Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ескалоп з свинини в духовці

Ескалоп з свинини в духовці

5-01-2015, 10:35
1 215
Ескалоп з свинини в духовці
Ескалоп - це рівна, круглий і тонкий шматочок м'яса, який обсмажується або запікається з двох сторін. В якості гарніру до нього чудово підійде все те, що поєднується з м'ясом: гречка, картопля, рис, макарони. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати ескалоп в духовці і порадувати своїх близьких цим чудовим блюдом.

Ескалоп з свинини в духовці


Інгредієнти:

  • свинина - 600 г;

  • сир твердих сортів - 80 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • рослинна олія;

  • зелень петрушки, листя салату для прикраси;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування ескалопи в духовці свинину гарненько промиваємо, обсушуємо, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Після цього їх трохи відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Далі кожен шматочок м'яса обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії, приблизно протягом 2 хвилин.
    Тим часом натираємо на дрібній тертці сир, додаємо до нього панірувальні сухарі, подрібнений часник і трохи рослинного масла. Все ретельно перемішуємо і кладемо яєчний жовток. Після цього змащуємо деко олією, викладаємо на нього обсмажені ескалопи, а зверху змащуємо м'ясо раніше приготовленою сумішшю. Відправляємо деко в духовку і випікаємо ескалопи протягом 15 хвилин при температурі 200°С. При подачі на стіл прикрашаємо блюдо свіжими листям салату і зеленню петрушки.

    Рецепт свинячого ескалопи з помідорами


    Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • помідор - 1 шт.;

  • зелень петрушки - за смаком;

  • винний оцет - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Беремо свинину, промиваємо, обсушуємо, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Після цього гарненько відбиваємо м'ясо, солимо і перчимо. У мисці змішуємо олію і винний оцет, трохи додаємо сіль. Получившимся маринадом змащуємо кожен шматочок м'яса і прибираємо на 2 години в холодильник. Потім ескалопи обсмажуємо на сковороді, але тільки з одного боку. Помідори миємо й нарізаємо кружальцями, сир - тонкими пластинками. Обсмажене м'ясо перекладаємо у форму для випічки, зверху кладемо помідори і сир. Відправляємо все в духовку і чекаємо, поки сир повністю не розплавиться. Перед подачею до столу посипаємо блюдо подрібненою петрушкою.

    Свинячі ескалопи з грибами в духовці


    Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • білий хліб - 100 г;

  • свіжі печериці - 200 г;

  • вершкове масло - 80 г;

  • томатний соус - 250 мл;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень кропу - за бажанням;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати ескалоп з свинини з грибами? Для цього беремо м'ясо, ретельно промиваємо, обсушуємо, а потім нарізаємо шматочками товщиною приблизно 15 см.
    Ескалоп з свинини в духовці
    Після цього свинину злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком. Кожен шматочок м'яса трохи обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії до появи блідо золотистої скоринки. Потім беремо форму для запікання, кладемо невеликий шматочок вершкового масла, перекладаємо наші шматочки обсмаженого м'яса. Зверху викладаємо порізані пластинами гриби, видавлений через прес часник і заливаємо все томатним соусом або пастою. Ставимо в розігріту до 180° духовку і випікаємо протягом 30 хвилин до повної готовності. Цим часом білий хліб нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на вершковому маслі. Викладаємо їх красиве блюдо, зверху кладемо ескалопи і поливаємо соусом з грибів. Кріп дрібно ріжемо і посипаємо їм готову страву. Ось і все, ескалоп з свинини з грибами готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо по-французьки з свинини
    М'ясо по-французьки з свинини
    Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
    Свинина з грибами в духовці
    Свинина з грибами в духовці
    Для ситного і повноцінного вечері чудово підійде м'ясо з грибами. Таке блюдо можна приготувати до приходу гостей і для романтичної вечері при
    Як приготувати ескалоп з свинини?
    Як приготувати ескалоп з свинини?
    Якщо ви шукайте хороший рецепт ескалопи з свинини, то ви на правильному шляху. Готувати це блюдо зовсім нескладно, однак є свої нюанси. Хочете
    М'ясо під майонезом в духовці
    М'ясо під майонезом в духовці
    М'ясо під майонезом - це приголомшливо смачне, ситне і самостійне страву. І готувати його досить просто. А подавати його до столу можна практично з
    Свинячі рулетики з баклажанів
    Свинячі рулетики з баклажанів
    Свинячі рулетики з баклажанів - чудова оригінальна закуска до свята, яка неодмінно сподобається вашим гостям. А приготувати її не складе великої
    Ескалоп з індички - рецепт
    Ескалоп з індички - рецепт
    Стежите за своєю фігурою? Тоді ви точно знаєте багато страв з індички. Ми пропонуємо вам вивчити ще одне - ескалоп. Це ніжне м'ясо готується дуже