» » Чашушулі з баранини

Чашушулі з баранини

Чашушулі з баранини
Чашушулі - традиційне блюдо грузинської кухні, саме слово в точному перекладі на російську мову означає буквально «тушковане м'ясо». Звичайно чашушулі готують з телятини чи яловичини, але можна і з баранини.
Розповімо, як приготувати смачне чашушулі з баранини. Вибирайте свіже нежирне м'ясо, бажано, від молодого тварини. Інші продукти повинні бути свіжими. Ні в якому разі не використовуйте сульфитированное вино. Перед приготуванням нарізане м'ясо буде корисно замаринувати, наприклад, в лимонному і/або гранатовому соку . Можна також додати в маринад крупно нарізаний часник, тільки перед приготуванням шматочки часнику треба буде ретельно вибрати.

Смачне чашушулі з баранини


Інгредієнти:

  • баранина - близько 800 м;

  • ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;

  • вершкове масло натуральне - близько 25-50 г, можна топлене;

  • суміш сухих спецій хмелі-сунелі;

  • помідори свіжі стиглі щільні - 2-4 шт.;

  • перець солодкий - 1-2 шт.;

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • столове червоне вино несульфитированное;

  • сіль;

  • червоний перець;

  • багато зелені (петрушка, кінза, естрагон, базилік, розмарин, орегано, майоран).


  • Приготування
    Підготовлене м'ясо (тобто, нарізане невеликими шматочками замариноване, див. вище) відкинемо на друшляк, нехай маринад стече. Розтопити в сотейнику або глибокій сковороді олію і злегка обсмажимо м'ясо до легкого золотистого відтінку. Додамо нарізаний півкільцями цибулю, перемішати, ще трохи обсмажимо, зменшимо вогонь до мінімуму і будемо тушкувати майже до готовності, періодично помішуючи, прикривши кришкою з додаванням вина і спецій. Якщо немає несульфитированного вина, можете додавати потроху води при необхідності.
    Помідори бланшируем (тобто, ошпарюємо окропом) і знімаємо шкірку. Наріжемо кубиками томати, також подрібнити солодкий перець. Через брак томатів, їх можна замінити трохи розведеної водою томат-пастою (2 ст. ложки). Тушкуємо до готовності протягом 5-8-ми хвилин. Повинно вийти м'ясо в густому пряному ароматному
    Чашушулі з баранини
    соусі. Можна приправити страву готової грузинської аджикою .
    Нехай чашушулі трохи охолоне (протягом хвилин близько 10-ти), і тоді додамо дрібно нарубану зелень і часник. Дамо настоятися ще хвилин 8-10 і розкладаємо в порційний посуд. Можна подати чашушулі з баранини практично з будь-яким гарніром (картопля, рис, полента, квасоля, нут, сочевиця, локшина). Добре також окремо подати свіжі овочі, фрукти, свіжу зелень, смакота або салати, лаваші та інші автентичні страви грузинської кухні. Ну, і, звичайно ж, незрівнянне грузинське вино або чачу.
    Додав: admin | 4-01-2015, 17:55
    Переглядів: 450