Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Біфштекс зі свинини

Біфштекс зі свинини

4-01-2015, 16:52
2 264
Біфштекс зі свинини
При дослівному перекладі з англійської біфштекс - це шматок яловичини, страви із смаженої яловичини. Але величезною популярністю в усьому світі користуються і біфштекси з свинини. Вони бувають з цілісного шматка м'яса, з рубленого м'яса, бувають добре прожареними, среднепрожаренними, а бувають - з кров'ю. Кілька рецептів приготування свинячого м'яса ми вам розповімо в цій статті.

Рецепт біфштекса з свинини


Інгредієнти:

  • свинина (вирізка) - 05 кг;

  • масло соняшникова олія - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо розрізаємо на шматочки товщиною 25-3 см, злегка відбиваємо їх, перчимо за смаком, солити поки не потрібно. У сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо наші шматки м'яса і обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку по 2-3 хвилини. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і доводимо біфштекс до готовності протягом 10-12 хвилин. Солити його потрібно вже в самому кінці приготування. Готовність перевіряємо, проткнувши шматок м'яса ножем або виделкою, якщо виділяється прозорий сік, значить біфштекс готовий. Подаємо з картопляним пюре і свіжими овочами.

    Як правильно приготувати біфштекс з кров'ю?


    Щоб правильно приготувати біфштекс з кров'ю, потрібно знати деякі секрети його приготування. Їх ми вам відкриємо в цьому рецепті.
    Інгредієнти:

  • свинина - 600 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ріжемо м'ясо на порційні шматочки. В даному випадку товщина повинна бути менше, ніж у звичайному бифштексе. Достатньо 15-2 див. Злегка відбиваємо м'ясо, надаючи йому круглу форму. Тепер розігріваємо сковороду, цікавий момент - масло лити не треба. І на розжарену сковороду (краще використовувати чавунну) викладаємо підготовлені шматки м'яса. Обсмажуємо з кожного боку за півтори хвилини. Посипаємо сіллю і перцем. Подавати такий біфштекс потрібно обов'язково в гарячому вигляді. Холодним він втратить свій смак.

    Рубаний біфштекс зі свинини з сиром


    Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • жовтки - 2 шт.;

  • цибулина (невелика) - 1 шт.;

  • сир - 150 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Для приготування рубленого м'яса м'ясо нам потрібно подрібнити. Зробити це можна двома способами - або пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою, або подрібнити ножем. Вибирайте варіант, який вам здасться більш зручним. Цибулю також подрібнюємо. З'єднуємо м'ясо з цибулею, додаємо сирі жовтки 2 яєць (білки брати не рекомендується, щоб фарш не вийшов дуже рідким), розм'якшене вершкове масло і сіль з перцем за смаком. Все добре вимішуємо. Формуємо з отриманої маси круглі або овальні біфштекси. Вони повинні бути тонкими. Тепер сир нарізаємо пластинками. Беремо один біфштекс, кладемо на нього шматочок сиру і накриваємо другим біфштексом. Обсмажуємо їх на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до появи золотистої скоринки з двох сторін на сильному вогні. Потім вогонь зменшуємо і ще 15 хвилин смажимо до готовності. Такий біфштекс чудово поєднується з грінками з білого хліба і овочами.

    Як приготувати біфштекс із свинини у льєзоні?


    Інгредієнти:
    Для 2 порцій:

  • свинина - 400 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • молоко - 40 г;

  • твердий сир - 60 г;
  • Біфштекс зі свинини

  • вершкове масло - 50 г;

  • томатний соус, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Готуємо м'ясо, ріжемо його на 2 шматки і злегка відбиваємо, посипаємо сіллю і перцем. Потім готуємо льєзон (кляр): яйце перемішуємо з молоком, додаємо натертий на дрібній тертці твердий сир. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, м'ясо мачає в льєзон і викладаємо на сковороду. Смажимо до утворення рум'яної скориночки з обох сторін. Подаємо до столу, поливши томатним соусом. Як гарнір можна використовувати варений рис.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Відбивні зі свинини в клярі
    Відбивні зі свинини в клярі
    Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
    Лангет з свинини
    Лангет з свинини
    Лангет - це страва французького походження, що представляє собою тонкі шматочки м'яса, обсмажені в масло на сковороді. І зараз ми вам розповімо, як
    Рубаний біфштекс - рецепт
    Рубаний біфштекс - рецепт
    Рубаний біфштекс - істинно англійське блюдо. Зробити його можна до абсолютно будь-якого гарніру, так що не сумнівайтеся і беріться за готування.
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини
    Біфштекс з яловичини - ще один різновид популярного страви. Якщо ви не любите свинину і вважаєте, що біфштекс повинен складатися не з фаршу або
    Біфштекс з фаршу
    Біфштекс з фаршу
    Сьогодні ми розглянемо ще один спосіб приготування ніжного і соковитого м'яса. Адже його можна готувати не тільки з свинини, яловичини, січеного
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем
    Біфштекс з яйцем - дуже смачне і ситне блюдо. Багато їли цю страву в кафе, ресторані, але мало хто готував його сам. Це, на перший погляд, просте