Заварне тісто для чебуреків
Чебуреки - улюблена багатьма випічка, являє собою своєрідний пиріжок з тонкого бездріжджового тесту. Відмінний смак і приємний вигляд дозволяють віднести цю страву до розряду святкових. Звичніше, коли чебуреки готуються з звичайного прісного тіста. Ми ж пропонуємо вам рецепт заварного тіста на чебуреки.
Чебуреки з заварного тіста більш ніжні і пористі. Для начинки чудово підійдуть не тільки фарш, але і сир із зеленню. Деякі господині печуть для дітей чудово смачні чебуреки з солодкою начинкою: ягоди або дуже густого джему (повидла).
Інгредієнти для тіста:
борошно - 8 склянок;
жовток - 2 шт.;
рослинна рафінована і дезодорована олія - 2 ст. ложки;
вода - 2 склянки;
горілка - 2 ст. ложки.
Приготування тіста
Закип'ятимо воду, додавши сіль і цукор приблизно по чайній ложці. Не знімаючи каструлю з вогню, вливаємо дезодорована олія різко додаємо склянку борошна. Каструльку знімаємо з плити і інтенсивно розмішуємо масу. Відразу хочемо попередити: повної однорідності суміші вам добиватися ні до чого, будуть присутні невеликі грудочки, як в сирі.
Даємо можливість суміші охолонути. Це необхідно, щоб не зварився яєчний жовток. Тепер додаємо жовтки, трохи горілки. Все розмішуємо, поступово всипаючи борошно. На присипану обробну дошку ставимо тісто і всипаємо ще борошно, щоб тісто не прилипало до рук. Намагаємося якомога ретельніше вимісити тестову масу, щоб потім чебуреки вийшли особливо м'якими. В ідеалі для отримання еластичного тіста, його необхідно місити 15 хвилин.
Прикриваємо тісто чистою бавовняною серветкою і даємо йому «відпочити» 1 год.
Начинки для чебуреків
Паралельно готуємо начинку для чебуреків. Ми пропонуємо два види начинки: з м'ясного фаршу і сиру з зеленню.
Начинка з сиру з зеленню
Інгредієнти:
сир - 800 г;
суміш зелені (кріп, зелена цибуля і петрушка).
Приготування
Ріжемо дрібно зелень, перемішуємо в мисочці з сиром, злегка підсолюємо.
Начинка з м'яса
Інгредієнти:
м'ясо - 600 г;
цибуля - 2 великих цибулини;
вода - 1 стакан.
Приготування
Прокрутіть через м'ясорубку шматочки м'яса. Краще, якщо це буде баранина, але можете в однакових пропорціях взяти яловичину і нежирну свинину. В кінці пропустіть цибулю. Для більш гострого запаху додайте кілька зубчиків часнику. Фарш в мисочці підсолити, додайте перець, влийте води, щоб він мав нещільну констинтенцию і після смаження залишився ніжним.
Ділимо тісто приблизно на 20 шматочків, з кожного - скачуємо кульку. Кулька з тіста розкачуємо в тонкий корж, постійно присипаючи борошном дошку і качалку.
На половину коржа товстим шаром викладаємо начинку, відступивши трохи від краю. Складаємо коржик навпіл - краї двох половинок повинні бути суміщені. Ретельно защипуємо краю, щоб при термічній обробці вони не розповзлися. Для надійності можна загорнути краї напуском («кіскою») - так буде і красивіше, і ви забезпечите цілісність готових чебуреків.
Обсмажуємо чебуреки у великій кількості дезодорованої соняшникової олії з обох сторін. Обов'язково добре розжарте масло перед викладенням чебуреків, інакше тісто прилипне до сковороді і чебуреки при перевертанні порвуться.
Чебуреки - це страва, яку їдять гарячим. Остиглі чебуреки теж, звичайно, смачні, але тісто стає більш м'яким, вбираючи бульйон з фаршу. Тому ви можете заздалегідь приготувати тісто і начинку для чебуреків, а товку почати ближче до очікуваної трапези.
Чебуреки з заварного тіста більш ніжні і пористі. Для начинки чудово підійдуть не тільки фарш, але і сир із зеленню. Деякі господині печуть для дітей чудово смачні чебуреки з солодкою начинкою: ягоди або дуже густого джему (повидла).
Як зробити заварне тісто?
Інгредієнти для тіста:
Приготування тіста
Закип'ятимо воду, додавши сіль і цукор приблизно по чайній ложці. Не знімаючи каструлю з вогню, вливаємо дезодорована олія різко додаємо склянку борошна. Каструльку знімаємо з плити і інтенсивно розмішуємо масу. Відразу хочемо попередити: повної однорідності суміші вам добиватися ні до чого, будуть присутні невеликі грудочки, як в сирі.
Даємо можливість суміші охолонути. Це необхідно, щоб не зварився яєчний жовток. Тепер додаємо жовтки, трохи горілки. Все розмішуємо, поступово всипаючи борошно. На присипану обробну дошку ставимо тісто і всипаємо ще борошно, щоб тісто не прилипало до рук. Намагаємося якомога ретельніше вимісити тестову масу, щоб потім чебуреки вийшли особливо м'якими. В ідеалі для отримання еластичного тіста, його необхідно місити 15 хвилин.
Прикриваємо тісто чистою бавовняною серветкою і даємо йому «відпочити» 1 год.
Начинки для чебуреків
Паралельно готуємо начинку для чебуреків. Ми пропонуємо два види начинки: з м'ясного фаршу і сиру з зеленню.
Начинка з сиру з зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо дрібно зелень, перемішуємо в мисочці з сиром, злегка підсолюємо.
Начинка з м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Прокрутіть через м'ясорубку шматочки м'яса. Краще, якщо це буде баранина, але можете в однакових пропорціях взяти яловичину і нежирну свинину. В кінці пропустіть цибулю. Для більш гострого запаху додайте кілька зубчиків часнику. Фарш в мисочці підсолити, додайте перець, влийте води, щоб він мав нещільну констинтенцию і після смаження залишився ніжним.
Приготування чебуреків з заварного тіста
Ділимо тісто приблизно на 20 шматочків, з кожного - скачуємо кульку. Кулька з тіста розкачуємо в тонкий корж, постійно присипаючи борошном дошку і качалку.
На половину коржа товстим шаром викладаємо начинку, відступивши трохи від краю. Складаємо коржик навпіл - краї двох половинок повинні бути суміщені. Ретельно защипуємо краю, щоб при термічній обробці вони не розповзлися. Для надійності можна загорнути краї напуском («кіскою») - так буде і красивіше, і ви забезпечите цілісність готових чебуреків.
Обсмажуємо чебуреки у великій кількості дезодорованої соняшникової олії з обох сторін. Обов'язково добре розжарте масло перед викладенням чебуреків, інакше тісто прилипне до сковороді і чебуреки при перевертанні порвуться.
Чебуреки - це страва, яку їдять гарячим. Остиглі чебуреки теж, звичайно, смачні, але тісто стає більш м'яким, вбираючи бульйон з фаршу. Тому ви можете заздалегідь приготувати тісто і начинку для чебуреків, а товку почати ближче до очікуваної трапези.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати чебуреки?
Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
Чебуреки з гарбузом - рецепт
Чебуреки - традиційний вигляд вельми популярного страви з тіста з начинкою в кулінарних традиціях тюрских, кавказьких і монгольських народів. Це
Чебуреки з сиром
Якщо ви любите готувати страви різних народів світу, то має бути вже пробували ліпити традиційні чебуреки. Сьогодні ми поговоримо про їх різновиди -
Тісто для чебуреків на кефірі
Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
Начинка для чебуреків
Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
Тісто на чебуреки на воді
Чебуреки - це смачне татарське блюдо, яке традиційно готують з м'ясом. І в сьогоднішній нашій статті ми розповімо, як зробити тісто на чебуреки на