставимо на малий вогонь і, продовжуючи заважати, варимо хвилин 7-15 поки консистенція не здасться вам потрібною. Якщо хочете зробити соус більш густим, можна додати трохи крохмалю, тільки не забувайте добре розмішувати, інакше соус вийде з грудочками.
Гострий соус барбекю
Інгредієнти:
Приготування
Моєму помідори і ріжемо на половинки. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо часточками. Перець миємо, розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння. Складаємо всі овочі в миску, додаємо оцет, сіль, масло і цукор. Все добре перемішуємо. Викладаємо овочі на деко і ставимо на півгодини в розігріту до 180оС духовку. Після перекладаємо овочі в кухонний комбайн і подрібнюємо всі інгредієнти до однорідної маси, далі перекладаємо все в миску, додаємо томатну пасту і перчимо за смаком.
Оригінальний рецепт соусу барбекю
Інгредієнти:
Приготування
Зубчики часнику подрібнюємо і висипаємо в каструлю. Вишню очищаємо від кісточок, подрібнюємо і кладемо в каструлю. Туди ж відправляємо всі інші інгредієнти і перемішуємо. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо 10 хвилин на малому вогні, поки соус не загусне до бажаної консистенції. Готовий соус охолоджуємо і подаємо до столу з м'ясним блюдом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для тефтелькою
Тефтелі традиційно подають в соусі, без цього прекрасного доповнення м'ясні кульки перетворяться в звичайні котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Соус для гамбургера
Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
Свинячі реберця барбекю
Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
Маринад для крилець
Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми