М'ясо з майонезом є приголомшливо смачною, ситною і самостійною стравою. Його приготування не вимагає багато зусиль і часу. А подавати страву можна з салатом зі свіжих овочів і зеленню.
М'ясо під майонезом і сиром
Інгредієнти: свинина - 500 г; цибулина - 1 шт.; майонез - 250 мл; винний оцет - 3 ст. ложки; кип'ячена вода - 3 ст. ложки; сир твердий - 400 г; зелень кропу, петрушки - за бажанням; сіль, перець. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі скибочки. Злегка відбиваємо кожен шматочок кухонним молотком, солимо і перчимо м'ясо з обох сторін за смаком. Потім залишаємо свинину на кілька годин маринуватися, ставимо в холодильник, щоб вона стала більш м'якою та запашної.
А цим часом готуємо поки цибуля: очищаємо його від лушпиння, шаткуємо півкільцями і на 5 хвилин заливаємо крутим окропом. Потім обережно зливаємо воду і замочуємо його на 30 хвилин у розчині, приготовленому з оцту і води. Далі беремо вогнетривке блюдо і змащуємо його гарненько невеликим шматочком вершкового масла. Тепер викладаємо на дно форми м'ясо так, щоб шматочки щільно
лежали один до одного, але в один шар. Зверху кладемо замариновані кільця цибулі, змащуємо все це майонезом м'ясо і ставимо в духовку.
Випікаємо страву протягом години при температурі 200 градусів. Хвилин за 10 до кінця приготування, дістаємо м'ясо, посипаємо зверху великою кількістю тертого сиру, зелень кропу і знову відправляємо форму в духовку. Готовність страви перевіряємо як зазвичай, проткнувши шматочок свинини виделкою. М'ясо під майонезом подаємо до столу до будь-яких страв, але особливо воно добре поєднується з смаженою картоплею . Можна використовувати в якості більш легкого варіанту гарнір зі свіжих або запечених овочів. До речі, м'ясо можна попередньо замаринувати в майонезі.