Смажене м'ясо має безліч різноманітних назв: ростбіф, котлета, шніцель, ескалоп, стейк. І кожне з цих страв має свої нюанси приготування. Якісь шматочки м'яса відбиваються, якісь ні, в деяких рецептах використовують паніровку з сухарів, в інших - обкачують у борошні. Що ж таке «ескалоп» і як його приготувати, наприклад, зі свинини? Ескалоп, по суті - це шматочок м'яса, нарізані поперек волокон з вирізки або інший м'ясистої частини, найчастіше округлої форми. М'ясо нарізати товщиною не більше 1 см, дуже добре відбивається і обсмажується на сковороді без панірування, або на грилі.
Ескалоп з свинини - простий рецепт
Нарешті, ви купили шматочки апетитною вирізки і, навіть, вся сім'я попереджена, що ввечері їх чекає нове блюдо на вечерю. Як же приготувати свинячий ескалоп? Дуже просто: враховуючи, що кожен порційний шматочок м'яса відбивається до товщини 05 см, не більше, значить, смажиться м'ясо досить швидко - близько 4-5 хвилин з кожного боку. Так що, давайте візьмемо сапу, нагріємо сковорідку і приготуємо соковитий свинячий ескалоп.
Інгредієнти: свинина (2 шматка) - 400 г; часник - 1-2 зубчики; лимон - 1 скибочка; спеції - за смаком. Приготування Шматочки свинини добре відбиваємо, щоб їх товщина стала близько 05 см, солимо і перчимо з обох сторін. Видавлюємо часник в піалу, змішуємо його з лимонним соком, потім змащуємо отриманою сумішшю м'ясо і залишаємо його промаринуватися хвилин 30. Перед смаженням знімаємо серветкою залишки часнику, щоб він не пригорів, і викладаємо свинячий ескалоп на добре розігріту сковорідку. З кожної сторони обсмажуємо 3-4 хвилини до утворення скоринки. Сервірувати можете з тушкованими або відварними овочами, рисом, смаженою картоплею.
Ескалоп з грибами
Не обов'язково готувати м'ясо в чистому вигляді, ви можете внести трохи різноманітності в блюдо. У цьому рецепті ми розповімо вам, як посмажити ескалоп з свинини з грибами. Краще всього підійдуть білі гриби, але, через брак їх можна використовувати печериці.
Інгредієнти: свинина (2 шматка) - 400 г; гриби - 150 г; томатна паста - 30 г; помідори - 4 шт.; зелень петрушки - за смаком; спеції - за смаком. Приготування Відбиваємо шматочки свинини сапкою, солимо і перчимо з обох сторін, потім обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією до утворення рум'яної скоринки. Гриби відварюємо в підсоленій воді. Потім викладаємо ескалопи на тарілку, а на сковороду вливаємо грибного бульйону (жир не зливаємо) і кип'ятимо близько 5-7 хвилин. Після цього, додаємо розведену водою томатну пасту, очищені від шкірки і нарізані помідори, свинячі ескалопи, всі разом тушкуємо 5 хвилин. При подачі на стіл, на кожен ескалоп викладаємо прогріті гриби.
Ескалоп з свинини з помідорами
Будь-яке м'ясне блюдо просить того, щоб подавати до нього побільше овочів. Ви можете спробувати приготувати ескалоп з помідорами. До нього чудово як гарнір підійдуть відварну або смажену картоплю, рис, макарони.
Інгредієнти: свинина (2 шматка) - 400 г; сир - 50 г; помідори - 3 шт.; рослинна олія - за смаком; спеції - за смаком. Приготування Для приготування ескалопи спочатку добре відіб'ємо м'ясо, посолити і поперчити. Помідори нарізаємо тоненькими кільцями. На сковороді нагріваємо олію, кожен шматочок м'яса обсмажуємо з двох сторін, потім викладаємо зверху шматочки помідорів і присипаємо натертим сиром. Накриваємо сковорідку кришкою і 2-3 хвилини витримуємо - сир повинен розплавитися. Подавати на стіл гарячим.