Біфштекс зі свинини
При дослівному перекладі з англійської біфштекс - це шматок яловичини, страви із смаженої яловичини. Але величезною популярністю в усьому світі користуються і біфштекси з свинини. Вони бувають з цілісного шматка м'яса, з рубленого м'яса, бувають добре прожареними, среднепрожаренними, а бувають - з кров'ю. Кілька рецептів приготування свинячого м'яса ми вам розповімо в цій статті.
Інгредієнти:
свинина (вирізка) - 05 кг;
масло соняшникова олія - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо розрізаємо на шматочки товщиною 25-3 см, злегка відбиваємо їх, перчимо за смаком, солити поки не потрібно. У сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо наші шматки м'яса і обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку по 2-3 хвилини. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і доводимо біфштекс до готовності протягом 10-12 хвилин. Солити його потрібно вже в самому кінці приготування. Готовність перевіряємо, проткнувши шматок м'яса ножем або виделкою, якщо виділяється прозорий сік, значить біфштекс готовий. Подаємо з картопляним пюре і свіжими овочами.
Щоб правильно приготувати біфштекс з кров'ю, потрібно знати деякі секрети його приготування. Їх ми вам відкриємо в цьому рецепті.
Інгредієнти:
свинина - 600 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Ріжемо м'ясо на порційні шматочки. В даному випадку товщина повинна бути менше, ніж у звичайному бифштексе. Достатньо 15-2 див. Злегка відбиваємо м'ясо, надаючи йому круглу форму. Тепер розігріваємо сковороду, цікавий момент - масло лити не треба. І на розжарену сковороду (краще використовувати чавунну) викладаємо підготовлені шматки м'яса. Обсмажуємо з кожного боку за півтори хвилини. Посипаємо сіллю і перцем. Подавати такий біфштекс потрібно обов'язково в гарячому вигляді. Холодним він втратить свій смак.
Інгредієнти:
свинина - 800 г;
жовтки - 2 шт.;
цибулина (невелика) - 1 шт.;
сир - 150 г;
вершкове масло - 50 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
олія - для смаження.
Приготування
Для приготування рубленого м'яса м'ясо нам потрібно подрібнити. Зробити це можна двома способами - або пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою, або подрібнити ножем. Вибирайте варіант, який вам здасться більш зручним. Цибулю також подрібнюємо. З'єднуємо м'ясо з цибулею, додаємо сирі жовтки 2 яєць (білки брати не рекомендується, щоб фарш не вийшов дуже рідким), розм'якшене вершкове масло і сіль з перцем за смаком. Все добре вимішуємо. Формуємо з отриманої маси круглі або овальні біфштекси. Вони повинні бути тонкими. Тепер сир нарізаємо пластинками. Беремо один біфштекс, кладемо на нього шматочок сиру і накриваємо другим біфштексом. Обсмажуємо їх на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до появи золотистої скоринки з двох сторін на сильному вогні. Потім вогонь зменшуємо і ще 15 хвилин смажимо до готовності. Такий біфштекс чудово поєднується з грінками з білого хліба і овочами.
Інгредієнти:
Для 2 порцій:
свинина - 400 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 40 г;
твердий сир - 60 г;
вершкове масло - 50 г;
томатний соус, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Готуємо м'ясо, ріжемо його на 2 шматки і злегка відбиваємо, посипаємо сіллю і перцем. Потім готуємо льєзон (кляр): яйце перемішуємо з молоком, додаємо натертий на дрібній тертці твердий сир. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, м'ясо мачає в льєзон і викладаємо на сковороду. Смажимо до утворення рум'яної скориночки з обох сторін. Подаємо до столу, поливши томатним соусом. Як гарнір можна використовувати варений рис.
Рецепт біфштекса з свинини
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо розрізаємо на шматочки товщиною 25-3 см, злегка відбиваємо їх, перчимо за смаком, солити поки не потрібно. У сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо наші шматки м'яса і обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку по 2-3 хвилини. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і доводимо біфштекс до готовності протягом 10-12 хвилин. Солити його потрібно вже в самому кінці приготування. Готовність перевіряємо, проткнувши шматок м'яса ножем або виделкою, якщо виділяється прозорий сік, значить біфштекс готовий. Подаємо з картопляним пюре і свіжими овочами.
Як правильно приготувати біфштекс з кров'ю?
Щоб правильно приготувати біфштекс з кров'ю, потрібно знати деякі секрети його приготування. Їх ми вам відкриємо в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо м'ясо на порційні шматочки. В даному випадку товщина повинна бути менше, ніж у звичайному бифштексе. Достатньо 15-2 див. Злегка відбиваємо м'ясо, надаючи йому круглу форму. Тепер розігріваємо сковороду, цікавий момент - масло лити не треба. І на розжарену сковороду (краще використовувати чавунну) викладаємо підготовлені шматки м'яса. Обсмажуємо з кожного боку за півтори хвилини. Посипаємо сіллю і перцем. Подавати такий біфштекс потрібно обов'язково в гарячому вигляді. Холодним він втратить свій смак.
Рубаний біфштекс зі свинини з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рубленого м'яса м'ясо нам потрібно подрібнити. Зробити це можна двома способами - або пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою, або подрібнити ножем. Вибирайте варіант, який вам здасться більш зручним. Цибулю також подрібнюємо. З'єднуємо м'ясо з цибулею, додаємо сирі жовтки 2 яєць (білки брати не рекомендується, щоб фарш не вийшов дуже рідким), розм'якшене вершкове масло і сіль з перцем за смаком. Все добре вимішуємо. Формуємо з отриманої маси круглі або овальні біфштекси. Вони повинні бути тонкими. Тепер сир нарізаємо пластинками. Беремо один біфштекс, кладемо на нього шматочок сиру і накриваємо другим біфштексом. Обсмажуємо їх на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до появи золотистої скоринки з двох сторін на сильному вогні. Потім вогонь зменшуємо і ще 15 хвилин смажимо до готовності. Такий біфштекс чудово поєднується з грінками з білого хліба і овочами.
Як приготувати біфштекс із свинини у льєзоні?
Інгредієнти:
Для 2 порцій:
Приготування
Готуємо м'ясо, ріжемо його на 2 шматки і злегка відбиваємо, посипаємо сіллю і перцем. Потім готуємо льєзон (кляр): яйце перемішуємо з молоком, додаємо натертий на дрібній тертці твердий сир. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, м'ясо мачає в льєзон і викладаємо на сковороду. Смажимо до утворення рум'яної скориночки з обох сторін. Подаємо до столу, поливши томатним соусом. Як гарнір можна використовувати варений рис.
Рекомендуємо добрі рецепти
Відбивні зі свинини в клярі
Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
Лангет з свинини
Лангет - це страва французького походження, що представляє собою тонкі шматочки м'яса, обсмажені в масло на сковороді. І зараз ми вам розповімо, як
Рубаний біфштекс - рецепт
Рубаний біфштекс - істинно англійське блюдо. Зробити його можна до абсолютно будь-якого гарніру, так що не сумнівайтеся і беріться за готування.
Біфштекс з яловичини
Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або
Біфштекс з фаршу
Сьогодні ми розглянемо ще один спосіб приготування ніжного і соковитого м'яса. Адже його можна готувати не тільки з свинини, яловичини, січеного
Біфштекс з яйцем
Біфштекс з яйцем - дуже смачне і ситне блюдо. Багато їли цю страву в кафе, ресторані, але мало хто готував його сам. Це, на перший погляд, просте