Тісто на чебуреки на воді
Тісто для чебуреків повинно бути щільним, щоб утримувати м'ясний сік, але еластичним і тонким, щоб залишатися хрустким після засмажки. Всі ці параметри відповідають тесту, приготовленого на воді. Прості інгредієнти і готування додадуть цей рецепт в список ваших улюблених.
Кажуть, що правильне класичне тісто для чебуреків готується саме на воді. Таке тісто зберігає правильну структуру і щільність. Перевірений роками рецепт надаємо далі.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
вода - 200 мл;
рослинне масло - 1/2 ч. ложки;
сіль.
Приготування
Борошно просіваємо на стіл або в глибоку посуд, щоб позбутися від можливих грудочок. Змішуємо тісто з хорошою пучкою солі і вливаємо олію. Розтираємо борошно з маслом пальцями, після чого починаємо поступово підливати воду, попутно замішуючи тісто. Як тільки борошно збереться в тугий, не липнущий до рук грудку - заміс можна припинити, накрити тісто плівкою або вологим рушником і залишити підходити близько години. Після закінчення часу, колись комковатое і туге тісто перетвориться в еластичну і податливу масу, яку можна буде легко розкачати.
Чебуреки на газованій воді, приготовані за цим рецептом виходять дуже еластичним і хрусткими, а збережений у воді газ зробить їх ще й повітряними.
Інгредієнти:
борошно - 4 ст.;
мінеральна вода - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 1 ч. ложка.
Приготування
Яйце збиваємо з цукром і сіллю, після чого вливаємо в яєчну суміш воду і відставляємо її в бік. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі борошняний гірки робимо лунку, в яку і вливаємо всю нашу рідина. Поступово підбираючи борошно по краях гірки, замішуємо однорідне і щільне тісто, яке не буде липнути до рук. Готове тісто кладемо в каструльку, накриваємо харчовою плівкою або вологим рушником, після чого залишаємо в теплі на 1 годину. Після закінчення часу обминаємо тісто, ділимо на порції і розкочуємо.
Цей рецепт відрізняється від попередніх хрустку текстуру готових чебуреків. Якщо ви шанувальник зажаристого золотистого тесту, то цей рецепт для вас.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
крижана вода - 2/3 ст.;
маргарин - 80 г;
сіль - щіпка.
Приготування
Борошно просіваємо в миску і змішуємо разом з хорошою пучкою солі. Вливаємо в борошно крижану воду і починаємо швидко замішувати тісто до утворення грудок. Готове тісто має легко збиратися в кулю і не бути занадто липким. Маргарин (або вершкове масло) розтоплюємо і починаємо втирати його в тісто. Готове тісто для чебуреків з водою накриваємо плівкою і залишаємо постояти 40-60 хвилин. Ділимо тісто на порції і використовуємо за призначенням.
На відміну від попереднього рецепту, чебуреки на гарячій воді виходять куди більш еластичними. Тісто, практично відразу після замісу готове до використання і виходить дуже м'яким і приємним на дотик.
Інгредієнти:
борошно - 5 ст.;
вода - 500 мл;
рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
сіль - щіпка.
Приготування
Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо до окропу масло і хорошу щіпку солі. Борошно просіваємо на стіл гіркою і вливаємо до неї окріп. Швидко замішуємо густе комковатое тісто і залишаємо його охолонути хвилин на 10. Після закінчення часу продовжити заміс можна вже на столі. При необхідності підсипати в тісто ще трохи борошна, щоб воно залишалося еластичним і не липло до рук. Готовий куля з тіста має бути приємним на дотик, якщо воно таким не вийшло - залиште його відпочити на 1 годину, а після повторіть заміс.
Рецепт тіста на воді для чебуреків
Кажуть, що правильне класичне тісто для чебуреків готується саме на воді. Таке тісто зберігає правильну структуру і щільність. Перевірений роками рецепт надаємо далі.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо на стіл або в глибоку посуд, щоб позбутися від можливих грудочок. Змішуємо тісто з хорошою пучкою солі і вливаємо олію. Розтираємо борошно з маслом пальцями, після чого починаємо поступово підливати воду, попутно замішуючи тісто. Як тільки борошно збереться в тугий, не липнущий до рук грудку - заміс можна припинити, накрити тісто плівкою або вологим рушником і залишити підходити близько години. Після закінчення часу, колись комковатое і туге тісто перетвориться в еластичну і податливу масу, яку можна буде легко розкачати.
Рецепт тіста для чебуреків на мінеральній воді
Чебуреки на газованій воді, приготовані за цим рецептом виходять дуже еластичним і хрусткими, а збережений у воді газ зробить їх ще й повітряними.
Інгредієнти:
Приготування
Яйце збиваємо з цукром і сіллю, після чого вливаємо в яєчну суміш воду і відставляємо її в бік. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі борошняний гірки робимо лунку, в яку і вливаємо всю нашу рідина. Поступово підбираючи борошно по краях гірки, замішуємо однорідне і щільне тісто, яке не буде липнути до рук. Готове тісто кладемо в каструльку, накриваємо харчовою плівкою або вологим рушником, після чого залишаємо в теплі на 1 годину. Після закінчення часу обминаємо тісто, ділимо на порції і розкочуємо.
Рецепт тіста з крижаною водою
Цей рецепт відрізняється від попередніх хрустку текстуру готових чебуреків. Якщо ви шанувальник зажаристого золотистого тесту, то цей рецепт для вас.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо в миску і змішуємо разом з хорошою пучкою солі. Вливаємо в борошно крижану воду і починаємо швидко замішувати тісто до утворення грудок. Готове тісто має легко збиратися в кулю і не бути занадто липким. Маргарин (або вершкове масло) розтоплюємо і починаємо втирати його в тісто. Готове тісто для чебуреків з водою накриваємо плівкою і залишаємо постояти 40-60 хвилин. Ділимо тісто на порції і використовуємо за призначенням.
Тісто на чебуреки на гарячій воді
На відміну від попереднього рецепту, чебуреки на гарячій воді виходять куди більш еластичними. Тісто, практично відразу після замісу готове до використання і виходить дуже м'яким і приємним на дотик.
Інгредієнти:
Приготування
Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо до окропу масло і хорошу щіпку солі. Борошно просіваємо на стіл гіркою і вливаємо до неї окріп. Швидко замішуємо густе комковатое тісто і залишаємо його охолонути хвилин на 10. Після закінчення часу продовжити заміс можна вже на столі. При необхідності підсипати в тісто ще трохи борошна, щоб воно залишалося еластичним і не липло до рук. Готовий куля з тіста має бути приємним на дотик, якщо воно таким не вийшло - залиште його відпочити на 1 годину, а після повторіть заміс.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Заварне тісто для чебуреків
Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
Тісто для чебуреків на кефірі
Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
Начинка для чебуреків
Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
Індійські коржики - рецепт
Індійські коржики - це смачний і популярний хліб, який можна легко приготувати за нашими простими рецептами. У даній статті ми розберемося, як спекти