Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто на чебуреки на воді

Тісто на чебуреки на воді

4-01-2015, 21:44
23 483
Тісто на чебуреки на воді
Тісто для чебуреків повинно бути щільним, щоб утримувати м'ясний сік, але еластичним і тонким, щоб залишатися хрустким після засмажки. Всі ці параметри відповідають тесту, приготовленого на воді. Прості інгредієнти і готування додадуть цей рецепт в список ваших улюблених.

Рецепт тіста на воді для чебуреків


Кажуть, що правильне класичне тісто для чебуреків готується саме на воді. Таке тісто зберігає правильну структуру і щільність. Перевірений роками рецепт надаємо далі.
Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • вода - 200 мл;

  • рослинне масло - 1/2 ч. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Борошно просіваємо на стіл або в глибоку посуд, щоб позбутися від можливих грудочок. Змішуємо тісто з хорошою пучкою солі і вливаємо олію. Розтираємо борошно з маслом пальцями, після чого починаємо поступово підливати воду, попутно замішуючи тісто. Як тільки борошно збереться в тугий, не липнущий до рук грудку - заміс можна припинити, накрити тісто плівкою або вологим рушником і залишити підходити близько години. Після закінчення часу, колись комковатое і туге тісто перетвориться в еластичну і податливу масу, яку можна буде легко розкачати.

    Рецепт тіста для чебуреків на мінеральній воді


    Чебуреки на газованій воді, приготовані за цим рецептом виходять дуже еластичним і хрусткими, а збережений у воді газ зробить їх ще й повітряними.
    Інгредієнти:

  • борошно - 4 ст.;

  • мінеральна вода - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з цукром і сіллю, після чого вливаємо в яєчну суміш воду і відставляємо її в бік. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі борошняний гірки робимо лунку, в яку і вливаємо всю нашу рідина. Поступово підбираючи борошно по краях гірки, замішуємо однорідне і щільне тісто, яке не буде липнути до рук. Готове тісто кладемо в каструльку, накриваємо харчовою плівкою або вологим рушником, після чого залишаємо в теплі на 1 годину. Після закінчення часу обминаємо тісто, ділимо на порції і розкочуємо.

    Рецепт тіста з крижаною водою


    Цей рецепт відрізняється від попередніх хрустку текстуру готових чебуреків. Якщо ви шанувальник зажаристого золотистого тесту, то цей рецепт для вас.
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • крижана вода - 2/3 ст.;

  • маргарин - 80 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо в миску і змішуємо разом з хорошою пучкою солі. Вливаємо в борошно крижану воду і починаємо швидко замішувати тісто до утворення грудок. Готове тісто має легко збиратися в кулю і не бути занадто липким. Маргарин (або вершкове масло) розтоплюємо і починаємо втирати його в тісто. Готове тісто для чебуреків з водою накриваємо плівкою і залишаємо постояти 40-60 хвилин. Ділимо тісто на порції і використовуємо за призначенням.

    Тісто на чебуреки на гарячій воді


    На відміну від попереднього рецепту, чебуреки на гарячій воді виходять куди більш еластичними. Тісто, практично відразу після замісу готове до використання і виходить дуже м'яким і приємним на дотик.
    Інгредієнти:

  • борошно - 5 ст.;

  • вода - 500 мл;

  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Тісто на чебуреки на воді
    Приготування
    Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо до окропу масло і хорошу щіпку солі. Борошно просіваємо на стіл гіркою і вливаємо до неї окріп. Швидко замішуємо густе комковатое тісто і залишаємо його охолонути хвилин на 10. Після закінчення часу продовжити заміс можна вже на столі. При необхідності підсипати в тісто ще трохи борошна, щоб воно залишалося еластичним і не липло до рук. Готовий куля з тіста має бути приємним на дотик, якщо воно таким не вийшло - залиште його відпочити на 1 годину, а після повторіть заміс.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати чебуреки?
    Як приготувати чебуреки?
    Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
    Індійські коржики - рецепт
    Індійські коржики - рецепт
    Індійські коржики - це смачний і популярний хліб, який можна легко приготувати за нашими простими рецептами. У даній статті ми розберемося, як спекти