Як приготувати ескалоп з свинини?
Смажене м'ясо має безліч різноманітних назв: ростбіф, котлета, шніцель, ескалоп, стейк. І кожне з цих страв має свої нюанси приготування. Якісь шматочки м'яса відбиваються, якісь ні, в деяких рецептах використовують паніровку з сухарів, в інших - обкачують у борошні. Що ж таке «ескалоп» і як його приготувати, наприклад, зі свинини? Ескалоп, по суті - це шматочок м'яса, нарізані поперек волокон з вирізки або інший м'ясистої частини, найчастіше округлої форми. М'ясо нарізати товщиною не більше 1 см, дуже добре відбивається і обсмажується на сковороді без панірування, або на грилі.
Нарешті, ви купили шматочки апетитною вирізки і, навіть, вся сім'я попереджена, що ввечері їх чекає нове блюдо на вечерю. Як же приготувати свинячий ескалоп? Дуже просто: враховуючи, що кожен порційний шматочок м'яса відбивається до товщини 05 см, не більше, значить, смажиться м'ясо досить швидко - близько 4-5 хвилин з кожного боку. Так що, давайте візьмемо сапу, нагріємо сковорідку і приготуємо соковитий свинячий ескалоп.
Інгредієнти:
свинина (2 шматка) - 400 г;
часник - 1-2 зубчики;
лимон - 1 скибочка;
спеції - за смаком.
Приготування
Шматочки свинини добре відбиваємо, щоб їх товщина стала близько 05 см, солимо і перчимо з обох сторін. Видавлюємо часник в піалу, змішуємо його з лимонним соком, потім змащуємо отриманою сумішшю м'ясо і залишаємо його промаринуватися хвилин 30. Перед смаженням знімаємо серветкою залишки часнику, щоб він не пригорів, і викладаємо свинячий ескалоп на добре розігріту сковорідку. З кожної сторони обсмажуємо 3-4 хвилини до утворення скоринки. Сервірувати можете з тушкованими або відварними овочами, рисом, смаженою картоплею.
Не обов'язково готувати м'ясо в чистому вигляді, ви можете внести трохи різноманітності в блюдо. У цьому рецепті ми розповімо вам, як посмажити ескалоп з свинини з грибами. Краще всього підійдуть білі гриби, але, через брак їх можна використовувати печериці.
Інгредієнти:
свинина (2 шматка) - 400 г;
гриби - 150 г;
томатна паста - 30 г;
помідори - 4 шт.;
зелень петрушки - за смаком;
спеції - за смаком.
Приготування
Відбиваємо шматочки свинини сапкою, солимо і перчимо з обох сторін, потім обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією до утворення рум'яної скоринки. Гриби відварюємо в підсоленій воді. Потім викладаємо ескалопи на тарілку, а на сковороду вливаємо грибного бульйону (жир не зливаємо) і кип'ятимо близько 5-7 хвилин. Після цього, додаємо розведену водою томатну пасту, очищені від шкірки і нарізані помідори, свинячі ескалопи, всі разом тушкуємо 5 хвилин. При подачі на стіл, на кожен ескалоп викладаємо прогріті гриби.
Будь-яке м'ясне блюдо просить того, щоб подавати до нього побільше овочів. Ви можете спробувати приготувати ескалоп з помідорами. До нього чудово як гарнір підійдуть відварну або смажену картоплю, рис, макарони.
Інгредієнти:
свинина (2 шматка) - 400 г;
сир - 50 г;
помідори - 3 шт.;
рослинна олія - за смаком;
спеції - за смаком.
Приготування
Для приготування ескалопи спочатку добре відіб'ємо м'ясо, посолити і поперчити. Помідори нарізаємо тоненькими кільцями. На сковороді нагріваємо олію, кожен шматочок м'яса обсмажуємо з двох сторін, потім викладаємо зверху шматочки помідорів і присипаємо натертим сиром. Накриваємо сковорідку кришкою і 2-3 хвилини витримуємо - сир повинен розплавитися. Подавати на стіл гарячим.
Ескалоп з свинини - простий рецепт
Нарешті, ви купили шматочки апетитною вирізки і, навіть, вся сім'я попереджена, що ввечері їх чекає нове блюдо на вечерю. Як же приготувати свинячий ескалоп? Дуже просто: враховуючи, що кожен порційний шматочок м'яса відбивається до товщини 05 см, не більше, значить, смажиться м'ясо досить швидко - близько 4-5 хвилин з кожного боку. Так що, давайте візьмемо сапу, нагріємо сковорідку і приготуємо соковитий свинячий ескалоп.
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки свинини добре відбиваємо, щоб їх товщина стала близько 05 см, солимо і перчимо з обох сторін. Видавлюємо часник в піалу, змішуємо його з лимонним соком, потім змащуємо отриманою сумішшю м'ясо і залишаємо його промаринуватися хвилин 30. Перед смаженням знімаємо серветкою залишки часнику, щоб він не пригорів, і викладаємо свинячий ескалоп на добре розігріту сковорідку. З кожної сторони обсмажуємо 3-4 хвилини до утворення скоринки. Сервірувати можете з тушкованими або відварними овочами, рисом, смаженою картоплею.
Ескалоп з грибами
Не обов'язково готувати м'ясо в чистому вигляді, ви можете внести трохи різноманітності в блюдо. У цьому рецепті ми розповімо вам, як посмажити ескалоп з свинини з грибами. Краще всього підійдуть білі гриби, але, через брак їх можна використовувати печериці.
Інгредієнти:
Приготування
Відбиваємо шматочки свинини сапкою, солимо і перчимо з обох сторін, потім обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією до утворення рум'яної скоринки. Гриби відварюємо в підсоленій воді. Потім викладаємо ескалопи на тарілку, а на сковороду вливаємо грибного бульйону (жир не зливаємо) і кип'ятимо близько 5-7 хвилин. Після цього, додаємо розведену водою томатну пасту, очищені від шкірки і нарізані помідори, свинячі ескалопи, всі разом тушкуємо 5 хвилин. При подачі на стіл, на кожен ескалоп викладаємо прогріті гриби.
Ескалоп з свинини з помідорами
Будь-яке м'ясне блюдо просить того, щоб подавати до нього побільше овочів. Ви можете спробувати приготувати ескалоп з помідорами. До нього чудово як гарнір підійдуть відварну або смажену картоплю, рис, макарони.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування ескалопи спочатку добре відіб'ємо м'ясо, посолити і поперчити. Помідори нарізаємо тоненькими кільцями. На сковороді нагріваємо олію, кожен шматочок м'яса обсмажуємо з двох сторін, потім викладаємо зверху шматочки помідорів і присипаємо натертим сиром. Накриваємо сковорідку кришкою і 2-3 хвилини витримуємо - сир повинен розплавитися. Подавати на стіл гарячим.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
Відбивні зі свинини в клярі
Любите готувати відбивні зі свинини, але звичні рецепти вже набридли? Тоді ми підкажемо вам, як урізноманітнити це просте блюдо і що приготувати до
Свинина - рецепти на сковороді
Свинина, приготована на сковороді - це, без перебільшення, чудове блюдо. Зараз розповімо кілька рецептів, як оригінально і смачно посмажити свиняче
Фрікасе з курки з грибами
Фрікасе - це французька страва, яке увійшло в ужиток при Наполеоні. Саме після схвалення страви імператором і стали з'являтися різні рецепти страви.
Ескалоп з індички - рецепт
Стежите за своєю фігурою? Тоді ви точно знаєте багато страв з індички. Ми пропонуємо вам вивчити ще одне - ескалоп. Це ніжне м'ясо готується дуже
Ескалоп з свинини в духовці
Ескалоп - це ніжне блюдо з вирізки. Сьогодні ми поговоримо про способи приготування свинячого ескалопи в духовці, щоб м'ясо вийшло не тільки смачним