М'ясо під майонезом в духовці
М'ясо з майонезом є приголомшливо смачною, ситною і самостійною стравою. Його приготування не вимагає багато зусиль і часу. А подавати страву можна з салатом зі свіжих овочів і зеленню.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
майонез - 250 мл;
винний оцет - 3 ст. ложки;
кип'ячена вода - 3 ст. ложки;
сир твердий - 400 г;
зелень кропу, петрушки - за бажанням;
сіль, перець.
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Злегка відбиваємо кожен шматочок кухонним молотком, солимо і перчимо м'ясо з обох сторін за смаком. Потім залишаємо свинину на кілька годин маринуватися, ставимо в холодильник, щоб вона стала більш м'якою та запашної.
А цим часом готуємо поки цибуля: очищаємо його від лушпиння, шаткуємо півкільцями і на 5 хвилин заливаємо крутим окропом. Потім обережно зливаємо воду і замочуємо його на 30 хвилин у розчині, приготовленому з оцту і води. Далі беремо вогнетривке блюдо і змащуємо його гарненько невеликим шматочком вершкового масла. Тепер викладаємо на дно форми м'ясо так, щоб шматочки щільно лежали один до одного, але в один шар. Зверху кладемо замариновані кільця цибулі, змащуємо все це майонезом м'ясо і ставимо в духовку.
Випікаємо страву протягом години при температурі 200 градусів. Хвилин за 10 до кінця приготування, дістаємо м'ясо, посипаємо зверху великою кількістю тертого сиру, зелень кропу і знову відправляємо форму в духовку. Готовність страви перевіряємо як зазвичай, проткнувши шматочок свинини виделкою. М'ясо під майонезом подаємо до столу до будь-яких страв, але особливо воно добре поєднується з смаженою картоплею . Можна використовувати в якості більш легкого варіанту гарнір зі свіжих або запечених овочів. До речі, м'ясо можна попередньо замаринувати в майонезі.
М'ясо під майонезом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Злегка відбиваємо кожен шматочок кухонним молотком, солимо і перчимо м'ясо з обох сторін за смаком. Потім залишаємо свинину на кілька годин маринуватися, ставимо в холодильник, щоб вона стала більш м'якою та запашної.
А цим часом готуємо поки цибуля: очищаємо його від лушпиння, шаткуємо півкільцями і на 5 хвилин заливаємо крутим окропом. Потім обережно зливаємо воду і замочуємо його на 30 хвилин у розчині, приготовленому з оцту і води. Далі беремо вогнетривке блюдо і змащуємо його гарненько невеликим шматочком вершкового масла. Тепер викладаємо на дно форми м'ясо так, щоб шматочки щільно лежали один до одного, але в один шар. Зверху кладемо замариновані кільця цибулі, змащуємо все це майонезом м'ясо і ставимо в духовку.
Випікаємо страву протягом години при температурі 200 градусів. Хвилин за 10 до кінця приготування, дістаємо м'ясо, посипаємо зверху великою кількістю тертого сиру, зелень кропу і знову відправляємо форму в духовку. Готовність страви перевіряємо як зазвичай, проткнувши шматочок свинини виделкою. М'ясо під майонезом подаємо до столу до будь-яких страв, але особливо воно добре поєднується з смаженою картоплею . Можна використовувати в якості більш легкого варіанту гарнір зі свіжих або запечених овочів. До речі, м'ясо можна попередньо замаринувати в майонезі.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
Свинина з грибами в духовці
Для ситного і повноцінного вечері чудово підійде м'ясо з грибами. Таке блюдо можна приготувати до приходу гостей і для романтичної вечері при
Курячі ніжки в майонезі - рецепт
Курячі ніжки в майонезі - ароматне і смачне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: відварного рису, макаронів, гречки, овочів. Давайте розглянемо
М'ясо з грибами і сиром
М'ясо з грибами і сиром відмінно поєднується, як в гарячих стравах, так і в різних закусках. У нашій статті пропонуємо вам ознайомитися з деякими
Баклажани з майонезом і часником
Баклажани не володіють своїм власним смаком, але з них можна приготувати пікантну і смачну закуску - баклажани з майонезом і часником. Пропонуємо
Ескалоп з свинини в духовці
Ескалоп - це ніжне блюдо з вирізки. Сьогодні ми поговоримо про способи приготування свинячого ескалопи в духовці, щоб м'ясо вийшло не тільки смачним