Тісто для чебуреків повинно бути щільним, щоб утримувати м'ясний сік, але еластичним і тонким, щоб залишатися хрустким після засмажки. Всі ці параметри відповідають тесту, приготовленого на воді. Прості інгредієнти і готування додадуть цей рецепт в список ваших улюблених.
Рецепт тіста на воді для чебуреків
Кажуть, що правильне класичне тісто для чебуреків готується саме на воді. Таке тісто зберігає правильну структуру і щільність. Перевірений роками рецепт надаємо далі.
Інгредієнти: борошно - 250 г; вода - 200 мл; рослинне масло - 1/2 ч. ложки; сіль. Приготування Борошно просіваємо на стіл або в глибоку посуд, щоб позбутися від можливих грудочок. Змішуємо тісто з хорошою пучкою солі і вливаємо олію. Розтираємо борошно з маслом пальцями, після чого починаємо поступово підливати воду, попутно замішуючи тісто. Як тільки борошно збереться в тугий, не липнущий до рук грудку - заміс можна припинити, накрити тісто плівкою або вологим рушником і залишити підходити близько години. Після закінчення часу, колись комковатое і туге тісто перетвориться в еластичну і податливу масу, яку можна буде легко розкачати.
Рецепт тіста для чебуреків на мінеральній воді
Чебуреки на газованій воді, приготовані за цим рецептом виходять дуже еластичним і хрусткими, а збережений у воді газ зробить їх ще й повітряними.
Інгредієнти: борошно - 4 ст.; мінеральна вода - 1 ст.; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; цукор - 1 ч. ложка. Приготування Яйце збиваємо з цукром і сіллю, після чого вливаємо в яєчну суміш воду і відставляємо її в бік. Борошно просіваємо гіркою на стіл, в центрі борошняний гірки робимо лунку, в яку і вливаємо всю нашу рідина. Поступово підбираючи борошно по краях гірки, замішуємо однорідне і щільне тісто, яке не буде липнути до рук. Готове тісто кладемо в каструльку, накриваємо харчовою плівкою або вологим рушником, після чого залишаємо в теплі на 1 годину. Після закінчення часу обминаємо тісто, ділимо на порції і розкочуємо.
Рецепт тіста з крижаною водою
Цей рецепт відрізняється від попередніх хрустку текстуру готових чебуреків. Якщо ви шанувальник зажаристого золотистого тесту, то цей рецепт для вас.
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; крижана вода - 2/3 ст.; маргарин - 80 г; сіль - щіпка. Приготування Борошно просіваємо в миску і змішуємо разом з хорошою пучкою солі. Вливаємо в борошно крижану воду і починаємо швидко замішувати тісто до утворення грудок. Готове тісто має легко збиратися в кулю і не бути занадто липким. Маргарин (або вершкове масло) розтоплюємо і починаємо втирати його в тісто. Готове тісто для чебуреків з водою накриваємо плівкою і залишаємо постояти 40-60 хвилин. Ділимо тісто на порції і використовуємо за призначенням.
Тісто на чебуреки на гарячій воді
На відміну від попереднього рецепту, чебуреки на гарячій воді виходять куди більш еластичними. Тісто, практично відразу після замісу готове до використання і виходить дуже м'яким і приємним на дотик.
Інгредієнти: борошно - 5 ст.; вода - 500 мл; рослинне масло - 3-4 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Воду наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо до окропу масло і хорошу щіпку солі. Борошно просіваємо на стіл гіркою і вливаємо до неї окріп. Швидко замішуємо густе комковатое тісто і залишаємо його охолонути хвилин на 10. Після закінчення часу продовжити заміс можна вже на столі. При необхідності підсипати в тісто ще трохи борошна, щоб воно залишалося еластичним і не липло до рук. Готовий куля з тіста має бути приємним на дотик, якщо воно таким не вийшло - залиште його відпочити на 1 годину, а після повторіть заміс.