Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чебуреки з сиром

Чебуреки з сиром

4-01-2015, 21:50
2 095
Чебуреки з сиром
У багатьох з нас при слові «чебурек» виникають асоціації з лотками і вуличною їжею, але мало хто знає, що смажені коржики з начинкою - традиційне блюдо дуже смачне татарської кухні. Свіжі гарячі чебуреки з сиром або будь-якою іншою начинкою - це справжні ласощі. І ми розповімо вам як їх приготувати.

Як приготувати чебуреки з сиром?


Для того щоб посмажити коржі, найкращим чином підійде глибока сковорідка або казан (сотейник), тому що масла для приготування чебуреків з сиром знадобиться багато. В якості начинки необов'язково використовувати один сорт сиру, можете взяти два чи три. До речі, сир, який трохи обветрился, також підійде для інгредієнтів. Саме так і з'явився рецепт чебуреків з сиром - пастухи, йдучи в гори, брали з собою продукти на кілька днів, у тому числі сир, з якого потім і готували начинку для коржів. А ще в тісто для чебуреків з сиром вони додавали трохи чачі, яка надавала йому пузирчатости. Ви ж прекрасно можете замінити її звичайною горілкою, якщо хочете зберегти споконвічний рецепт.

Чебуреки з грибами і сиром


Разом з сиром в якості начинки ви можете використовувати будь-які інші продукти, наприклад, гриби.
Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно - 4 склянки;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • вода мінеральна негазована - 250 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • шампіньйони - 600 г;

  • сир - 200 г;

  • цибуля - 05 шт.;

  • перець, сіль - за смаком.



  • Приготування

    Для приготування тіста просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Потім вбиваємо яйце, наливаємо воду і хвилин 10 гарненько вимішуємо. Тісто накриваємо серветкою, даємо постояти близько 20 хвилин.
    Тим часом готуємо начинку для чебуреків з грибами і сиром. Гриби ріжемо, обсмажуємо на сухій сковорідці і даємо охолонути. Твердий сир натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо. Гриби, цибулю і сир змішуємо, солимо, перчимо й перемішуємо. Тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо кожен в тонкий коржик, на половинку викладаємо начинку, складаємо обидві половинки і гарненько защипуємо краю. З допомогою виделки формуємо облямівку у чебурека. Нагріваємо в глибокій сковороді олію і обсмажуємо наші чебуреки з двох сторін.
    Ви можете приготувати чебуреки з шинкою і сиром, якщо замість грибів покладіть шинку, нарізану кубиками.

    Чебуреки з сиром і зеленню


    Спробуйте, крім наведених нижче інгредієнтів, використовувати для цього рецепта сулугуні і кінзу або змішати сир з сиром - коржі вийдуть досить пікантними і неймовірно смачними.
    Інгредієнти:

    Для тіста:

  • борошно - за смаком;

  • жовток - 1 шт.;

  • олія - 1/4 склянки;

  • кисле молоко або кефір - 3/4 склянки;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • цибуля зелена, кріп - за смаком;

  • сир - 200 г;

  • яйце - 1шт.;

  • перець, сіль - за смаком.



  • Приготування
    У мисці змішуємо жовток, молоко, рослинне масло, солимо й додаємо борошна стільки, щоб наше тісто вийшло пружним і м'яким. Потім перекладаємо його в пакет і даємо вистоятися хвилин 30. Для начинки на тертці натираємо сир, всю зелень дрібно ріжемо і змішуємо. Додаємо яйце, сіль, перець і вимішуємо.
    Чебуреки з сиром
    Розкачуємо тісто і нарізаємо порційні гуртки розміром з блюдце. На кожну половинку кружальця викладаємо начинку, смазаиваем краю яйцем і гарненько защипуємо. Нагріваємо олію в сковорідці або казані і обсмажуємо кожен чебурек з сиром і зеленню з двох сторін до золотистого кольору.

    Таким же чином ви можете приготувати чебуреки з помідорами і сиром, використовуючи нарізані томати, змішані з натертим сиром або чебуреки з картоплею і сиром, якщо заздалегідь приготуйте пюре і змішати його з яйцем.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати чебуреки?
    Як приготувати чебуреки?
    Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
    Чебуреки з гарбузом - рецепт
    Чебуреки з гарбузом - рецепт
    Чебуреки - традиційний вигляд вельми популярного страви з тіста з начинкою в кулінарних традиціях тюрских, кавказьких і монгольських народів. Це
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили