Багато господинь вважають, що достатньо просто добре просмажити м'ясо, і воно буде смачним і ніжним. Однак приготувати м'ясо - це ціле мистецтво, яке вимагає особливого уміння і підходу. Перегріваючи м'ясо, ми втратимо всі його корисні властивості і первісний смак. Ось, наприклад, яловичину потрібно готувати в духовці більше години. Давайте розглянемо з вами цікавий і смачний рецепт приготування яловичини під сиром запеченої в духовці.
Яловичина, запечена з сиром
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 500 г; сир - 150 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; майонез - 250 мл; лавровий лист - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Беремо м'якоть яловичини і відварюємо в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і перцю горошком. Потім охолоджуємо бульйон, дістаємо м'ясо, обсушуємо і нарізаємо однаковими порційними шматочками. Трохи відбиваємо кожен шматок і кладемо на змащений маслом деко.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо на сковороді приблизно 3 хвилини. Солимо і перчимо за смаком. Потім беремо сир, краще твердих сортів, і нарізаємо рівними скибочками. Тепер на кожен шматочок м'яса викладаємо обсмажені цибулю, скибочка сиру і змащуємо зверху майонезом. Ставимо деко в духовку, розігріту до 180° на 10 хвилин до утворення золотистої і рум'яної скоринки.
Як гарнір до яловичини під сиром добре підійдуть свіжі або мариновані овочі.
Яловичина з сиром у сметані
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 500 г; сир - 100 г; сметана - 100 г; сіль і спеції - за смаком. Приготування М'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Гарненько відбиваємо і обсмажуємо на розпеченій сковороді приблизно 10 хвилин. Сир натираємо на крупній тертці, додаємо сметану і ретельно перемішуємо. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо шматочки яловичини і поливають сметанним соусом, відправляємо в духовку на 15 хвилин. Дуже смачне і швидке блюдо готове!