Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чебуреки з гарбузом - рецепт

Чебуреки з гарбузом - рецепт

19-03-2015, 19:38
2 293
Чебуреки з гарбузом - рецепт
Чебуреки - традиційний вигляд вельми популярного страви з тіста з начинкою в кулінарних традиціях тюрских, кавказьких і монгольських народів. Слово «чебурек» прийшов, швидше за все, з кримськотатарської язика в період радянської доби. Чебуреки - чудовий варіант євразійського фастфуду, чудова вулична (і не тільки) їжа для швидких перекусів.
Чебуреки готують з прісного бездріжджового (рідше з дріжджового) тіста з начинкою з м'яса. Смажать в олії, або у тваринному жирі (зрозуміло, не свинячий).
Не завжди в якості начинки для чебуреків використовують м'ясо. Начинка може бути сирної, картопляної, капустяної, з варених яєць, грибний, з цибулею, з рисом.
А ще можна приготувати дуже смачні чебуреки з начинкою з гарбуза. Такий варіант цієї страви різноманітить ваш стіл і безумовно зацікавить тих, хто постить і вегетаріанців.
Гарбуз - дуже корисний продукт, для наших цілей особливо гарні мускатні гарбуза.

Як приготувати чебуреки з гарбузом?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне високосортна - близько 2-х склянок;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • молоко (кефір, катик, кисле молоко) або вода близько - близько 1 склянки (приблизно 200 мл);

  • м'якоть гарбуза (свіжа) - близько 400-500 г;

  • зелень свіжа різна (базилік, петрушка, кінза, а ось кріп не треба);

  • сіль - 1 дрібка;

  • сухі мелені спеції (можна готові суміші, тільки без шкідливих добавок);

  • часник - 1-2 зубчики;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Обов'язково просіяне борошно висипаємо на робочу поверхню (або в плоску миску) гіркою, робимо поглиблення, додаємо сіль, молоко і яйце. Замішуємо тісто, підливаючи воду.
    Тісто ретельно вимішуємо руками, змащеними олією (або міксером з відповідною насадкою на малих обертах). Тісто повинне вийти еластичним. Скачуємо його в кому і залишаємо хвилин на 40 - підрости.
    Готуємо начинку. Гарбуз натираємо на крупній або середній тертці. Зелень рубаємо часник продавлюємо через ручний прес. Все це перемішуємо, заправляємо спеціями, може бути, трохи додаємо сіль і ще раз перемішуємо.
    Розкачуємо тісто у відносно тонкі пласти. Ріжемо з них кружечки. Ну, або можна розділити на приблизно однакові грудки і розкачувати підкладку під кожен чебурек окремо.
    На половину кружечка тесту акуратно викладаємо начинку. Прикриваємо другою половиною кружечка і ретельно защипуємо краю.
    Смажимо чебуреки в рослинній олії в ємкості з фритюру (це зручно, якщо чебуреків багато).
    Чебуреки з гарбузом - рецепт
    Або обсмажуємо на рослинному маслі (тваринному жирі) з обох двох сторін на сковороді. Потім прикриваємо кришкою і трохи тушкуємо на слабкому вогні.
    Подаємо чебуреки тільки гарячими або теплими (повністю остиглі є не дуже смачно). Можна подати до чебуреків з гарбузом кисломолочні продукти, такі як катик, кумис, шубат, несолодкий йогурт, кефір, тан, кисляк та ін Незайвим буде подати після гарячий свіжий чай.
    Можна приготувати якусь подобу «ледачих» чебуреків з гарбузом з лаваша, використовуючи таку ж начинку. У цьому варіанті загортаємо начинку на лаваш, запікаємо на сухій сковороді або в духовці. Правда, вийдуть швидше рулетики.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати чебуреки?
    Як приготувати чебуреки?
    Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
    Чебуреки з сиром
    Чебуреки з сиром
    Якщо ви любите готувати страви різних народів світу, то має бути вже пробували ліпити традиційні чебуреки. Сьогодні ми поговоримо про їх різновиди -
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
    Тісто на чебуреки на воді
    Тісто на чебуреки на воді
    Чебуреки - це смачне татарське блюдо, яке традиційно готують з м'ясом. І в сьогоднішній нашій статті ми розповімо, як зробити тісто на чебуреки на