Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус барбекю - рецепт

Соус барбекю - рецепт

26-03-2015, 09:57
850
Соус барбекю - рецепт
Що б ви не зібралися готувати, свинячі чи реберця, курку або біфштекс, в соусі барбекю ці страви будуть ще більш смачними. Залишилося тільки розібратися, як приготувати соус барбекю.
Начебто б, чого простіше, подивилися склад і зробили соус з цих компонентів. А от нічого подібного! Варіантів приготування соусу барбекю безліч, від простого змішування готових соусів до серйозної роботи з овочами і прянощами. Як приготувати соус барбекю, яким із запропонованих нижче варіантів, вирішуйте самі.

Простий рецепт соусу барбекю
Інгредієнти:

  • кетчуп - 1/2 склянки;

  • коричневий цукор - 1/3 склянки;

  • яблучний оцет - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 2 ч. ложки;

  • вустерширський соус - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Перемішуємо гарненько всі інгредієнти в мисці. Частина соусу можна використовувати при приготуванні м'ясних страв, решта соус краще вживати, поїдаючи основне блюдо.
    Соус барбекю з прянощами
    Інгредієнти:

  • цибуля - 1 шт.;

  • материнка - за смаком;

  • вершкове масло - 100 г;

  • часник - 1/2 зубчики;

  • подрібнена петрушка - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - за смаком;

  • мелений чорний перець - за смаком;

  • червоне вино - 250 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Нарізаємо великими шматочками цибулю, обсмажуємо на половині взятого вершкового масла до золотистого кольору. Додаємо роздавлений часник, материнку, перець, лимонний сік і сіль. Ставимо на малий вогонь на пару хвилин, додаємо вино і тримаємо на слабкому вогні ще 3-4 хвилини. Після додаємо вершкове масло і петрушку.
    Соус барбекю «з димком»
    Інгредієнти:

  • томатний соус - 500 г;

  • коричневий цукор - 1/4 склянки;

  • вустерширський соус - 1/4 склянки;

  • яблучний оцет - 1/4 склянки;

  • солодка гірчиця - 2 ст. ложки;

  • рідкий дим - 2 ч. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • морська сіль - 1/2 ст. ложки;

  • чорний перець, часникова пудра, червоний солодкий перець, мелений корінь селери, цибулина пудра - за смаком.


  • Приготування
    Кладемо в каструльку томатний соус, додаємо інші інгредієнти і добре все розмішуємо. Ставимо на малий вогонь і, продовжуючи заважати, варимо хвилин 7-15 поки консистенція не здасться вам потрібною. Якщо хочете зробити соус більш густим, можна додати трохи крохмалю, тільки не забувайте добре розмішувати, інакше соус вийде з грудочками.
    Гострий соус барбекю
    Інгредієнти:

  • помідори - 5 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • цибулина червона - 1 шт.;

  • сіль - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • червоний перець чилі - 1 шт.;

  • оцет бальзамічний - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 1/2 ст. ложки;

  • мелений чорний перець - за смаком;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Моєму помідори і ріжемо на половинки. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо часточками. Перець миємо, розрізаємо навпіл і очищаємо від насіння. Складаємо всі овочі в миску, додаємо оцет, сіль, масло і цукор. Все добре перемішуємо. Викладаємо овочі на деко і ставимо на півгодини в розігріту до 180оС духовку. Після перекладаємо овочі в кухонний комбайн і подрібнюємо всі інгредієнти до однорідної маси, далі перекладаємо все в миску, додаємо томатну пасту і перчимо за смаком.
    Соус барбекю - рецепт

    Оригінальний рецепт соусу барбекю
    Інгредієнти:

  • вишня - 1/2 чашки;

  • соєвий соус - 2/3 чашки;

  • соус хойсин - 2/3 чашки;

  • коричневий цукор - 1/2 чашки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • китайський порошок п'яти спецій - 1 1/2 ч. ложки;

  • паста з чорних бобів - 2 ч. ложки;

  • часник - 4 зубчики.


  • Приготування
    Зубчики часнику подрібнюємо і висипаємо в каструлю. Вишню очищаємо від кісточок, подрібнюємо і кладемо в каструлю. Туди ж відправляємо всі інші інгредієнти і перемішуємо. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо її вміст до кипіння. Вогонь зменшуємо і варимо 10 хвилин на малому вогні, поки соус не загусне до бажаної консистенції. Готовий соус охолоджуємо і подаємо до столу з м'ясним блюдом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус для тефтелькою
    Соус для тефтелькою
    Тефтелі традиційно подають в соусі, без цього прекрасного доповнення м'ясні кульки перетворяться в звичайні котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
    Соус для гамбургера
    Соус для гамбургера
    Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
    Шашлик з креветок
    Шашлик з креветок
    Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
    Свинячі реберця барбекю
    Свинячі реберця барбекю
    Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка, запечена у фользі
    Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
    Маринад для крилець
    Маринад для крилець
    Крильця - прекрасна закуска до пива, і не тільки. І якими вони будуть на смак, залежить не тільки від якості м'яса, але і як їх замаринували. Ми