У багатьох з нас при слові «чебурек» виникають асоціації з лотками і вуличною їжею, але мало хто знає, що смажені коржики з начинкою - традиційне блюдо дуже смачне татарської кухні. Свіжі гарячі чебуреки з сиром або будь-якою іншою начинкою - це справжні ласощі. І ми розповімо вам як їх приготувати.
Як приготувати чебуреки з сиром?
Для того щоб посмажити коржі, найкращим чином підійде глибока сковорідка або казан (сотейник), тому що масла для приготування чебуреків з сиром знадобиться багато. В якості начинки необов'язково використовувати один сорт сиру, можете взяти два чи три. До речі, сир, який трохи обветрился, також підійде для інгредієнтів. Саме так і з'явився рецепт чебуреків з сиром - пастухи, йдучи в гори, брали з собою продукти на кілька днів, у тому числі сир, з якого потім і готували начинку для коржів. А ще в тісто для чебуреків з сиром вони додавали трохи чачі, яка надавала йому пузирчатости. Ви ж прекрасно можете замінити її звичайною горілкою, якщо хочете зберегти споконвічний рецепт.
Чебуреки з грибами і сиром
Разом з сиром в якості начинки ви можете використовувати будь-які інші продукти, наприклад, гриби.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 склянки; яйце - 1 шт.; цукор - 2 ч. ложки; вода мінеральна негазована - 250 мл; сіль - 1 ч. ложка. Для начинки:
шампіньйони - 600 г; сир - 200 г; цибуля - 05 шт.; перець, сіль - за смаком. Приготування Для приготування тіста просіваємо борошно, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Потім вбиваємо яйце, наливаємо воду і хвилин 10 гарненько вимішуємо. Тісто накриваємо серветкою, даємо постояти близько 20 хвилин.
Тим часом готуємо начинку для чебуреків з грибами і сиром. Гриби ріжемо, обсмажуємо на сухій сковорідці і даємо охолонути. Твердий сир натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно ріжемо. Гриби, цибулю і сир змішуємо, солимо, перчимо й перемішуємо. Тісто ділимо на порційні шматочки, розкачуємо кожен в тонкий коржик, на половинку викладаємо начинку, складаємо обидві половинки і гарненько защипуємо краю. З допомогою виделки формуємо облямівку у чебурека. Нагріваємо в глибокій сковороді олію і обсмажуємо наші чебуреки з двох сторін.
Ви можете приготувати чебуреки з шинкою і сиром, якщо замість грибів покладіть шинку, нарізану кубиками.
Чебуреки з сиром і зеленню
Спробуйте, крім наведених нижче інгредієнтів, використовувати для цього рецепта сулугуні і кінзу або змішати сир з сиром - коржі вийдуть досить пікантними і неймовірно смачними.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - за смаком; жовток - 1 шт.; олія - 1/4 склянки; кисле молоко або кефір - 3/4 склянки; сіль - 1 ч. ложка. Для начинки:
цибуля зелена, кріп - за смаком; сир - 200 г; яйце - 1шт.; перець, сіль - за смаком. Приготування У мисці змішуємо жовток, молоко, рослинне масло, солимо й додаємо борошна стільки, щоб наше тісто вийшло пружним і м'яким. Потім перекладаємо його в пакет і даємо вистоятися хвилин 30. Для начинки на тертці натираємо сир, всю зелень дрібно ріжемо і змішуємо. Додаємо яйце, сіль, перець і вимішуємо.
Розкачуємо тісто і нарізаємо порційні гуртки розміром з блюдце. На кожну половинку кружальця викладаємо начинку, смазаиваем краю яйцем і гарненько защипуємо. Нагріваємо олію в сковорідці або казані і обсмажуємо кожен чебурек з сиром і зеленню з двох сторін до золотистого кольору.
Таким же чином ви можете приготувати чебуреки з помідорами і сиром, використовуючи нарізані томати, змішані з натертим сиром або чебуреки з картоплею і сиром, якщо заздалегідь приготуйте пюре і змішати його з яйцем.