При дослівному перекладі з англійської біфштекс - це шматок яловичини, страви із смаженої яловичини. Але величезною популярністю в усьому світі користуються і біфштекси з свинини. Вони бувають з цілісного шматка м'яса, з рубленого м'яса, бувають добре прожареними, среднепрожаренними, а бувають - з кров'ю. Кілька рецептів приготування свинячого м'яса ми вам розповімо в цій статті.
Рецепт біфштекса з свинини
Інгредієнти: свинина (вирізка) - 05 кг; масло соняшникова олія - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо розрізаємо на шматочки товщиною 25-3 см, злегка відбиваємо їх, перчимо за смаком, солити поки не потрібно. У сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо наші шматки м'яса і обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку по 2-3 хвилини. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і доводимо біфштекс до готовності протягом 10-12 хвилин. Солити його потрібно вже в самому кінці приготування. Готовність перевіряємо, проткнувши шматок м'яса ножем або виделкою, якщо виділяється прозорий сік, значить біфштекс готовий. Подаємо з картопляним пюре і свіжими овочами.
Як правильно приготувати біфштекс з кров'ю?
Щоб правильно приготувати біфштекс з кров'ю, потрібно знати деякі секрети його приготування. Їх ми вам відкриємо в цьому рецепті.
Інгредієнти: свинина - 600 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Ріжемо м'ясо на порційні шматочки. В даному випадку товщина повинна бути менше, ніж у звичайному бифштексе. Достатньо 15-2 див. Злегка відбиваємо м'ясо, надаючи йому круглу форму. Тепер розігріваємо сковороду, цікавий момент - масло лити не треба. І на розжарену сковороду (краще використовувати чавунну) викладаємо підготовлені шматки м'яса. Обсмажуємо з кожного боку за півтори хвилини. Посипаємо сіллю і перцем. Подавати такий біфштекс потрібно обов'язково в гарячому вигляді. Холодним він втратить свій смак.
Рубаний біфштекс зі свинини з сиром
Інгредієнти: свинина - 800 г; жовтки - 2 шт.; цибулина (невелика) - 1 шт.; сир - 150 г; вершкове масло - 50 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком; олія - для смаження. Приготування Для приготування рубленого м'яса м'ясо нам потрібно подрібнити. Зробити це можна двома способами - або пропустити через м'ясорубку з крупною решіткою, або подрібнити ножем. Вибирайте варіант, який вам здасться більш зручним. Цибулю також подрібнюємо. З'єднуємо м'ясо з цибулею, додаємо сирі жовтки 2 яєць (білки брати не рекомендується, щоб фарш не вийшов дуже рідким), розм'якшене вершкове масло і сіль з перцем за смаком. Все добре вимішуємо. Формуємо з отриманої маси круглі або овальні біфштекси. Вони повинні бути тонкими. Тепер сир нарізаємо пластинками. Беремо один біфштекс, кладемо на нього шматочок сиру і накриваємо другим біфштексом. Обсмажуємо їх на сковороді з добре розігрітою рослинною олією до появи золотистої скоринки з двох сторін на сильному вогні. Потім вогонь зменшуємо і ще 15 хвилин смажимо до готовності. Такий біфштекс чудово поєднується з грінками з білого хліба і овочами.
Як приготувати біфштекс із свинини у льєзоні?
Інгредієнти: Для 2 порцій:
свинина - 400 г; яйця - 2 шт.; молоко - 40 г; твердий сир - 60 г; вершкове масло - 50 г; томатний соус, сіль, перець - за смаком. Приготування Готуємо м'ясо, ріжемо його на 2 шматки і злегка відбиваємо, посипаємо сіллю і перцем. Потім готуємо льєзон (кляр): яйце перемішуємо з молоком, додаємо натертий на дрібній тертці твердий сир. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, м'ясо мачає в льєзон і викладаємо на сковороду. Смажимо до утворення рум'яної скориночки з обох сторін. Подаємо до столу, поливши томатним соусом. Як гарнір можна використовувати варений рис.